Connect with us

Societate

Ministrul Dezvoltării, după vizita la Cazinoul din Constanţa: “Preconizăm ca în a doua parte a anului viitor această investiţie va fi finalizată”

Publicat

la

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a făcut vineri, o vizită la Cazinoul din Constanţa şi a afirmat că preconizează că această investiţie va fi finalizată în a doua parte a anului viitor. Cseke Attila a declarat jurnaliştilor că investiţia de la Cazinoul din Constanţa este una importantă nu doar prin valoarea financiară, ci şi prin cele arhitecturală şi istorică.

“Este una dintre cele mai importante investiţii ale Ministerului Dezvoltării prin Compania Naţională de Investiţii, nu numai prin valoarea dacă vreţi financiară a acestei investiţii de 56,6 milioane de lei, dar mai ales prin valoarea patrimonială, arhitecturală şi istorică a Cazinoului din Constanţa. Prin această investiţie urmărim să repunem în funcţiune nu numai în circuitul turistic pentru că în mod cert va fi un punct de atracţie al litoralului românesc, dar şi funcţionalitatea acestui Cazinou care prevede în proiect amenajarea unei săli de evenimente, un muzeu al Cazinoului, o sală multifuncţională de cinema, de spectacol, o sală de evenimente, de baluri, dacă doriţi şi evident tot ceea ce este adiacent acestor activităţi”, a afirmat ministrul Dezvoltării.

El a menţionat că ultima reparaţie la Cazinoul din Constanţa a avut loc în anii 1987-1988.

“Este cea mai importantă clădire construită în stil Art Nouveau de pe litoralul românesc. Ultima intervenţie pe această clădire a fost în 1987 – 1988, practic noi preconizăm ca în a doua parte a anului viitor, în 2022, această investiţie va fi finalizată la 35 de ani de ani de la ultima intervenţie, a fost absolut necesară vedeţi şi dumneavoastră câte probleme care vin în cursul investiţiei. Mobilizarea constructorului din ceea ce ştiam şi până acum este bună, avansează frumos chiar dacă mai descoperim probleme noi care poate pe documentaţia tehnică nu au fost relevate pentru că nu erau cunoscute, dar avem această speranţă că Cazinoul din Constanţa anul viitor, în a doua parte a anului, va fi predat nu numai constănţenilor, dar tuturor celor din ţară şi străinătate în toată splendoarea lui”, a explicat ministrul.

Întrebat dacă pot apărea cheltuieli suplimentare în legătură cu acest proiect, Cseke Attila a răspuns:

“Aici rămân de văzut documentele justificative ale constructorului, dar vedeţi şi dumneavoastră că întotdeauna mai apar situaţii de lucrări noi. Evident CNI se va încadra în cadrul legal, dar vom analiza nevoile şi necesitatea pentru că până la urmă urmărim cu toţii ca acest Cazinou să fie finalizat”.

Ministrul Dezvoltării a fost prezent vineri, la Constanţa, pentru a verifica stadiul lucrărilor la două obiective finanţate de minister, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Primul proiect, în valoare de 56,6 milioane de lei, vizează consolidarea şi reabilitarea Cazinoului din Constanţa, ale cărui lucrări (realizate, în prezent, în proporţie de 33%) au în vedere: consolidarea în vederea punerii în siguranţă; refacerea instalaţiilor, modernizarea celor existente şi realizarea de noi instalaţii conform normativelor în vigoare; reabilitarea zidului de sprijin, de apărare împotriva valurilor; refacerea balustradei metalice conform soluţiei originare şi a parapetului în stil Art Nouveau; sistematizarea verticală şi sistemele de captare a apelor pluviale cu canalizare pluvială şi cu sisteme de degivrare; sistemele de sonorizare exterioară şi interioară; iluminatul arhitectural interior şi exterior.

Un alt obiectiv vizitat a fost sala polivalentă din municipiu, proiect în valoare de 71,28 milioane de lei, care va respecta standardele federaţiilor sportive de profil, privind dimensiunea suprafeţei de joc şi a numărului de locuri, şi va putea găzdui competiţii de handbal, baschet şi volei de nivel naţional, european şi mondial. Clădirea va avea aproximativ 4.000 de locuri pentru spectatori în gradene fixe, 1.300 de locuri în gradene telescopice, circa 800 de locuri în varianta folosirii spaţiului de joc pentru amplasarea scaunelor suplimentare pentru activităţi non-sportive, locuri pentru spectatori VIP şi reprezentanţi ai presei, precum şi locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi. (sursa: news.ro)

Comments

comments

Societate

Tururi gratuite în cadrul proiectului ”Reședințele regale de la Marea Neagră”

Publicat

la data de

Scris de

Specialiștii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța continuă luna aceasta efectuarea de tururi tematice ghidate în cadrul proiectului AFCN “Reședințele regale de la Marea Neagră”. Următoarele acțiuni vor avea loc în zilele de 22, 23 și 24 octombrie.

Tururile vor avea ca teme: “Peninsula și poveștile sale”, “Cuibul Reginei – Istoria Pavilionului Regal din Portul Constanța” (acțiune derulată în colaborare cu specialiștii Muzeului Portului), respectiv “Palatul Regal din Mamaia”.

Programul acțiunilor este următorul:

VINERI, 22 OCTOMBRIE, ORA 16.45 – “Peninsula și poveștile sale”  – tur ghidat în Peninsulă (Oraș Vechi Constanța) ; Plecare în tur – Statuia Lupa Capitolina (La Lupoaică)

SÂMBĂTĂ, 23 OCTOMBRIE, ora 11.00 – “Cuibul Reginei.- Istoria Pavilionului Regal din Portul Constanța”, plecare în tur de la Poarta 1 Port Constanța. Vizita include un tur ghidat în interiorul edificiului din Port, acțiunea fiind derulată cu sprijinul unui muzeograf al Muzeului Portului Constanța.

DUMINICĂ, 24 OCTOMBRIE (Tur 1 – ora 11.00; Tur 2 – ora 13.00) – “Palatul Regal din Mamaia”. Această acțiune include și vizitarea altor edificii istorice din zonă (Vila Reginei Maria, Vila Știrbey, Vila (astăzi hotel) Albatros, Cazino Mamaia, Grand Hotel Rex, cu oferirea de detalii legate de istoria lor.

Întâlnirile de duminică au loc în fața Palatului Regal Mamaia, pe faleză.

”NU SE EFECTUEAZĂ VIZITE ÎN INTERIORUL PALATULUI REGAL  SAU AL CELORLALTE EDIFICII INTERBELICE. Vor fi însă oferite informații inedite, puțin cunoscute de către publicul larg și care sunt de natură să întregească povestea acestor monumente și a stațiunii Mamaia.

Participarea la tururi este gratuită.

Vă așteptăm să pătrundem împreună în lumea regalității românești de altădată!”, precizează reprezentanții Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Vizitați Microrezervația din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii

Publicat

la data de

Scris de

Vizitați secția Microrezervație și Păsări Exotice din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Programul de vizitare este de luni până duminică, între orele 9.30 – 17.00.

Biletele se vând zilnic, între orele 9.30 – 16.30

Iată ce tarife aveți de achitat:

Tarif Adulți 12 lei
Tarif Însoțitor (0-18 ani) 8 lei
Elevi/Studenți 3 lei
Abonament Dendrologic Micro 200 lei/an + TVA
Copii până la 7 ani gratuit

Reamintim că, în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, începând cu anul 1985 a intrat în circuitul public o Microrezervaţie care se întinde pe o suprafaţă de circa 12 ha din care 2 ha reprezintă luciu de apă cu vegetaţie palustră. Acest obiectiv a fost creat în ideea de a oferi vizitatorilor o imagine cât mai complexă asupra naturii dobrogene.

Patrimoniul acestui obiectiv deţine avifauna acvatică (pelicani, lebede, raţe şi gaşte sălbatice), avifauna terestră (păuni, fazani) şi mamifere (mufloni, cerbi lopătari,capriori), care se regăsesc în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi Rezervaţia Negureni. Mare parte din aceste exemplare sunt monumete ale naturii şi specii rare cu o reprezentare tot mai redusă în biotopurile naturale.

Foto: Facebook Microrezervație

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Societatea Termoficare Constanța face angajări. Vezi ce posturi sunt vacante

Publicat

la data de

Scris de

Societatea Termoficare Constanța SRL (fosta RADET) angajează personal pentru ocuparea următoarelor posturi vacante:

 • referent de specialitate (post compatibil cu studii superioare profil tehnic),
 • buldoexcavatorist,
 • sudor (electric și/sau autogen),
 • montator subansamble,
 • cititor contoare energie termică,
 • operator RT (post compatibil cu calificarea de lăcătuș mecanic, instalator sanitar și/sau termic),
 • operator PT (calificare la locul de muncă),
 • muncitor autorizat pentru instalații gaze,
 • personal întreținere și reparații instalații (post compatibil cu calificarea de zidar, lăcătuş mecanic, instalator sanitar şi/sau termic).

Angajările se fac în limita posturilor disponibile. Angajatorul asigură pachet salarial atractiv și condiții sigure de lucru.

Persoanele care au cunoștințe în practicarea uneia din meseriile de mai sus, dar nu dețin calificare, vor fi şcolarizate de către Societatea Termoficare Constanța.

Candidații vor depune la sediul societății din strada Badea Cârțan nr.14A, registratură, parter, sau prin email la adresa office@termoficare-constanta.ro următoarele înscrisuri:

 • cerere de angajare (care va conţine date de identificare, adresa de corespondență și nr. telefon pentru contact),
 • copie carte identitate,
 •  copie documente care atestă pregătirea profesională, diplome, (dovada calificării).

Probele de lucru vor fi susținute la punctul de lucru al societății Termoficare Constanța SRL din strada Interioară nr. 4, Secția Reparații, la o dată ce vă va fi comunicată după verificarea documentațiilor depuse. Relații suplimentare pot fi obţinute la numărul de telefon 0241616937/406 – Birou Resurse Umane.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: