Connect with us

Politica

Ministrul Muncii: „Sub nicio formă nu susținem majorarea vârstei de pensionare“

Published

on

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat astăzi că reprezentanții PSD nu vor susține majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani.

„Noi întâi trebuie să ne ocupăm de speranța de viață, în special de speranța de viață sănătoasă… apoi să vorbim despre creșterea vârstei de pensionare, dar acum nu este cazul”, a declarat Marius Budăi, în timpul unei conferințe de presă.

Reprezentantul Guvernului a mai spus că nu susține majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani, mai ales că legislația din România nu oprește un cetățean să lucreze peste vârsta în discuție.

„Sub nicio formă, nu susținem majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Dacă vorbim despre acordarea de stimulente pentru cei care vor să rămână în activitate este foarte bine”, a precizat ministrul Marius Budăi.

Declarațiile ministrului vin pe fondul unui val de scandaluri în Europa legat de creșterea vârstei de pensionare. În Franța, lucrurile au degenerat după ce Guvernul și-a asumat creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Sursa: stiripesurse.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta