Connect with us

Administratie

Ministrul Transporturilor: „Tronsonul de cale ferată Constanța – Mangalia va intra în reabilitare“

Tatian Iorga

Publicat

la

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat marți, la Constanța, după ce a călătorit cu trenul de la București, că în acest an vor fi modernizate peste 300 de vagoane, lucrările urmând a se face în țara noastră.

„Anul acesta se vor moderniza pentru 300 de vagoane în România, în unitățile care au astfel de obiect de activitate. Peste 300 de vagoane vom moderniza anul ăsta în România. Au dublu alocarea bugetară la CFR Călători pentru a moderniza aceste vagoane, vom moderniza materialul rulant suplimentar bineînțeles se va face și achiziție de material rulant așa cum știți atât prin Autoritatea de Reformă Feroviară, cât și prin CFR Călători“, a punctat ministrul.

Cuc a spus că, după călătoria cu trenul de la București la Constanța, că a fost mulțumit de condițiile găsite și a spus totodată că merită ca turiștii să vină la mare pe calea ferată.

„Am decis să fac această călătorie astăzi cu operatorul național de transport feroviar tocmai pentru a vedea exact cum se desfășoară condițiile de trafic, de circulație, pentru români, pentru turiști care vin la mare. Am venit cu un tren care a fost modernizat în 2018 în România, și asta este foarte important, toate investițiile pe care le va derula de acum CFR Călători pe partea de modernizare de vagoane, de locomotive se vor face în România. Am fost mulțumit de condiții, am făcut o inspecție în tot trenul să văd și toaletele cum sunt și totul a decurs conform așteptărilor, adică foarte bine…O călătorie de două ore, 225 de kilometri, eu cred că merită să venim cu trenul la mare, dacă mă întrebați pe mine“, a punctat ministrul.

Răzvan Cuc a adăugat, referitor la tronsonul de cale ferată Constanța – Mangalia, că ruta va intra în reabilitare în acest an pe fondurile CFR Infrastructură, în condițiile în care ea este folosită doar trei luni, în perioada turistică de către turiști.

„Am vorbit cu directorul de la CFR Infrastructură, este un proiect destul de costisitor, vorbim de 200 de milioane de euro, probabil că se va lansa și un proiect de modernizare, dar întreținerea se va începe anul acesta la acest tronson de cale ferată, sunt 50 de kilometri de cale ferată“, a subliniat ministrul.

Întrebat care sunt proiectele finalizate în perioada următoare, Răzvan Cuc a spus că în execuția este tot Coridorul 4, mai puțin secțiunea Brașov- Sighișoara, unde există o contestație.

„Tocmai de asta am și militat pentru acea ordonanță pe care am primit enumerate observații de la Ministerul Justiției tocmai pentru a putea semna contractele mai repede. În rest tot Coridorul 4 este în modernizare. Anul acesta vom mai finaliza 160 de kilometri pe tronsonul Coșlariu – Simeria până la Gurasada, urmând să finalizăm până în 2020 și restul de kilometri, vorbim Gurasada până la kilometrul 614, deci Coridorul 4 practic va fi modernizat și se va circula cu viteză, așa cum am circulat și pe acest tronson București – Constanța 160 de km la oră pentru transportul de călători și 120 de km pentru transportul de marfă“, a subliniat ministrul

Cuc a mai afirmat că va avea o discuţie cu ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, pentru a vedea dacă observaţiile pentru acea ordonanţă se mai susţin sau nu.

„De la cinci avizatori m-am trezit cu 18 avizatori, inclusiv să obțin un punct de vedere de la CSAT. O să răspundem la observații și o să am o discuție din nou și cu doamna ministru interimar, cu doamna Birchall vizavi de aceste observații, dacă se susțin sau nu se susțin în continuare. Pentru că din punctul nostru de vedere ca și inițiatori ai ordonanței, aceste obiective, aceste observații și acești avizatori suplimentari nu se susțin. Este o ordonanță pe care o dăm tocmai pentru a putea semna contractele de infrastructură dorite atât de noi, cât și de toți românii“, a spus Cuc.

Gara Constanța, monitorizată de ministru dacă e întreținută sau nu!

Ministrul Transporturilor a afirmat că, așa cum s-a dus la Aeroportul Otopeni într-o vizită inopinată, la fel va veni și la Constanța.

„Avem sezonul estival, care de abia începe, și o să vin să vadă exact cum se desfășoară activitățile și dacă nu se desfășoară în mod normal așa cum ar trebui, cu siguranță voi lua măsuri așa cum am luat peste tot. Am toleranță zero față de lucrurile care țin de bunul simț de gospodar al unui manager. Nu am cerut să avem o gară nouă, dar să faci curățenie ține de bunul simț și cel care gestionează obiectivul trebuie să ocupe de ea“, a conchis ministrul.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Lista primăriilor din județul Constanța care primesc bani pentru infrastructură

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Pe pagina de internet a Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză a fost postată lista primăriilor care primesc fonduri pentru infrastructura de drumuri. Programul de finanțare a fost aprobat, conform documentului prin Fondul de Dezvoltare și Investiții.

