Conecteaza-te cu noi

Politica

Ministrul Justiției a pornit procedura pentru numirea procurorilor de rang înalt de la Parchetul General, DNA și DIICOT

Published

on

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a pornit recent procedura pentru numirea procurorilor de rang înalt. Este vorba de funcții foarte importante de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte, DNA și DIICOT, instituții esențiale în lupta anticorupție și împotriva criminalității organizate, care au nevoie de o conducere stabilă și cu atribuții complete.

„Voi ține cont de avizul Secției pentru procurori a CSM la propunerile pentru ocuparea funcțiilor vacante de procurori șefi la DIICOT, DNA și Parchetul General. Interviurile vor avea loc între 6 şi 9 septembrie. Ulterior, voi transmite propunerile către CSM pentru avizare De acolo, aceste propuneri vor merge către preşedinte. Dacă va fi vreun aviz negativ, solicitarea mea către domnul președinte va fi aceea de a nu da curs acelei propuneri. 𝐌𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐬𝐭𝐢𝐭̧𝐢𝐞𝐢 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐭𝐢𝐭𝐮𝐥𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐞𝐢 𝐧𝐨𝐦𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚̆𝐫𝐢, 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐞𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐮𝐧𝐞𝐫𝐢. 𝐂𝐚̂𝐭𝐚̆ 𝐯𝐫𝐞𝐦𝐞 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐬𝐭𝐢𝐭̧𝐢𝐞𝐢 𝐟𝐚𝐜𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐮𝐧𝐞𝐫𝐞 𝐭𝐨𝐭 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥, 𝐝𝐢𝐧 𝐩𝐮𝐧𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐦𝐞𝐮 𝐝𝐞 𝐯𝐞𝐝𝐞𝐫𝐞, 𝐨 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐬̧𝐢 𝐫𝐞𝐭𝐫𝐚𝐠𝐞. În orice caz poate solicita o respingere, bineînţeles, atributul final pe această legislaţie revine preşedintelui, cum este şi normal. Îmi doresc să se înscrie cât mai mulţi candidaţi, astfel încât să îi transmit președintelui cele mai bune variante, ca aceste structuri să fie întărite instituţional şi să-şi poată desfăşura activitatea. Fac un apel către procurori, care știu că a început această procedură de selecție, să se înscrie cu toată încrederea. Aș vrea să ne bucurăm de experiența lor”, a declarat Stelian Ion.

Consolidarea acestor instituții poate avea loc și prin diminuarea factorului politic în procedura de numire/revocare a procurorilor de rang înalt, lucru propus de Stelian Ion în discuțiile pe marginea Legilor justiției.  Concret, soluția propusă presupune o procedură în două etape, cu implicarea Secției pentru procurori a CSM, spun cei de la USR

„Un rol crescut al Secției pentru procurori este esențial. De-a lungul timpului, Secția pentru procurori a adus în avizele sale la propunerile pentru numirea procurorilor cu rang înalt argumente care ar trebui să fie luate în considerare, și nu ignorate”, a declarat Stelian Ion.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions