Conecteaza-te cu noi

Societate

Ministrul Educaţiei a anunţat data examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat

Published

on

În urmă cu puţină vreme, ministrul educației, Monica Anisie a adus mai multe detalii referitoare la decizia anunțată de președintele Klaus Iohannis, potrivit căreia cursurile școlare se vor relua la toamnă.

“Am luat în calcul şi măsurile pe care state precum: Italia, Portugalia, Letonia, Malta sau Ungaria le-au adoptat în contextul pandemiei COVOD-19.”, a precizat ministrul Monica Anisie.

Potrivit ministrului, cursurile realizate în unitățile de învățământ rămân suspendate, însă continuă învățarea asistată de tehnologie ca și până acum, până în data de 12 iunie, când, de altfel, de vor încheia cursurile anului școlar 2019- 2020.

Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unitățile de învățământ și ISJ vor oferi sprijin. Acestea vor transmite elevilor resurse de învățare și sarcini de lucru.

Ministerul Educației va elabora ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină, astel încât unele conținuturi care erau prevăzute pentru această perioadă să fie abordate în anul școlar următor. Cu alte cuvinte, se recuperează materia neparcursă în această perioadă.

Advertisement

“Mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative sau note, așa cum am mai precizat, însă nu se vor mai susține teze. Pentru situațiile excepționale – în cazul în care un elev nu are două calificative sau note – Ministerul Educației va comunica modalitățile de încheiere a situației școlare.”, a spus ministrul Anisie.

Totodată, studenții își vor continua învățarea asistată de tehnologie, iar examenele se pot susține și online.

Fiecare instituție de învățământ superior, în baza autonomiei universitare, va stabili modalitatea şi data susținerii acestor examene.

În ceea ce priveşte reluarea activităţilor în cadrul unităţilor de învăţământ – Elevii din clasele a VIII, a XII-a, a XIII-a,  anii de final de ciclu profesional şi postliceal pot reveni pe data de 2 iunie doar pentru 2 săptămâni. Se vor realiza numai activitățile de pregătire și consiliere pentru examenele naționale.

Pentru elevii care au probleme de sănătate sau în familie persoane cu risc de îmbolnăvire, prezența la școală va fi opțională, iar decizia va aparține părinților. În această situaţie însă, pregătirea elevilor se va realiza în continuare în sistem online.

Evaluarea națională și Bacalaureatul se vor susține în conformitate cu noua programă pe care deja Ministerul Educaţiei a transmis-o deja și respectând calendarele comunicate deja.

Advertisement

Evaluarea națională se va susține începând cu 15 iunie, iar la examenul de Bacalaureat noutatea va fi că va începe cu probele scrise pe 22 iunie și va continua cu probele pentru competențe. Calendarul va fi comunicat ulterior.

Pentru examenele de certificat pentru învățământul profesional, profesional dual și post-liceal vor fi realizate numai pe bază de proiect, iar proba practică va fi echivalată.

Examenele de titularizare se vor desfășura cu respectarea măsurilor de siguranță, iar ministerul va comunica în scurt timp modalitatea de susținere și calendarul.

“Vă asigur că se vor lua toate măsurile de siguranţă, astfel încât să fie evitat orice risc de îmbolnăvire. Ministewrul Educaţiei împreună cu Ministerul Sănătăţii fi elaborat un ordin comun prin care se vor stabili măsurile de siguranţă privind reluarea activităţii în unităţile de învăţământ.”, a spus Monica Anisie, ministrul Educaţiei.

La reluarea cursurilor vor fi maximum 10 elevi într-o sală de clasă, respectând toate măsurile de distanţare socială. În plus, inspectoratele şcolare vor pune la dispoziţie un TELVERDE pentru orice întrebare sau nelămurire din partea părinţilor, elevilor sau cadrelor didactice pe această temă.

Toate măsurile luate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării respectă recomandările medicilor specialişti.

Advertisement

“Prin urmare, obiectivele MEC pentru această perioadă sunt următoarele: Încheierea cu bine a situaţiei şcolare iar examenele pentru elevi, studenţi şi profesori să se desfăşoare în siguranţă şi în conformitate cu legea. Ştiu şi înţeleg că este o perioadă extrem de dificilă pentru noi toţi. (…) Mă bucur că aţi continuat educaţia de acasă. Educaţia continuă în orice condiţii.”, a precizat ministerul Monica Anisie.

Sursa: Ştirile TVR

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions