Connect with us

Actual

Ministrul Economiei propune impozit zero pe salariul minim din 2022 în HoReCa

Published

on

Coaliția discută în această perioadă despre domeniul în care ar putea fi aplicat impozitul zero pe salariul minim începând cu 2022, iar HoReCa este un “candidat foarte bun”, a declarat ministrul Economiei Claudiu Năsui, într-un interviu la Ora de Profit.ro, de la Prima TV. Potrivit declarațiilor ministrului, într-o primă propunere, agricultura ar fi fost domeniul de activitate pentru care se dorea aplicarea impozitului zero pe salariul minim.

”Noi am împins inițial pentru agricultură, când am fost la discuțiile din ianuarie de la Vila Lac (locul ședințelor coaliției de guvernare – n.r.), dar acum, având în vedere toate caracteristicile sectorului HoReCa (…), un sector care a suferit enorm de mult în pandemie, cel mai afectat sector de pandemie, este un sector foarte bun în care putem face asta”, a declarat Claudiu Năsui la Ora de Profit.ro, de la Prima TV. Acesta a subliniat că măsura va fi decisă în coaliție.

Potrivit acestuia, alte elemente în sprijinul deciziei de a sprijini HoReCa prin eliminarea acestui impozit ar fi nivelul salarial „destul de jos” și  munca la negru sau la gri.

Totodată, în opinia ministrului, impactul măsurii ar fi mai mic raportat la ajutorul financiar acordat industriei anul acesta sub forma unui ajutor de stat.

”Impactul bugetar pentru această măsură în HoReCa, dacă ar fi s-o facem în HoReCa, este poate chiar mai mic decât ajutorul de stat pentru HoReCa, pe care-l dăm anul acesta”, a arătat ministrul citat de jurnaliștii de la economica.net.

Măsura de eliminare a impozitului pe salariul minim este inclusă în programul de guvernare, votat în Parlament, dar mai trebuie stabilit doar sectorul în care se va aplica această măsură.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!