Conecteaza-te cu noi

Societate

Minivacanță prilejuită de sărbătorirea Paștelui Catolic. Ce măsuri iau autoritățile

Published

on

În perioada 02 – 05.04.2021, polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră, pompierii și piloții MAI vor fi în teren pentru a acorda sprijin cetățenilor în cazul unor situații de urgență, pentru a asigura un climat de siguranță publică și pentru a preveni activitățile și comportamentele care favorizează răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Astfel, peste 10.000 de polițiști vor acționa, în medie, zilnic, pentru prevenirea și descurajarea comportamentelor antisociale și pentru combaterea faptelor care încalcă normele în vigoare.

Cei mai mulți dintre polițiști – 6000,  sunt din structurile de ordine publică, în sprijinul lor fiind alocate efective din cadrul celorlalte structuri – transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului pe drumurile publice, vor fi la datorie 1.700 de poliţiştii de la rutieră. Aceștia vor primi informații în timp real cu privire la desfășurarea traficului rutier de la colegii de la Inspectoratul General de Aviație al MAI.

Advertisement

Peste 4.000 de jandarmi vor avea ca misiune protejarea persoanelor și prevenirea oricăror incidente care ar putea afecta ordinea publică. O atenție deosebită va fi acordată siguranței cetățenilor în zona lăcașurilor de cult, unde este așteptată o prezență numeroasă, atât sâmbătă seara, în noaptea de Înviere, cât și duminică.

Având în vedere că este și începutul vacanței școlare, o parte dintre misiunile jandarmilor vor viza zonele turistice, unde a fost crescut numărul de patrule, principala misiune a acestora fiind verificarea respectării, de către cetățeni și de către operatorii economici, a măsurilor de protecție sanitară.

În aceste zile, misiunile de prevenire și intervenție în situații de urgență vor fi asigurate de peste 5.000 de pompieri. Aceștia au la dispoziție este 3.500 de mijloace tehnice precum autospeciale de stingere, mașini de descarcerare, ambulanțe SMURD sau unități de terapie intensivă.

În ceea ce privește efectivele Poliției de Frontieră, au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat și pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere. La nivelul întregii ţări, zilnic, vor acționa peste 4.200 de poliţişti de frontierã.

Recomandăm celor care intenționează să tranziteze frontiera națională să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră, pentru a afla timpii medii de așteptare din fiecare punct de trecere și pentru a-l alege pe cel mai puțin aglomerat.

Advertisement

În această perioadă, piloții Inspectoratului General de Aviație al MAI, vor desfășura cu 13 elicoptere zboruri care au legătură cu pandemia de COVID-19, precum și alte misiuni în sprijinul celorlalte structuri MAI.

Referitor la activitățile de prevenire și limitare a răspândirii infectărilor cu noul coronavirus, acestea se vor desfășura integrat, împreună cu partenerii instituționali. Astfel, echipe mixte de polițiști și jandarmi, împreună cu polițiști locali, pompieri și cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, vor desfășura activități specifice în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și pe terase, scopul fiind acela de a verifica dacă sunt respectate măsurile de protecție sanitară luate de autorități.

Menționăm că scopul acestor acțiuni nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a identifica și preveni acele activități sau comportamente care ar conduce la răspândirea COVID-19.

Pentru asigurarea unui climat de siguranță, este nevoie ca fiecare cetățean să dea dovadă de responsabilitate și să respecte cu strictețe măsurile dispuse de autorități.

Vă amintim că, în noaptea de 3 spre 4 aprilie, circulația persoanelor va fi permisă, în intervalul orar 20.00-2.00, pentru participarea la slujbele religioase organizate cu ocazia  Paștelui Catolic. Recomandăm, însă, ca deplasarea către lăcașurile de cult să se realizeze cu evitarea aglomerărilor.

Advertisement

De asemenea, accesul credincioșilor în lăcașul de cult și în spațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase se va face astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4 mp pentru fiecare persoană, precum și o distanță de minimum 2 m între persoane. Purtarea măștii de protecție, în mod corect, astfel încât să acopere nasul și gura, rămâne obligatorie, în toate spațiile publice, inclusiv în lăcașurile de cult, pe timpul oficierii slujbelor.

Orice situație de urgență poate fi semnalată la numărul unic de urgență 112!

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions