Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Minoră de 14 ani, exploatată sexual în județul Constanța. Patru persoane au fost reținute

Published

on

masina traficanti

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea infracțională a 4 persoane, 2 bărbați și 2 femei, cu vârste cuprinse între 18 și 52 de ani, într-un dosar penal având ca obiect infracțiunile de trafic de minori și proxenetism.

La data de 22 iunie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în orașul Murfatlar, la locuința uneia dintre cele 4 persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de trafic de minori și  proxenetism.

Din cercetări a reieșit că, în luna ianuarie 2023, cele 4 persoane ar fi recrutat o minoră, de 14 ani, în scopul de a o exploata sexual, obținând, astfel, foloase materiale.

Până în luna iunie a.c., minora, care ar fi fost dusă în locuința din orașul Murfatlar, ar fi fost obligată să practice prostituția, fiind transportată, în acest scop, cu autoturismul aparținând uneia dintre cele 4 persoane bănuite.

În urma punerii în aplicare a mandatului de percheziție domiciliară, în locuința din orașul Murfatlar, a fost identificată minora de 14 ani.

De asemenea, în urma efectuării percheziției, au fost descoperite și ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, mai multe terminale mobile, precum și un autoturism folosit la activitatea infracțională.

Cele 4 persoane au fost reținute, pentru 24 de ore, conduse și încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

În cursul zilei de astăzi, 23 iunie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunerea de arestare preventivă a bănuiților, pentru 30 de zile.

Minora a fost preluată de specialiști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, precum și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanța.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions