Conecteaza-te cu noi

Actual

Ministrul Educației mai pun o sarcină în cârca profesorilor: testarea elevilor. Ce spun sindicatele din învățământ

Published

on

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că nu e sustenabil ca medicii să vină să facă testarea elevilor în școli, așa cum cer unii profesori.

Cadrele didactice nu sunt de acord să efectueze testele Covid-19 pentru elevi, susținând că există riscul de infectare și, mai spun profesorii, nu se pricep să pună în practică un act medical.

„Susținem testarea gratuită în școli. Personal specializat înseamnă personal medical. În România avem lipsă de personal medicl. Ar bloca în prima clipă acest proces de screeming. Am solicitat Ministerului Sănătății teste”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Testele de salivă nu pot fi administrate de salariații din învățământ din cauza riscului de contaminare la care aceștia sunt expuși, se arată într-o adresa trimisă de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret”, către Ministerul Sănătății, postată pe pagina de Facebook a FSLI.

„Aceste teste nu pot fi administrate preșcolarilor și elevilor de către salariații din învățământ, având în vedere riscul de contaminare la care aceștia pot fi expuși, în absența echipamentului special de protecție”, se arată în adresă.

Sindicaliștii cer ca procedura „să prevadă expres că aceste teste rapide antigen din salivă sunt administrate preșcolarilor/elevilor de către personalul cabinetului medical școlar de la nivelul unității de învățământ sau, acolo unde nu este posibil, de către o echipă mobilă din cadrul D.S.P.J./D.S.P.M.B.”.

Advertisement

„Doar în mod excepțional, acolo unde nu se poate asigura testarea de către personalul medical, aceste teste urmează să fie administrate de către reprezentanții legali ai preșcolarilor/ elevilor, stabilindu-se, prin procedură, modul în care Ii se predau aceste teste și cum se valorifică rezultatele testării”, mai spun sindicaliștii conform edupedu.ro.

Amintim că primele teste de salivă ar urma să ajungă în școli săptămâna viitoare, după ce Ministerul Educației a încheiat acordurile cadru pentru achiziționarea acestora prin negociere directă. În total, în școli vor ajunge 29,6 milioane din cele 70 de milioane de teste despre care autoritățile au spus că este nevoie ca elevii și personalul din școli să poată fi testat de două ori pe săptămână până la finalul semestrului I.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions