Connect with us

Societate

Ministrul de Interne, despre deschiderea bisericilor: “Trebuie o analiză obiectivă, fără patimă”

Published

on

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, luni seară, la Antena 1, că deschiderea lăcaşurilor de cult trebuie gândită foarte bine, subliniind că este nevoie în acest sens de ajutorul Bisericii Ortodoxe Române (BOR). Ministrul a admis că, încondiţii de siguranţă, poate fi luată în calcul şi organizarea de nunţi şi botezuri, dar nu cu 500 sau 1.000 de persoane.

“La biserică, în general, merg persoane de o anumită categorie de vârstă. Sunt persoane vulnerabile, trebuie gândit foarte bine, dacă nu cumva există riscul de infecţie în prima fază. Biserica şi preoţii au fost foarte riguroşi de Paşte, acum biserica trebuie să facă o analiză obiectivă, fără patimă, să vedem ce putem face”, a declarat Vela citat de news.ro.

El a adăugat că, “dacă suntem vigilenţi, vom putea să ne gândim şi la nunţi şi botezuri, dar evident fără 500 sau 1000 de persoane”.

foto: ilustrativ / ÎPS Teodosie a împărtășit sute de credincioși din Constanța, în plină pandemie de coronavirus. Apoi, Arhiepiscopul Tomisului a cerut ca bisericile să fie deschise în noaptea de Paște.

Detalii și imagini într-un articol Ordinea.ro:

(VIDEO) SCANDALOS! În plină pandemie, Arhiepiscopul Tomisului cere ca bisericile să fie DESCHISE de Paște

 

În plină pandemie, Arhiepiscopul Tomisului a împărtășit cu aceeaşi linguriţă sute de oameni

Tot fără mască de protecție, în plină pandemie, a venit Arhiepiscopul Tomisului și la o slujbă oficiată la Mănăstirea Dervent din județul Constanța.

Slujbe fără mască la Dervent. ÎPS Teodosie n-a învățat nimic din exemplul Arhiepiscopului infectat de la Suceava

Tot în județul Constanța, 600 de credincioși i-au scris prefectului George Niculescu și i-au cerut redeschiderea lăcașelor de cult pentru oficierea slujbelor religioase. Detalii, aici:

600 de credincioși au umplut inbox-ul Prefecturii Constanța cu petiții. Niculescu îl ceartă pe ÎPS Teodosie

 

Comments

comments