Connect with us

Actual

Minunile Constanței. Indicatorul rutier din mijlocul străzii

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Lucrările de reabilitare și amenajare executate la Parcul Arheologic din municipiul Constanța sunt unele cu cântec, iar constănțenii le cunosc mult prea bine. La fel, constănțenii își amintesc amânările termenului de finalizare aferent lucrărilor.

Primarul Decebal Făgădău anunța că vor fi finalizate lucrările în luna mai 2017. Acum, la aproape un an de la termenul lansat de primar, zona se prezintă așa cum o puteți analiza din imaginile pe care vi le punem la dispoziție.

În aceste condiții, nu doar că lucrarea este nefinalizată, dar în mijlocul străzii a fost lăsat și un indicator rutier. Vom monitoriza pentru a vedea până când acesta va rămâne aici. Un lucru este cert: au lărgit strada pentru accesul autoturismelor în sensul giratoriu și n-au mai apucat să mute și semnul de circulație.

Despre proiect

Potrivit site-ului Primăriei Constanța, pe 18 noiembrie 2016, Municipalitatea a semnat contractul cu nr. 159.455 privind reabilitarea şi amenajarea Parcului Arheologic.

Valoarea estimată a contractului este de 15.576.652 de lei cu TVA, respectiv 3.461.478 de milioane de euro şi a fost încheiat cu asocierea de firme SC Mobitom SA (lider de asociere) – asociat SC Pomacost SA, se mai arată în documentele oficiale.

Conform documentului care a stat la baza derulării contractului, scopul lucrărilor l-a constituit dezvoltarea şi promovarea turismului prin reabilitarea infrastructurii publice urbane, crearea şi modernizarea infrastructurii aferente utilităţilor publice urbane, îmbunătăţirea factorilor de mediu şi a calităţii vieţii în oraşul Constanţa prin reabilitarea şi amenajarea zonei de promenadă adiacente Palatului Administrativ.

Așadar, lucrarea minune de infrastructură rutieră se află chiar sub nasul mai marilor municipiului și ai județului, zona prezentată fiind situată în imediata apropiere a Palatului Administrativ din Constanța.

Concluziile vă aparțin!

Comments

comments

Actual

Accident rutier în Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, la intrarea în orașul Ovidiu a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane. La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje ale serviciului de Ambulanță și ale Poliției Rutiere pentru a acorda primul ajutor și a stabili cum anume s-a produs acest eveniment.

Au găsit un pacient pieton conștient, stabil, cu traumatism cranian minor, care a refuzat  transportul la spital.

Știre în curs de actualizare.

Foto: SAJ Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu în municipiul Constanța! O vârstnică a ajuns la spital

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, o persoană a anunțat autoritățile că pe strada Steluței din Constanța a izbucnit un incendiu. Tot apelantul a precizat că este posibil să fie o persoană în interior. Omul a spus că iese fum din apartament și că el știe că acolo locuiește o bătrână cu probleme de sănătate.

La fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere din cadrul detașamentului Port și o ambulanță SAJ pentru a acorda primul ajutor.

Ajunși la fața locului, au găsit o vârtsnică de aproximativ 74 de ani, care uitase o oală pe foc. Pompierii au găsit-o pe femeie căzută pe jos și au predat-o rapid echipajului de la Ambulanță deoarece era intoxicată cu fum.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier pe drumul spre Hârșova! Un bărbat a fost rănit

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, a avut loc un eveniment rutier pe drumul spre Hârșova.

Potrivit IPJ Constanța, la ora 16:44, un bărbat, în vârstă de 33 ani, a condus un autoturism, pe DC 63 şi ajungând la intersecţie cu DN 2A, a efectuat viraj la stânga către Hârşova, moment în care a fost lovit la partea din spate de un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 22 ani, care circula pe DN 2A, dinspre Constanţa către Hârşova.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a unui bărbat, în vârstă de 70 ani, pasager pe locul dreapta faţă în primul autoturism.

Update: Tânărul de 22 de ani care a intrat în plin în mașina din față, fără nici o urmă de frânare, rula cu aproximativ 160 km/oră. Potrivit martorilor, șoferul nu are prea multă experiență.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: