Conecteaza-te cu noi

Actual

Ministrul Sănătății, Victor Costache: Concursul de Rezidențiat va avea loc pe data de 8 decembrie

Published

on

Victor Costache, ministrul Sănătății a prezentat astăzi prioritățile mandatului său   în prezența premierului României, Ludovic Orban și a vicepremierului Raluca Turcan.

“Vom încerca să prioritizăm acțiunile principale în domeniul sanitar. În primul rând vom menține funcționarea normală a ministerului, cât și a programelor în curs. Trebuie să prioritizăm câteva direcții principale. Unul dintre primele aspecte care trebuie menținute funcționale este concursul de Rezindețiat. Nu vrem să creăm confuzie în rândul tinerilor din întrega țară care se pregătesc de ani de zile pentru acest concurs care este un moment de cotitură în viața oricărui student la medicină. Încă din prima zi a mandatului am vorbit cu studenții. Concursul va avea loc pe 8 decembrie. Nici un absolvent care reușește să treacă pragul de 60 la sută nu va rămâne pe dinafară. Vom găsi soluții pentru acești tineri. Trăim într-o țară în care resursa umană este deficitară. Acești tineri care au muncit timp de 6 ani, care au reușit la un examen de licență sunt importanți pentru țara noastă și sistemul medical și trebuie integrați”, a spus ministrul Sănătății, Victor Costache în cadrul conferinței de presă.

Ministrul Sănătății a mai vorbit despre nevoia unei rectificări bugetare pozitive pentru domeniul sanitar în vederea derulării fără discontinuități a programelor de sănătate și pentru asigurarea salariilor până la sfârșitul anului. O soluție pentru aducerea de fonduri suplimentare în Sănătate o reprezintă asigurările complementare în Sănătate.

“Multă lume a evitat acest subiect în toți acești ani, dar suntem în Europa, într-o țară europeană. Trebuie să lăsăm tabuurile deoparte, să avansăm și să punem pacientul în centrul sistemului. A treia prioritate o reprezintă analiza stadiului proiectelor spitalelor regionale. Este un proiect de interes national foarte important, dar nu trebuie uitate nici proiectele de la nivel județean, nu contează culoarea lor politică. Orice proiect în domeniul sănătății este important”, a mai adăugat ministrul Costache.

Victor Costache, ministrul Sănătății a anunțat că mandatul său va fi unul al dialogului și colaborării și de readucere a pacientului în centrul sistemului.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions