Actual Slide

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea este nemulțumită de felul în care arată spitalul județean din Constanța

iul. 20, 2018 Maria Ionescu

În cursul zilei de azi, județul Constanța a fost vizitat de către doi miniștri, cel al Sănătății – Sorina Pintea – și cel al Finanțelor Publice – Eugen Orlando Teodorovici. Împreună cu președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu și reprezentanți ai Spitalului Clinic Județean de Urgența „Sf. Apostol Andrei” Constanța au inaugurat Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Ambulatoriului Integrat Eforie Sud.

Potrivit președintelui CJC, Horia Țuțuianu, acesta este indispensabil pentru Dobrogea. ”Spitalul va oferi echipamente de ultimă generație și tratamente moderne pacienților cu afecțiuni ortopedice.”, a precizat Țuțuianu.  Tot el a spus că modernizarea unităților sanitare în regiunea noastră este prioritară.

Ulterior, delegația s-a îndreptat spre Spitalul Județean Constanța, unde a fost organizată și o conferință de presă. În cadrul acesteia, ministrul Sănătății, Sorina Pintea s-a arătat nemulțumită de cum arată unitatea sanitară și a declarat că din punctul ei de vedere ori nu s-a investit insuficient, ori s-a investit și nu se vede.

”Se impun lucrări şi investiţii, Urgenţa este supraaglomerată. Spitalul Judeţean Constanţa este un spital regional, care vara devine de interes naţional. Apoi avem baza NATO şi imigranţii. Am întrebat câte centre de permanenţă sunt şi mi s-a răspuns că nici unul. Atunci am recomandat să se împrumute de la Timişoara. Acolo sunt 17. Puncte ambulatorii sunt necesare pe litoral,”, a mai spus aceasta.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!