Actual Slide

Ministrul Sănătății a dispus un control la clinica ISIS Constanța

feb. 06, 2018 Maria Ionescu

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, aseară, la postul de televiziune Antena3, că a dispus trimiterea unui control la spitalul privat din Constanța (Clinica ISIS) care în numai două săptămâni a înregistrat două decese. Vă reamintim că este vorba despre o mamă care a murit la scurt timp după ce a născut un copil sănătos și un bebeluș care a murit la câteva ore după ce a fost adus pe lume.  ”Situație de neconceput. Avem proceduri, nu sunt respectate”, a declarat Sorina Pintea.

”Procedurile sunt clare. Din păcate, nu se respectă. Am întâlnit multe cazuri în care au izbucnit scandaluri pentru că cineva nu cunoștea aceste proceduri. Am dispus trimiterea unui control, pentru a verifica dacă autorizarea acestei clinici este în standarde. Din păcate, atât putem face acum”, a mai spus, luni seară, ministrul Sănătății.

Azi am încercat să aflăm detalii despre acest control, motiv pentru care am încercat să luăm legătura cu Cristina Daniela Schipor,  director al DSP Constanța. Ea ne-a spus că deja s-a făcut acest control, însă numai din punct de vedere al circuitului documentelor, partea igienico-sanitară.

”Azi se întrunește și comisia de analiză a mortalității infantile și vedem la ce concluzie va ajunge. Însă sper că știți că familia a solicitat în mod expres ca spitalul să nu furnizeze nici un fel de informații.”, ne-a declarat dr. Schipor.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!