Pe lista națională sunt și câteva primării din județul Constanța. Astfel, vor primi bani pentru reabilitarea drumurilor următoarele administrații locale:

  • Comuna Limanu – Asfaltare drum de legatură Limanu – Hagieni – 3.373.834 lei
  • Comuna. Valu lui Traian – Drum de centură sud în comuna Valul lui Traian – 27.332.776 lei
  • Comuna Seimeni – Asfaltare străzi în comună – 12.217.549 lei
  • Comuna Topraisar – Modernizare drumuri comunale – 42.027.756 lei
  • Comuna Chirnogeni – Modenizare și reabilitare drumuri comunale și stradale – 29.507.674 lei
  • Comuna Siliștea – Modernizare drumuri de interes local – 9.853.699 lei
  • Comuna Agigea – Modernizare tramă stradală, cartier Moara – 11.365.090 lei
  • Oraş Murfatlar – Inființare rețea de distribuție gaze în oraș și localitățiile aparținătoare – 56.101.660 lei

Lista completă o puteți studia în următorul document:

Proiecte Aprobate Pentru Finantare

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Făgădău intră în campanie electorală. Facilitați fiscale pentru constănțenii datori la bugetul local

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, supune dezbaterii publice proiectul de hotărâre privind instituirea unor facilități fiscale la nivelul orașului nostru.

Constănțenii care au datorii la 31 decembrie 2018 la bugetul local al municipiului Constanța, persoane fizice și juridice, vor avea astfel posibilitatea să achite obligațiile fiscale principale restante fără a mai achita și accesoriile aferente acestora.

”Calendarul dezbaterii este următorul: până pe 30 septembrie aștept propunerile și sugestiile dumneavoastră, pe 31 octombrie voi supune aprobării Consiliului Local acest proiect de hotărâre, iar începând cu 1 noiembrie și până pe 15 decembrie inclusiv, completând o simplă cerere și efectuând plata datoriei de bază veți putea beneficia de scutiri”, a declarat Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța.

Proiectul poate fi consultat:

– pe site-ul Primăriei Municipiului Constanţa www.primaria-constanta.ro la rubrica „Transparență decizională” şi la sediul acesteia situat pe Bd. Tomis nr. 51;

http://www.primaria-constanta.ro/transparenta/transparenta-decizionala-legea-52-2003

– pe site-ul Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local www.spit-ct.ro la rubrica „Transparență decizională” sau la sediile acestuia, situate pe Bd. Tomis nr.112, str. Sulmona nr. 22, str. Nicolae Grindeanu nr. 66, str. Badea Cârţan, nr. 3 și Bd. Alexandru Lăpuşneanu nr. 116C.

https://www.spit-ct.ro/transparenta-decizionala

La nivelul municipiului Constanța, există un număr de 30.175 contribuabili (7.956 persoane juridice și 22.219 persoane fizice) care înregistrează debite restante la data de 31 decembrie 2018.

Cuantumul datoriilor se ridică la aproximativ 202 milioane lei (202.654.881 lei), din care accesoriile care ar putea fi anulate sunt în cuantum de aproximativ 61 milioane lei (61.536.388 lei).

Procedura este foarte simplă și presupune achitarea integrală, până la data de 15 decembrie inclusiv, a anului curent, a obligațiilor principale restante la data de 31 decembrie 2018, precum și a obligațiilor principale și penalitățile datorate pentru anul 2019.

De asemenea, tot până la data de 15 decembrie 2019 inclusiv, persoanele fizice și juridice interesate trebuie să depună la SPIT o cerere de anulare a accesoriilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Făgădău vrea să schimbe aspectul rural al Constanței. 12 străzi de pământ vor fi pietruite și asfaltate

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Criticat în mod repetat că orașul a rămas cu ani grei în urma Clujului, primarul Constanței, Decebal Făgădău, și-a propus să facă ceva pentru recuperarea decalajului. Nu vorbim de proiecte pentru metrou, ca la Cluj. Nu vorbim nici măcar de parcări supraetajate. În schimb, vorbim de transformarea unor ulițe de pământ, care brăzdau cartiere importante ale urbei, în străzi pietruite și asfaltate.

În cursul zilei de azi, pe pagina oficială a de facebook a Primăriei municipiului Constanța a fost postat un comunicat de presă potrivit căruia societatea Confort Urban SRL, ”continuă programul de investiții în trama stradală.”

Iată ce lucrări se fac, potrivit comunicatului: Sunt reamenajate 12 străzi de pământ din cartierele Compozitorilor, Baba Novac și Palazu Mare. Sunt incluse străzile Alexandru Bogza, Dumitru Chiriac și Prelungirea Eduard Caudella, care urmează a fi construite de la zero.

Se consolidează infrastructura străzii, terenul este săpat, compactat și se aștern mai multe straturi de piatră. Ulterior, se toarnă covorul asfaltic.

”În această săptămână, Primăria Municipiului Constanța continuă lucrările de investiții pe strada Prelungirea Recoltei din cartierul Palazu Mare, unde echipele SC Confort Urban SRL vor trece la etapa de asfaltare.
Locuitorii sunt rugați să manifeste atenție și înțelegere în zonele în care se realizează lucrări.”, precizează Biroul de presă al Primăriei municipiului Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: