Politica

Ministrul Finanțelor: Nu va scădea nicio pensie

feb. 09, 2018 Mihaela Tîrpan

Ministrul Finantelor a declarat, joi, într-o emisiune tv, ca pensiile vor creste asa cum s-a promis in planul de guvernare, iar trecerea contributiilor de la angajator la angajat  scade si deficitul din fondul de pensii.

“Categoric pensiile vor creste asa cum s-a promis. Cifra vizavi de impact nu avem azi. Vor fi corectate erorile. Trebuie facut acest lucru, daca nu vrem sa avem probleme in anii care urmeaza. Nu va scadea nicio pensie. Oamenii vor primi ceea ce merita sa primeasca. Pensiile nu vor scadea”, a spus Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Acesta a spus, de asemenea, ca exista prea multi angajati la stat, dar ce este mai grav este faptul ca numarul angajatilor care controleaza sunt mai multi decat cei care muncesc propriu-zis. Mai mult, ministrul Teodorovici a vorbit si despre Formularul 600 despre care a zis ca va fi o singura declaratie si plata pe an si se va merge pe o suma estimata de cel vizat si nu pe ce a realizat.

“Se opreste aceasta depunere. In februarie definitivam mecanismul, il prezentam public, il dezbatem. O depunere si o plata in timpul unui an. Nu se va merge pe realizat, ci pe o suma estimata de cel care este vizat. Cei care au depus, nu trebuie sa o mai faca. Doar daca considera ca sumele din formulare lor nu sunt la fel cu estimarile lor”, a explicat ministrul.

 

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!