Connect with us

Actual

Minorul care a provocat incendiul devastator din km 4-5, ARESTAT PREVENTIV

Publicat

la

Minorul implicat în incendiul devastator care a avut loc în cursul săptămânii trecute în Constanța, pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu, nr. 6, va fi arestat preventiv pentru 30 de zile. Inițial, se stabilise ca el fie fie arestat la domiciliu.

În cursul zilei de azi, 22 decembrie, Tribunalul Constanța a admis propunerea de arestare preventivă formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătorie.

”În baza art. 425/1 alin. 7 pct. 2 lit. a Cod proc.pen. rap la art.204 Cod de procedură penală, Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa împotriva încheierii de şedinţă nr.1715/17.12.2021 pronunţată de Judecătoria Constanţa în dosarul penal.32743/212/2021. Desfiinţează încheierea penală atacată şi, rejudecând: Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. În baza art.226 Cod procedură penală raportat la art.202 alin.1 si 4 lit.e Cod procedură penală şi 223 alin.2 Cod procedură penală, Dispune arestarea preventivă a inculpatului T.A.A. pe o perioada de 30 de zile, de la data punerii în executare a măsurii arestării preventive.

În baza art.230 Cod procedura penala, Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului T.A.A. Măsurile se comunica de îndată organelor de poliţie.”

Reamintim că incendiul a fost declanșat în parcarea unui bloc cu cinci etaje, cu 4 scări, care are 162 de apartamente.

  • 50 de apartamente au fost afectate
  • 35 de apartamente au fost afectate de flacără prin balcoane și geamuri deoarece unele aveau balcon deschis cu livingul, altele nu și erau pe latura pe care s-a propagat incendiul
  • 37 de autoturisme au fost distruse
  • 250 de persoane – din care 70 copii – au fost evacuate.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Scandal în zona ICIL din Constanța. Un bărbat a fost înjunghiat

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, în jurul orei 16.30, polițiști din cadrul Secției 3 au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe bulevardul I.C. Brătianu – zona Icil, din municipiul Constanța, o persoană a fost înjunghiată cu un obiect tăietor-înțepător. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificată victima – un bărbat, de 27 de ani, din județul Arad.

Din primele cercetări s-a stabilit faptul că, pe fondul unui conflict spontan, persoana în cauză ar fi fost agresată fizic cu un cuțit de către un bărbat, care ulterior a fugit într-o direcție necunoscută.

În urma investigațiilor, în scurt timp, polițiști din cadrul Secției 3 l-au identificat, în zona Casei de Cultură din municipiul Constanța, pe cel în cauză, de 22 de ani, din județul Arad. Asupra sa a fost descoperit cuțitul pe care l-ar fi folosit la săvârșirea infracțiunii. Bărbatul a fost condus la sediu pentru audieri.

Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, urmând a fi examinat și din punct de vedere medico-legal.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, urmând ca la finalizarea anchetei să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mâine se reia traficul rutier pe podul de la Poarta 5 a Portului Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Mâine, 7 iunie, se va relua traficul pe podul de la Poarta 5 din Portul Constanța. Circulația auto se va redeschide la ora 13.00 pe Pasajul Superior de la Poarta 5 pentru autovehiculele care tranzitează această zonă.

Este interzisă stationarea autovehiculelor pe pasaj.

Podul de la Poarta 5 a fost închis în ultima perioadă (din data de 28 martie) pentru reparații capitale și modernizarea rețelei de iluminat.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: Percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu țigări

Publicat

la data de

Scris de

 Astăzi, 6 iulie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în aplicare 14 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Constanța, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă asimilată.

Au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 1.900 de pachete cu țigarete.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 23.000 de lei.

La finalizarea perchezițiilor, au fost identificate și conduse la sediu 6 persoane, iar în urma audierilor s-a dispus continuarea urmării penale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, față de un bărbat, de 62 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă asimilată.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Ordine Publică, Poliției municipiului Constanța și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: