Connect with us

Actual

Ministrul Sănătății: „La Constanța, 8 cadre medicale sunt infectate, alte 77 în izolare“

Tatian Iorga

Publicat

la

În cursul zilei de azi, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a efectuat o vizită în județul Constanța, la o zi după ce a declarat că la Brașov și Constanța sunt focare de coronavirus în care personalul medical este intens infectat. Ministrul a vizitat Spitalul de Boli Infecțioase, spațiile de carantină și Spitalul Județean din Constanța. Nelu Tătaru a discutat la fața locului cu autoritățile locale medicale și administrative, dar mai ales cu personalul medical implicat direct în actul medical.

„Azi am fost la Spitalul de boli infecțioase din Constanța, am fost în zona de carantină de la Techirghiol, la spitalul militar mobil și la Spitalul Județean. La spitalul de infecțioase am vorbit cu personalul medical care a arătat o activitate destul de intensă, dar rutina de zi cu zi a făcut ca patologia să le fie la îndemână, iar tratamentul pe care îl acceptă în acest moment este unul cu rezultate destul de bune. Am vrut să văd și Constanța tocmai prin prisma că vizitele vor da roade. Avem trei medici infectați și cinci persoane din personalul auxiliar. Avem peste 800 de carantinați, în contextul în care am avut în care am avut și un aflux de cetățeni străini din afara Constanței. La acest moment efectiv în tratament pacienți cu patologie medie, moderată, ușor severă, avem un pacient în stare critică, un medic de familie, și care este pe terapie intensivă.“, a spus Tătaru.

Ministrul Sănătății a precizat că în județul Constanța situația nu este atât de gravă, dar este un posibil focar și nu vrea să deraieze așa cum s-a întâmplat la Suceava.

„Este un potențial focar și trebuie avem grijă să aplicăm măsuri de izolare, carantinare și distanțare socială. Trebuie să avem grijă de personalul nostru medical. În acest moment, sunt 77 de cadre medicale izolate la nivelul județului Constanța. Am văzut că circuitele medicale se respectă la Infecțioase. Am văzut că Spitalul Județean nu este în prima linie și atunci Infecțioasele și spitalele de suport vor suplini apariția mai multor cazuri. Menționez că ne gândim ca atunci când spitalele de suport ajung la jumătate, cazurile ușoare și medii, ori asimptomatice, să meargă către domiciliu, printr-un punct tampon.“, a punctat ministrul.

Ministrul a spus că la Techirghiol condițiile sunt foarte bune, iar cei din carantină i-au mulțumit. Tătaru a spus că va vizita toate locurile unde sunt mai mult de 100 de cazuri de coronavirus și se va asigura că nu se va ajunge ca la Suceava, care „un caz pierdut.

Ministru Sănătății a mai punctat că la nivelul județului Constanța sunt 28 de paturi cu ventilatoare, și „sunt suficiente pentru momentul actual.“

Comments

comments

Actual

Șoferi băuți bine, prinși la volan pe străzile din județ. S-au ales cu dosare penale

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Aproape zilnic, multe persoane conduc sub influența băuturilor alcoolice. Unii scapă, pentru moment, de controalele polițiștilor, alții nu. Cei din urmă se aleg cu dosare penale și unii dintre ei ajung chiar în spatele gratiilor din această cauză.

Nici ziua de ieri nu a fost diferită. În jurul orei 21.20, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 32 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiu, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Puțin după miezul nopții, în jurul orei 1.00, patrula mixtă, formată din polițist din cadrul Secției 3 și jandarm al I.J.J. Constanța, a identificat un bărbat, de 35 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În jurul orei 01.20, polițiști din cadrul Poliției orașului Cernavodă au identificat un bărbat, de 47 de ani, care a condus un autoturism pe strada Independenței din oraș, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauze, au fost întocmite dosare penale.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ieri, zeci de șoferi au fost amendați de polițiștii rutieri din Constanța. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Având în vedere numeroasele accidente rutiere care s-au produs pe DN 2A și pe DN 22, soldate cu persoane decedate sau grav rănite, polițiștii rutieri din Constanța au efectuat, în cursul zilei de ieri, o acțiune în urma căreia au aplicat zeci de amenzi, cele mai multe pentru depășirea vitezei legale de deplasare.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, acțiunea s-a desfășurat în intervalul orar 06.00 – 22.00.

”Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea încălcării normelor rutiere privind viteza de deplasare și depășirile neregulamentare pe DN 2A/Constanța – Hârșova și DN 22/Lumina – Mihai Viteazu.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă.

În urma activităților, polițiștii rutieri au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 53.400 de lei, dintre care 77 pentru depășirea limitei legale de viteză.

Totodată, polițiștii rutieri au reținut 8 permise de conducere, dintre care 5 pentru depșirea limitei legale de viteză, și au retras un certificat de înmatriculare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

APC Constanța recrutează piloți maritimi și dispeceri pilotaj. Sunt zeci de posturi libere

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Începând cu data de 1 ianuarie 2021, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime va asigura serviciul de pilotaj printr-un corp propriu de piloți.

În acest sens, în vederea recrutării și selecției personalului necesar desfășurării acestei activități, compania lansează anunțul de ocupare a următoarelor posturi:

60 posturi pilot maritim (pilot maritim I, pilot maritim II, pilot maritim aspirant),
5 posturi dispecer pilotaj,

Iată ce condiții trebuie să îndeplinească persoanele care doresc să își depună dosarele:

A. Pilot maritim

  1. Pregătire/experiență profesională:

–   Posesor de brevet pilot maritim emis în baza Regulamentului privind criteriile minime de pregătire, perfecționare și brevetare a piloților maritimi, alții decât piloții de mare largă din 19.03.2018 introdus prin OMT 335/2018 și amendat prin O.M.T.l. nr. 1083/2019.

  1. Disponibilitate pentru programul de lucru tură
  2. Cunoștinte legislative în domeniul pilotajului
  3. Abilități: rezistență la stres, lucru în echipa.

B. Dispecer pilotaj

  1. Pregătire/experiență profesională

–    Minim – Studii medii

–   Minim 2 ani experiență în dispecerat pilotaj.

  1. Disponibilitate pentru programul de lucru tură
  2. Cunoștinte legislative în domeniul pilotajului
  3. Abilități: rezistență la stres, lucru în echipă.

*Mențiune: contractele de muncă își vor produce efectele începând cu data de 01.01.2021.

Procedura de recrutare și selectie va consta în sustinerea următoarelor probe: testare scrisă și/sau probă practică pe simulator, precum și interviu, acestea urmând să aiba loc în perioada 02 – 13.11.2020 la sediul CN APM SA Constanța, Incinta Port, Gara Maritimă.

Persoanele interesate pot depune, până la data de 23.10.2020 inclusiv, cererea înregistrată (scrisoare de intenție și C.V.), însoțită de documentele din care să reiasă întrunirea condițiilor legate de pregătirea/experiența profesională, la registratura companiei, Incinta Port Constanța – Gara Maritimă – parter sau prin e-mail la adresa registratura@constantza-port.ro.

Relații suplimentare pot fi obținute la telefon 0241.601521 – Departament Resurse Umane-Administrativ.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: