Politica

Ministrul Daea aduce oaia și la Constanța. Consiliul Județean, partener în programul “Alege Oaia”

ian. 29, 2018 Mihaela Tîrpan

Consilierii județeni din Constanț au aprobat, astăzi, în ședința ordinară a lunii ianuarie un proiect de hotărâre prin care administrația județeană urmează să devină partener în programul național lansat de mInisterul Agriculturii, la propunerea ministrului Petre Daea, “Alege Oaia”. Aleșii județeni și-au dat, în sens, acordul pentru proiectul privind aprobarea Acordului de colaborare privind înființarea și funcționarea punctelor de informare și promovare pentru Campania națională a consumului de carne și produse provenite de la special de ovine.

Secretarul județului Constanța, Mariana Belu, a declarat în ședință că instituția județeană nu va contribui financiar la această campanie, ci va fi doar partener în promovarea programului.

Amintim că în luna octombrie ministrul Agriculturii Petre Daea lansa campania de informare și promovare a consumului de carne și produse din carne provenite de la specia de ovine, campanie denumită “Alege Oaia”. Potrivit ministrului, prin intermediul acestei campanii se încearcă determinarea consumatorilor să manifeste mai mult interes pentru carnea de oaie şi preparatele din carne de oaie. Campaniei i s-au alăturat și alte insituții de la nivel național, printre acestea Ministerul Turismului, Ministerul Sănătății și cei ai Aurotiății Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. Cu toții au format un grup de lucru, așa încât campania propusă de ministrul Agriculturii ajunge în tot mai multe orașe ale țării.

La Constanța, consilierii județeni au votat acest proiect cu unanimitate de voturi, acordul urmând să fie semnat între toate instituțiile subordonate Direcțieipentru Agricultură Județeană Constanța. Conform documentului, Acordul presupune înființarea și funcționarea punctelor de informare și promovare, iar producătorii nu vor achita nici o taxă pentru utilizarea standurilor, apă, electricitate, toalete și alte utilități.

Comments

comments