Connect with us

Politica

Ministrul Vela anunță RESTRUCTURĂRI la MAI: “Sunt prea mulți polițiști în birouri și prea puțini în stradă”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Ministrul de Interne, Marcel Vela a anunțat că luna aceasta va prezenta o propunere de eficientizare și restructurare a Ministerului Afacerilor Interne, astfel încât acest minister să crească în percepția românilor privind încrederea. Vela a spus că a constatat că sunt prea mulți polițiști în birouri și prea puțini în stradă, iar cei din stradă nu sunt bine dotați.

Ministrul Marcel Vela a declarat, duminică, la Antena 3, că tot ce s-a întâmplat zilele trecute privind destructurarea unor clanuri de interlopi, se datorează faptului că MAI a intrat cu forța în aceste structuri, scrie News.ro.

”Vreau să vă spun că din 4 noiembrie chiar se lucrează la nivelul Afacerilor Interne și ce vedem acum că se întâmplă în țară se datorează faptului că MAI a intrat cu forța în aceste structuri care până acum trăiau foarte liniștite că Poliția are și alte preocupări decât cele conform statutului”, a declarat Marcel Vela.

Întrebat ce măsuri urgente a pregătit în perioada următoare, astfel încât să se vadă că s-a schimbat ministrul la Interne, Vela a vorbit despre restructurarea sistemului, dar și de polițiștii care sunt în stradă fără dotările necesare.

”A văzut lumea că s-a schimbat ministrul. Am desecretizat dosare, am trimis oameni la nivelul operativ în stradă  cât mai mulți, schimbarea mentalității în relația cu cetățeanul și în viitor, așa cum se așteapt lumea, tocmai această reorganizare și eficientizare va duce la o apropiere cât mai bună față de cetățean, a polițistului și destructurarea acestor rețele care dezvoltă un fenomen criminogen la nivelul țării. Această eficientizare și  destructurare este consecința faptului că de două luni și jumătate am constatat că sunt prea mulți polișiști în birouri și prea puțini  în stradă. Am constatat că nu sunt bine dotați, cei din stradă. Am constatat că sunt sarcini care se suprapun pentru că de-a lungul timpului s-a încetățenit așa o idee că este un privilegiat șeful de la Poliția din județ și tot felul de relațiii de prietenie sau chiar politice, prin subordonarea lor politică, aceste relații au dus la o scădere a eficienței actului polițienesc”, a declarat Vela conform aceleiași surse.

Ministrul a spus că luna aceasta va veni cu o propunere concretă privind restructurarea.

”Luna aceasta voi veni cu o propunere oficială de eficientizare și restructurare a întregului minister, nu e vorba doar de Poliție, e vorba și de Jandarmerie, Poliție de Frontieră și tot ce ține de situații de urgență, de  întreaga activitate a ministerului, care trebuie să recunoaștem, este cel mai mare minister și e unul cu un efect extraordinat de important pentru țară, un minister pe care eu doresc să îl fac unul de elită și în ochii cetățenilor, ca și apreciere, să crească de la 30 la sută cât este în eurobarometru acum, mai mult dect era la nivelul zilei de 4 noiembrie când am fost eu investit ca ministru”, a declarat Marcel Vela.

Comments

comments

Politica

Dobre, atac dur la Făgădău: „Primăria Constanța e un monument al incompetenței“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Fostul ministru al Turismului Mircea-Titus Dobre, trezorierul Pro România, a criticat, astăzi, la Constanța, actuala conducere a Primăriei, pe care a catalogat-o ca fiind INCOMPETENTĂ, pentru că, până în prezent, nu a realizat vreun proiect major pentru oraș. Ținta principală a lui Dobre a fost actualul primar al Constanței, Decebal Făgădău, căruia Dobre i-a fost coleg în PSD și șef de campanie în 2016.

„Este o responsabilitate foarte mare să candidezi la funcția de primar al Constanței. Îmi aduc aminte de anul 2016 când eram șef de campanie al actualului primar (Decebal Făgădău, n.r.). Atunci am crezut că intrăm într-o normalitate. Din păcate, nu există această normalitate în municipiul Constanța și mai, degrabă, cred că există o incompetență. Avem două monumente ale incompetenței în Constanța. Primul este Cazinoul. După cum știți, zilele trecute am văzut cum cei din conducerea Primăriei, în frunte cu actualul ministru al Dezvoltării Regionale și PNL, s-au dus cu surle și trâmbițe să semneze contractul pentru reabilitarea Cazinoului. Totuși, lucrările acestea edilitare ne-au demonstrat în timp că nu sunt așa de simple, iar de la semnătură și până la a se finaliza este o cale lungă. Mâine, poimâine, poate că respectiva companie (care va reabilita Cazinoul, Aedificia Carpați, n.r.) va intra în faliment. Al doilea monument al incompetenței este Primăria. Nu cred că o persoană care a avut, totuși, calitatea de viceprimar timp de cinci ani să nu poată să vină după un mandat iarăși de cinci ani, dar de data aceasta ca primar, să propună proiecte de dezvoltare în așa fel încât municipiul Constanța să se ridice la nivelul altor municipii reședință de județ, dar mult mai mici și cu bugete mult mai mici. Nu s-a întâmplat acest lucru și de aceea spun că Primăria Constanța e un monument al incompetenței. De fapt, pentru actuala conducere a Primăriei, proiectele majore pe care ni le arată sunt cele de asfaltare sau să mai pună câte o pavelă. Astea sunt chestiuni de normalitate, dar trebuie să ieșim din sfera asta a normalității și trebuie să avem proiecte mari. Constanța are nevoie de proiecte foarte mari.“, a spus Dobre.

Fostul ministru al Turismului a spus că în campania din 2016 s-au creionat trei proiecte, privind modernizarea celor trei piețe mari ale Constanței: IL Caragiale, Griviței și Tomis III.

„I-am ajutat în acel moment. Am venit cu proiectanți de la București, le-au desenat, erau lucruri importante, cum ar fi o sistematizare coerentă a zonei și spații verzi, dar, din păcate, nu s-au realizat. La momentul respectiv se spunea că doar le vom implementa. Nu s-a întâmplat. Nu știm de ce, dar au trecut doar patru ani. Poate ni se spune și nouă de ce nu s-au realizat. Toate astea ne arată cât de competentă este conducerea Primăriei Constanța“, a punctat Mircea-Titus Dobre.

În fața mai multor reprezentanți ai Pro România și a liderului Victor Ponta, Mircea-Titus Dobre și-a anunțat candidatura la funcția de primar al Constanței.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Pro România și-a stabilit candidații pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Prezent la Constanța, Victor Ponta, președintele Pro România, a anunțat candidații pentru Primăria Constanța și Consiliul Județean.
Mircea Titus Dobre, fost ministru PSD al Turismului in Guvernul Ponta, este propunerea partidului pentru funcția de primar al municipiului Constanța. La Consiliul Judetean Constanța, oamenii lui Ponta merg pe mâna și pregătirea profesională a lui Răzvan Filipescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Alegerea lui Meleșcanu la șefia Senatului, NECONSTITUȚIONALĂ. Reîncepe bătălia între PSD și PNL

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis, astăzi, că alegerea lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului a fost neconstituțională. Cu toate acestea, președintele Senatului Teodor Meleșcanu a declarat că nu demisionează din fruntea instituției până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR prin care s-a stabilit că acesta a fost numit ilegal în funcție.

„Până la publicarea în Monitorul Oficial,  eu îmi asum în continuare prerogativele pe care le am. După publicarea în MO, vom face demersurile pentru solutionarea acestui caz. (…) Eu îmi doresc un singur lucru: din orice poziție aș avea, îmi doresc să contribui cât mai mult la bună activitate a Senatului, într-o perioadă politică frământată.”, a declarat Teodor Melșcanu, la Parlament.

Imediat, cei de la PSD au spus, printr-un comunicat că au luat act de decizia de astăzi a CCR și vor veni cu o propunere pentru funcția de președinte al Senatului după consultarea în forurile de conducere ale partidului. La rândul lor, liberalii au anunțat, prin președintele lor, premierul Ludovic Orban, o vor susține pe Alina Gorghiu pentru șefia camerei superioare.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: