Conecteaza-te cu noi

Actual

Ministrul Transporturilor și oameni de afaceri din Kazahstan, în vizită în Portul Constanța

Published

on

grindeanu port

O delegație kazahă condusă de ministrul Transporturilor al Republicii Kazahstan, Marat Karabayev Karimzhanovich, a vizitat astăzi Portul Constanța.

Vizita este organizată de Ministerul român al Transporturilor și Infrastructurii și Ambasada Republicii Kazahstan la București.

Înalții oficiali kazahi, însoțiți de Ambasadorul Republicii Kazahstan la București, Excelența Sa, Ali Yerlik Shakirovich, au fost întâmpinați de conducerea CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța și secretarii de stat în cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Bogdan Stelian Mîndrescu și Adrian Foghiș.

„Este o deosebită onoare să primim astăzi vizita delegaţiei Ministerului Transporturilor din Kazahstan, condusă de domnul Ministru al Transporturilor Karabayev, însoţită de reprezentanţi ai companiilor kazahe din domeniul transporturilor.

Advertisement

În acest nou context geopolitic, Middle Corridor a devenit una din rutele esenţiale pentru conexiunea dintre Asia Centrală, Orientul Îndepărtat şi Europa. Astfel, relaţiile bilaterale dintre Portul Constanţa şi partenerii din Marea Caspică devin esenţiale, cu perspectiva creşterii fluxurilor de mărfuri în ambele direcţii.

Sper ca această întâlnire să vă ofere o imagine completă asupra oportunităţilor oferite de Portul Constanţa şi să întărească şi mai mult cooperarea noastră“, a declarat Florin Vizan, directorul general al CN APM SA, în deschiderea evenimentului.

După un tur tehnic la bordul navei de protocol Anghel Saligny și o prezentare a portului Constanța, a avut loc o întâlnire de afaceri între reprezentanţi ai companiilor naţionale şi private din Kazahstan specializate în logistică, alături de autorităţi ale Asociaţiei Internaţionale Trans-Caspian International Transport Route – TITR și operatori portuari, firme de transport, furnizori de servicii maritime şi navale din portul Constanța.

Ministrul Sorin Grindeanu a postat câteva rânduri despre întâlnirea cu delegația kazahă pe pagina sa de socializare:

”Am discutat despre oportunitățile de cooperare în domeniul transporturilor de mărfuri pentru spațiul România- Marea Neagră- Regiunea Caucaz- Marea Caspică- Republica Kazahstan, traversat de „Coridorul de Mijloc”, care include „Ruta Internațională de Transport Transcaspică (Ruta TITR)”.

Advertisement

În acest context, am evidențiat importanța valorificării Portului Constanța ca nod important de tranzit pentru traficul de mărfuri dinspre statele din bazinului Mării Caspice și Asia Centrală și de Sud-Est.

Cu ocazia întâlnirii organizată astăzi de Ministerul Transporturilor au fost semnate și două memorandumuri.

Primul Memorandum de Înțelegere semnat cu Ministerul Transporturilor din Kazahstan privește cooperarea în domeniul transporturilor și infrastructurii de transport.

Al doilea memorandum se referă la cooperarea în domeniul investigațiilor accidentelor și incidentelor de aviație. Acesta a fost semnat între Autoritatea de Investigare și Analiză a Siguranței Aviației Civile (AIAS) din România și Departamentul de Investigare a Accidentelor și Incidentelor pe Transport al Ministerului Transporturilor din Kazahstan.”, a scris ministrul Grindeanu.

Potrivit Biroului de presă al CN APMC, reprezentantul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a prezentat partenerilor din Kazahstan planurile investiționale pe toate sectoarele de transport, precizând faptul că nevoia de finanțare este de 72,8 miliarde euro pentru ca România să își atingă dezideratul de conectivitate, inclusiv cu Portul Constanța.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions