Connect with us

Politica

Ministrul Energiei anunță controale dure la furnizorii de gaze: „Nu trebuie să abuzeze de poziția lor dominantă pe piață“

Published

on

Facturile uriașe primite de unii cetățeni la energie l-au determinat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu să anunțe că ANRE și ANPC vor începe controale la furnizorii de gaze. Ministrul afirmă că furnizorii care au anunțat un preț fix pentru un an de zile și îl modifică intră sub incidența a două legi și vor fi amendați, în unele cazuri amenzile fiind ”fabuloase”.

„De mâine începe controlul ANRE cu Protecția Consumatorului la toți furnizorii de gaze. Lucrurile sunt foarte simple (…) nu aveau voie să mărească prețul pentru că în mai au anunțat oferta de 1 iulie. Compania respectivă a anunțat prețul, cu preț fix pe un an de zile. Dacă tu modifici prețul și ai anunțat că e preț fix pe un an de zile, dacă modifici prețul, intri sub incidența a două legi: una e legea protecției consumatorului la ofertă înșelătoare, care nu are amendă așa de mare. A doua este amendă între 5 și 10% pe cifra de afaceri pe Legea energiei, pe același lucru: ofertă înșelătoare”, a declarat Virgil Popescu la Digi 24.

Acesta a mai spus că amenzile la Legea energiei sunt dure și îi roagă pe furnizorii să fie corecți, să aibă corectitudine față de clienți și să nu abuzeze de poziția lor dominantă pe piață.

Sursa: http://profit.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta