Connect with us

Societate

Minivacanță prilejuită de sărbătorirea Paștelui Catolic. Ce măsuri iau autoritățile

Maria Ionescu

Publicat

la

În perioada 02 – 05.04.2021, polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră, pompierii și piloții MAI vor fi în teren pentru a acorda sprijin cetățenilor în cazul unor situații de urgență, pentru a asigura un climat de siguranță publică și pentru a preveni activitățile și comportamentele care favorizează răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Astfel, peste 10.000 de polițiști vor acționa, în medie, zilnic, pentru prevenirea și descurajarea comportamentelor antisociale și pentru combaterea faptelor care încalcă normele în vigoare.

Cei mai mulți dintre polițiști – 6000,  sunt din structurile de ordine publică, în sprijinul lor fiind alocate efective din cadrul celorlalte structuri – transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului pe drumurile publice, vor fi la datorie 1.700 de poliţiştii de la rutieră. Aceștia vor primi informații în timp real cu privire la desfășurarea traficului rutier de la colegii de la Inspectoratul General de Aviație al MAI.

Peste 4.000 de jandarmi vor avea ca misiune protejarea persoanelor și prevenirea oricăror incidente care ar putea afecta ordinea publică. O atenție deosebită va fi acordată siguranței cetățenilor în zona lăcașurilor de cult, unde este așteptată o prezență numeroasă, atât sâmbătă seara, în noaptea de Înviere, cât și duminică.

Având în vedere că este și începutul vacanței școlare, o parte dintre misiunile jandarmilor vor viza zonele turistice, unde a fost crescut numărul de patrule, principala misiune a acestora fiind verificarea respectării, de către cetățeni și de către operatorii economici, a măsurilor de protecție sanitară.

În aceste zile, misiunile de prevenire și intervenție în situații de urgență vor fi asigurate de peste 5.000 de pompieri. Aceștia au la dispoziție este 3.500 de mijloace tehnice precum autospeciale de stingere, mașini de descarcerare, ambulanțe SMURD sau unități de terapie intensivă.

În ceea ce privește efectivele Poliției de Frontieră, au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat și pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere. La nivelul întregii ţări, zilnic, vor acționa peste 4.200 de poliţişti de frontierã.

Recomandăm celor care intenționează să tranziteze frontiera națională să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră, pentru a afla timpii medii de așteptare din fiecare punct de trecere și pentru a-l alege pe cel mai puțin aglomerat.

În această perioadă, piloții Inspectoratului General de Aviație al MAI, vor desfășura cu 13 elicoptere zboruri care au legătură cu pandemia de COVID-19, precum și alte misiuni în sprijinul celorlalte structuri MAI.

Referitor la activitățile de prevenire și limitare a răspândirii infectărilor cu noul coronavirus, acestea se vor desfășura integrat, împreună cu partenerii instituționali. Astfel, echipe mixte de polițiști și jandarmi, împreună cu polițiști locali, pompieri și cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, vor desfășura activități specifice în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și pe terase, scopul fiind acela de a verifica dacă sunt respectate măsurile de protecție sanitară luate de autorități.

Menționăm că scopul acestor acțiuni nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a identifica și preveni acele activități sau comportamente care ar conduce la răspândirea COVID-19.

Pentru asigurarea unui climat de siguranță, este nevoie ca fiecare cetățean să dea dovadă de responsabilitate și să respecte cu strictețe măsurile dispuse de autorități.

Vă amintim că, în noaptea de 3 spre 4 aprilie, circulația persoanelor va fi permisă, în intervalul orar 20.00-2.00, pentru participarea la slujbele religioase organizate cu ocazia  Paștelui Catolic. Recomandăm, însă, ca deplasarea către lăcașurile de cult să se realizeze cu evitarea aglomerărilor.

De asemenea, accesul credincioșilor în lăcașul de cult și în spațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase se va face astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4 mp pentru fiecare persoană, precum și o distanță de minimum 2 m între persoane. Purtarea măștii de protecție, în mod corect, astfel încât să acopere nasul și gura, rămâne obligatorie, în toate spațiile publice, inclusiv în lăcașurile de cult, pe timpul oficierii slujbelor.

Orice situație de urgență poate fi semnalată la numărul unic de urgență 112!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Serviciul Public de Salubrizare din Corbu face angajări. Vezi ce posturi sunt vacante

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Serviciul Public de Salubrizare  al comunei Corbu organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a mai multor funcții.

Sunt scoase la concurs următoare posturi:

 • inspector de specialitate:
  • studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență, in domeniul științelor economice, sau juridice;
  • fără vechime;
  • cunoștințe operare calculator – nivel mediu.
 • inspector de specialitate:
  • studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență, în domeniul științelor economice, sau juridice;
  • vechime în specialitatea studiilor – 3 ani;
  • cunoștințe operare calculator – nivel mediu.
 • sortator deșeuri:
  • studii medii;
  • fără vechime.
 • manipulant mărfuri:
  • studii medii;
  • fără vechime

Concursul se ve organiza conform calendarului următor:

Data limită până la care candidații vor depune actele pentru dosarul de concurs este de 10 zile de la afișare, la sediul instituției.

 • 11 iunie 2021, ora 10:00: proba scrisă;
 • 14 iunie 2021, ora 10:00: proba interviu.

Dosarele de înscriere se depun la sediul instituției în termen de 10 zile de la publicarea anunțului.

Informații suplimentare se pot obține la sediul Serviciului Public de Salubrizare Corbu, cu sediul în comuna Corbu, parcela NG67, lot 21/2, Str. Principală nr. 38, județul Constanța, telefon 0722/557.972.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, cere purtarea măștii și pe trecerea de pietoni. Citiți argumentele

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat marți că masca de protecție trebuie purtată și pe trecerea de pietoni, dacă este aglomerație.

Întrebat ce le recomandă românilor în calitate de specialist, respectiv să poarte masca și în aer liber sau doar în spațiile închise, fostul ministru al Sănătății, Nelu Tatăru, a declarat că „purtăm masca în spațiile închise.”

Nelu Tătaru a precizat următoarele:

“Avem niște reguli. Purtăm masca în stațiile de autobuz, atunci când ne aglomerăm spre o anumite intrare sau chiar și pe trecerile de pietoni, dacă suntem mai mulți care trecem. scăderea și trecerea în scenariul verde ne-au făcut ca în exterior să nu mai purtăm masca de protecție, dar sunt anumite condiții în care va trebui. În general, în locurile aglomerate.”

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Programul “Litoralul pentru toți”, la start: zeci de hoteluri oferă cazare la prețuri cu 65% mai mici decât cele normale

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Până în prezent, un număr de 54 de hoteluri din toate stațiunile de pe litoralul românesc al Mării Neagre vor participa la programul „Litoralul pentru toți”, cu aproximativ 4.000 de locuri de cazare pe noapte. Tarifele pornesc de la 40 de lei pe noapte, conform federației patronatelor din turism, scrie Mediafax.

Programul se desfășoară în perioada 21 mai – 20 iunie 2021, anunță Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

“În ciuda dificultăților pe care le întâmpină sectorul turistic, puternic afectat de efectele economice provocate de apariția virusului Sars-Cov-2, continuăm tradiția instituită în urmă cu 19 ani de a oferi tuturor românilor posibilitatea de a petrece o vacanță la malul mării la tarife mult reduse. În ultimii nouă ani am făcut tot posibilul să menținem aceleași tarife la pachetele turistice oferite, ceea ce reprezintă un efort suplimentar din partea tuturor unităților de cazare participante”, afirmă Dragoș Răducan, Prim-Vicepreședintele Executiv FPTR.

Tarifele prin programul “Litoralul pentru Toți” sunt cu până la 65% mai mici față de cele din vârf de sezon. Tariful pentru o noapte de cazare începe de la 40 de lei, cel mai ieftin pachet fără mic dejun poate fi achiziționat la un hotel de 3 stele din stațiunea Neptun si costă 80 lei/noapte pentru 2 persoane.

La polul opus, se află stațiunea Mamaia, unde la un hotel de 4 stele 2 persoane vor plati pentru un sejur de minim 5 nopți, care include cazare cu servicii de masa ultra all-inclusive, 520 lei/ noapte.

Turiștii care vor să se cazeze în stațiunea Eforie Nord beneficiază de tarife pornind de la 85 lei/noapte pentru 2 persoane, pachete de minim 4 nopți.

Programul Litoralul pentru Toți se află la ediția cu numărul 38. La fel ca în anii trecuți, sejururile pot fi achitate și cu vouchere de vacanță de către cei care nu le-au consumat încă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: