Conecteaza-te cu noi

Actual

Ministrul Tanczos Barna le taie elanul autorităților din Constanța: „Nu sunt de acord ca plajele să treacă la primării“

Published

on

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, și Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna au discutat, astăzi, la Constanța, cu operatorii din turism pe tema exploatării turistice a plajelor extinse, după implementarea proiectului „Reducerea Eroziunii Costiere FAZA II (2014/2020)”. În cadrul dezbaterii, primarii au solicitat să preia, deocamdată, 30% din plaje, iar în viitor să preia integral aceste plaje. În plus, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a declarat în cadrul discuțiilor că are o strategie de administrare a plajelor.

În conferința de presă ce a urmat discuției, Tanczos Barna a spus că nu este de acord ca primăriile să preia plajele, cel puțin până când nu se va finaliza proiectul de reducere a eroziunii costiere.

„Acum nu e oportun. După acest proiect de consolidare, o să vină momentul să luăm o decizie pe termen lung privind administrarea plajelor și dacă se impune transferul. Trebuie să existe o strategie de exploatare a plajelor, dar care nu trebuie să vină de la București, Maramureș sau Cluj, ci de la Constanța.“, a spus Barna.

El a adăugat că, în ceea ce privește plajele sălbatice de la Corbu și Vadu, „acestea trebuie să rămână sălbatice și nu trebuie să fie transformate în stațiunea Mamaia.“

În altă ordinea de idei, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, a mai spus că, pentru anul viitor, se va tot o Ordonanță de Urgență prin care se va stabili modalitățile privind exploatarea plajelor nou extinse, în sensul că se va permite aducerea șezlongurilor la linia apei și amenajarea unor construcții temporare.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions