Connect with us

Actual

Ministrul de Interne: Vom avea un weekend de foc!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat miercuri la comandamentul de caniculă convocat la sediul MAI că acest sfârșit de săptămână ar putea fi unul “de foc”, în contextul în care reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat că în cursul dimineții de vineri este posibilă emiterea unui cod roșu de caniculă.

“Avem, în perioada următoare, câteva zile cu fenomene meteorologice deosebite, temperaturi anunțate extrem de ridicate. Conform ultimei atenționări, de mâine, în cinci județe, în partea de sud a țării, intră în vigoare un cod portocaliu de caniculă. Vorbim de județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman. De asemenea, avem 32 de județe și municipiul București cu cod galben de caniculă. (…) Din ce primim ca informații, vom avea un weekend de foc”, a declarat ea.

Ministrul a adăugat că, în urma unei discuții cu secretarul de stat Raed Arafat, a reieșit că Departamentul pentru Situații de Urgență este pregătit să intervină în cazul unor urgențe majore.

“La nivel național sunt disponibile, în medie, 840 de ambulanțe și 270 de autospeciale SMURD care pot interveni la solicitările cetățenilor. În funcție de evoluția situației, avem capacitatea să suplimentăm numărul de echipaje de intervenție. Totodată, cele șapte puncte operare aeriană la nivelul întregii țări sunt pregătite și avem posiblitatea să operăm cu nouă aeronave SMURD care acționează în cazurile deosebite”, a declarat ministrul.

Carmen Dan le-a cerut prefecților să monitorizeze, împreună cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică, efectele temperaturilor ridicate și să verifice stocurile de medicamente, în special cele destinate afecțiunilor cauzate de caniculă.

“Mai transmitem solicitarea să țineți permanent legătura cu primarii și să identificați spații climatizate și să vă asigurați că există posibilitatea amplasării unor puncte de prim ajutor și de distribuire a apei potabile. (…) Verificați rezervele de apă, în special la nivelul spitalelor, al altor unități sanitare și nu numai. Cer structurilor pentru situații de urgență o atenție crescută pentru că (…) există riscul incendiilor de vegetație”, a transmis ministrul de Interne.

Ea a subliniat importanța transmiterii unor recomandări pentru populație în spațiul public, vizând în special protejarea persoanelor vârstnice și a copiilor. În acest sens, Carmen Dan a menționat: evitarea ieșirilor între orele 11,00 și 18,00 și a expunerilor prelungite la soare.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, le-a cerut la rândul său prefecților să țină legătura cu direcțiile de sănătate publică și serviciile județene de ambulanță, “care vor primi indicații ca în situațiile în care crește numărul de solicitări să suplimenteze echipajele”.

Carmen Dan le-a reamintit angajatorilor că există un act normativ care prevede măsuri de reducere a timpului de lucru și a efortului fizic. În acest sens, ea a enumerat prevederile OUG 99/2000: alternarea perioadelor de lucru în exterior cu perioade de repaus în zone umbrite, alternarea efortului dinamic cu cel static, asigurarea ventilației la locul de muncă, dar și a unei cantități de doi — patru litri de apă în cazul în care se prelungește perioada de caniculă.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

A fost cutremur în Marea Neagră

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

In cursul acestei seri, la ora 20:37, a avut loc un cutremur în Marea Neagră, la adâncimea de 3 km.

Mișcarea tectonică a avut intensitatea de 2,2 grade pe scara Richter și s-a produs în apropierea urmatoarelor orașe: Năvodari (46km), Constanța (47km), Ovidiu (52km), Techirghiol (56km), Babadag (62km).

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Avarie RAJA în orașul Cernavodă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unei avarii survenită  la conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 150 mm, din zona Dobroport, din orașul Cernavodă, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile astăzi, 18 octombrie 2018, în intervalul orar 14,30 – 16,30.

Vor fi afectați de lipsa apei potabile toți consumatorii din cartierul Columbia.

“Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp”, transmite conducerea Regiei de apă prin intermediul unui comunicat remis redacției.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: Iată cum își petrec serile unii tineri

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, la dispeceratul Direcției Poliției Locale Constanța s-a primit un apel prin care se făcea referire la faptul că, pe Șoseaua Mangaliei din municipiul Constanța, în zona unui magazin comercial, un grup de aproximativ 15 persoane consumau băuturi alcoolice, tulburau ordinea și liniștea publică prin țipete, larmă, schimb de replici, prin folosirea de expresii vulgare și a unui limbaj licențios.

La fața locului au fost direcționate 3 echipaje de poliție locală, care au efectuat verificări și au constatat că aspectele semnalate de petent se confirmă.

Polițiștii locali au procedat la legitimarea persoanelor depistate la fața locului și au efectuat un control corporal sumar. Asupra a doi bărbați au fost găsite două piese din metal tip box, concepute să acopere articulațiile degetelor când acestea sunt strânse sub formă de pumn, iar asupra altui bărbat s-a găsit un baston telescopic metalic, de aproximativ 80 cm.

”Menționăm că la fața locului a fost găsit abandonat un cuțit metalic, tip fluture, având dimensiunea totală de 22 cm în pozitia deschis, al cărui posesor a fost identificat ulterior.”, a precizat Biroul de presă al Poliției Locale. 

În acest caz au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2750 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar în conformitate cu prevederile art.5, alin.3 din O.G nr.2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor s-a dispus măsura complementară de confiscare a bunurilor menționate anterior.

Ca urmare a intervenției efectuate de către polițiștii locali manifestarea publică nelegală a încetat, iar zona a fost eliberată.

”Pentru prevenirea săvârșirii unor astfel de fapte antisociale solicităm în continuare cetățenilor care întâlnesc astfel de cazuri să ne acorde sprijinul pentru identificarea lor sesizând Dispeceratul Poliției Locale Constanța 0241484205, iar echipajele noastre vor interveni în regim de urgentă.
Pentru utilizatorii aplicației whatsapp numărul de contact este 0799606142 cu rugămintea de a transmite fotografii cu ceea ce constată, locul și alte date care să ne permită identificarea rapidă și tragerea la răspundere a acestora.
Activități similare se vor derula în mod sistematic pentru asigurarea unui climat public civilizat.”, a completat Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: