Connect with us

Societate

Minori infractori! Șase copii au comis tâlhării și furturi!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Urmare a cercetărilor în cazul comiterii unor infracțiuni contra patrimoniului, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale al Poliției municipiului Constanța l-au depistat pe Ș.M. de 14 ani, din Constanța, bănuit de săvârșirea faptelor. Astfel, în perioada 25 august – 5 octombrie a.c., minorul în cauză, alături de alți trei minori, S.M. de 16 ani (cercetat în stare de arest preventiv), I.M. de 13 ani și M.M. de 12 ani (ambii cercetați în stare de libertate), ar fi săvârșit patru fapte de tâlhărie calificată, o faptă de tâlhărie, trei fapte de complicitate la tâlhărie calificată și una de complicitate la tâlhărie, pe raza municipiului Constanța, asupra a 5 femei și 4 bărbați. Prejudiciul de aproximativ 2.200 lei a fost recuperat în proporție de 10% și predat persoanelor vătămate. Polițiștii constănțeni l-au reținut pe Ș.M., pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța, iar la data de 13 octombrie a.c., va fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Un alt caz în care au fost implicați minori a avut loc la Medgidia. Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Medgidia i-au depistat pe Ș.G.-R. de 12 ani și Ș.S. de 14 ani, din municipiul Medgidia, bănuiți de săvârșirea faptelor. Astfel, în noaptea de 25/26 septembrie a.c., minorii în cauză ar fi pătruns în locuința unei femei de 45 de ani, din Medgidia, de unde ar fi sustras un telefon și o boxă audio. De asemenea, la data de 5 octombrie a.c., cei doi minori ar fi sustras un telefon mobil aparținând unui tânăr de 19 ani, pe o stradă din municipiul Medgidia. Polițiștii constănțeni continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a persoanelor în cauză.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Elevii școlii Dimitrie Știubei din Constanța au început să primească mese calde

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

170 de copii ai Școlii Gimnaziale Dimitrie Știubei (învățământ preșcolar, primar și gimnazial) care beneficiază de sprijin pentru prevenirea abandonului școlar și pentru creșterea accesului și participării la educația timpurie au început să primească, săptămânal, mese calde în cadrul proiectului ”Măsuri integrate pentru o viață mai bună”. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, cod MySMIS: 114654 și este derulat de Primăria Municipiului Constanța în parteneriat cu Liceul Teoretic ”Decebal”.

Mai mult decât atât, în cadrul proiectului, preșcolarii vor participa săptămânal la ședințe cu un psihopedagog școlar, care va încerca să le stimuleze sensibilitatea estetică, dezvoltarea emoțională, dezvoltarea personală, gândirea creativă și intuiția, iar elevii de la clasele primare și cei de la gimnaziu vor fi ajutați să-și facă temele. Toţi copiii incluşi în program au primit rechizite.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată studiată în care există populație aparținând minorității rome, prin sprijinirea integrării socio-economice a 600 de persoane din comunitatea marginalizată rezidentă în zona de intervenție ce înglobează și campusul social ”Henri Coandă”.

În cadrul proiectului sunt utilizate măsuri integrate de îmbunătățire a nivelului de educație în rândul preșcolarilor și elevilor romi și neromi, de stimulare a capacității de inserție profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și a celor care intenționează să demareze o activitate pe cont propriu, precum și de creștere a accesului la servicii sociale și de asistență medicală de înaltă calitate.

Prin caracterul său multisectorial, proiectul propune soluții pentru rezolvarea multiplelor probleme cu care se confruntă rezidenții campusului social ”Henri Coandă”, dar și ceilalți locuitori din zonă, contribuind la reducerea numărului persoanelor rome și nerome aflate în risc de sărăcie și excluziune socială care locuiesc în comunitatea  marginalizată.

Proiectul are valoare totală de 11.971.625,55 lei, din care 10.119.696,72 lei valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European, 1.583.488,31 lei valoare totală eligibilă nerambursabilă din bugetul național și 268.440,52 lei contribuția beneficiarului.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 36 de luni, în intervalul 16 februarie 2018 – 15 februarie 2021.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Examen de promovare în funcția de economist, la Delfinariu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Complexul Muzeal de Știinte ale Naturii Constanța, b-dul Mamaia nr.255, organizează  în baza Regulamentului cadru aprobat de H.G. nr.286/2011, examen de promovare din funcția de economist gradul II în funcția de economist gradul I în cadrul serviciului financiar-contabil și RU.

Concursul va consta în susținerea unei probe scrise în data de 28.01.2019, ora 12:00 sediul instituției, b-dul Mamaia nr.255.

La data, ora și locul stabilite pentru examenul de promovare, comisia de examinare pune la dispoziția candidatei lista subiectelor stabilite. Candidata redactează o lucrare pe un subiect ales dintre cele stabilite de către comisia de examinare.

Durata examenului se stabilește de către comisia de examinare în funcție de gradul de dificultate și complexitate al subiectelor stabilite, dar nu poate depăși 3 ore.
Rezultatele examenului de promovare se afișează în termen de două zile lucrătoare de la susținerea acestuia la sediul și pe site-ul instituției.

Contestațiile se depun în termen de o zi lucrătoare de la afișarea rezultatului, sub sancțiunea decăderii din acest drept.

Bibliografia se anexează la prezentul anunț.
Relații suplimentare la biroul resurse umane al instituției,d-na Vatafu Daniela, sau la telefon 0241-481240.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

O constănțeancă, pe scena Teatrului de revistă “Constantin Tănase”. Oana Chiriac a primit și Trofeul Școlilor de canto de la Sanremo

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Constănțeanca Oana Chiriac, elevă la Colegiul Național “Regina Maria” din municipiu, a uimit publicul în primul spectacol de revistă pentru copii din istoria teatrului românesc.

Oana Chiriac face parte din distribuția spectacolului de revistă “Nepoții lui Tănase”, spectacol care se joacă pe scena Teatrului de revistă “Constantin Tănase” din București.

Cine mai face parte din distribuție, dar și când au loc spectacolele, precum și informații referitoare la prețul biletelor, aflați de pe pagina de Facebook a Teatrului de revistă “Constantin Tănase”.

“Spectacolul acesta păstrează reţeta revistei de altă dată, pe care cumva, m-am gândit să o pun într-o lumină actuală şi de ce nu, copilărească… La Revistă se spune întotdeauna tot ceea ce nu se poate spune altundeva, important este sa invatam ceva din toată joaca aceasta şi să plecăm mai bogaţi sufleteşte din sala de spectacol! Cred că viitorul Revistei este asigurat!”, spune Alin Gheorghisan, scenaristul si regizorul spectacolului.

Totodată, vă invităm să aflați cine este Oana Chiriac și cum a impresionat juriul Festivalului Sanremo Junior, cu doi ani în urmă, dintr-un articol “Ordinea.ro”:

Școala de canto VIVOX din Constanța, marele câștigător al Festivalul Sanremo Junior. S-au întors din Italia cu trofeul școlilor de canto!

 

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: