Connect with us

Politica

Ministrul Economiei a dat-o la întors. Nu mai recomandă românilor să nu plătească facturile la energie dacă sunt umflate

Published

on

Ministrul Energie, Virgil Popescu, a dat-o la întors în ceea ce privește declarația de ieri când i-a îndemnat pe români să nu plătească facturile la energie dacă sunt suspect de mari. Astăzi, Popescu a spus că nu recomandă nimănui să facă acest lucru.

„Am spus ce aș face eu dacă m-aș găși în situație de acest gen, și m-am găsit. Prima dată am reclamat furnizorul, nu s-a întâmplat nimic. Am reclamat la ANRE, după reclamație s-a rezolvat situația. A două oară la fel. Vă spun ce fac eu. Nu recomand nimănui, nu pot să spun nimănui ce să facă. Va spun doar ce fac eu, pentru că eu cred că am avut dreptate. Departe de mine gândul de a spune cuiva ce să facă, sau să nu plătească sau să plătească o factură. Nu spun că ceea ce am făcut eu trebuie să facă toți.“, a afirmat Virgil Popescu.

Virgil Popescu a explicat și pașii necesari pentru recuperarea banilor din facturile umflate de furnizori.

„Oamenii trebuie să știe că ANRE are un call – center foarte mare și poate prelua multe apeluri. De azi ANRE începe controale. Românii trebuie să reclame la furnizor, dacă suma e mare, compania o restituie în maxim cinci zile dacă e circa 100 de lei se scade din factura viitoare și dacă furnizorul nu ia măsuri, se rezolvă la ANRE. Lupta cu furnizorii e inegală, companiile își bat joc de oameni”, a declarat Virgil Popescu.

Amintim că, președintele PNL, Florin Cîțu, l-a contrazis pe ministrul Energiei, Virgil Popescu și a afirmat că românii trebuie să plătească facturile la energia electrică.

Sursa: Antena 3, stiripesurse.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta