Connect with us

Politica

„Miracolul UDMR“ în județele din sudul țării! Mai multe voturi decât etnici! Constanța, printre „miracole“

Tatian Iorga

Publicat

la

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) a trecut linia de sosire la alegerile europarlamentare la „photo finish“, reușind să obțină „in extremis“ pragul electoral necesar de 5% pentru a trimite oameni la Bruxelles. Cu un procentaj de numai 5,77%, cei de la UDMR au reușit să aibă în Parlamentul European două mandate: Iuliu Wikler și Lorant-Gyorgy Vincze. Ce surprinde însă cu adevărat este numărul mare de voturi pe care Uniunea le-a obținut la acest scrutin. Potrivit unei analize făcute de g4media.ro, UDMR a obținut la aceste alegeri 476.681 de voturi, cu 36.272 de voturi mai mult decât la alegerile parlamentare din 2016 și cu 64.858 mai multe voturi decât la alegerile locale din 2016. Nu este interesant, nu-i așa?! Și mai interesant este că, cei de la UDMR au cules voturi în județe unde, culmea, sunt doar câteva zeci sau cel mult aproape 200 de cetățeni de etnie maghiară. În schimb, cei de la UDMR au obținut mii de voturi în aceste zone. Spre exemplu, potrivit recensământului efectuat în 2011, în județele din sudul țării trăiau: Călărași – 72 de etnici maghiari, Ialomița – 28 de etnici maghiari, Dolj – 192 de maghiari, Olt – 66 de etnici maghiari și Constanța – 450 de etnici. În schimb, rezultatele la alegerile europarlamentare de duminică, 26 mai, arată cu totul și cu totul alte date: Călărași – 686 voturi (UDMR), Ialomița – 712 voturi (UDMR), Dolj – 1.468 voturi (UDMR), Olt – 877 voturi (UDMR) și Constanța – 1.908 voturi pentru UDMR.

PSD și PNL, tribut pentru UDMR?!

Diferența majoră între numărul de locuitori de etnie maghiară care își au domiciliu în aceste județe din sudul țării și numărul mare de voturi obținute de Uniune este explicată de G4Media.ro, care notează, potrivit unor surse, că numărului mare de buletine obținute de UDMR vine din direcționarea de voturi de la PSD și PNL. Mai exact, notează sursa citată, în județele cu puțini etnici maghiari, PSD și PNL au trimis cetățeni de etnie română ca delegați în numele UDMR în secțiile de vot. Acești delegați au avut ca sarcină să voteze cu UDMR. Or, având în vedere că la nivel național au fost 18.000 de secții, un număr semnificativ de voturi au venit de la acești delegați trimiși de PSD și PNL.

Discrepanța dintre numărul de voturi obținute de UDMR și numărul de votanți este cu atât mai mare, în condițiile în care electoratul român s-a mobilizat în număr extrem de mare la aceste alegeri, înregistrându-se o prezență de aproape 50%, adică au votat aproape 7,71 milioane de cetățeni. Asta ar însemna că, la o prezenta de peste 50% la europarlamentare și în condițiile maghiarii sunt număr fix în România, UDMR ar fi trebuit, conform calculelor pe hârtie, să fie în afara listei pentru Parlamentul European.

G4Media.ro a făcut chiar și comparații în județe cu un număr mic de cetățeni de etnie maghiară (Europarlamentare 2019 față de Parlamentare 2016):

Argeș: 1.532 voturi față de 265 în 2016

Bacău: 2.988 voturi față de 1287

Botoșani: 926 voturi față de 239

Brăila: 721 voturi față de 289

Buzău: 1.155 voturi față de 279

Giurgiu: 731 voturi față de 146

Călărași: 686 voturi față de 128

Constanța: 1.908 voturi față de 398

Dâmbovița: 1.462 voturi față de 200

Dolj: 1.468 voturi față de 327

Ialomița: 712 voturi față de 100

Olt: 877 voturi față de 189

Teleorman: 667 voturi față de 204

Pe de altă parte, rezultate UDMR la ultimele cinci scrutine la care a participat UDMR arată:

Europarlamentare 2019: 476.681 de voturi

Parlamentare 2016: 440.409

Locale 2016: 411.823

Europarlamentare 2014: 350.689

Prezidențiale 2014, turul 1: 329.727

Sursa: G4Media.ro

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

(VIDEO) Ramona Ioana Bruynseels: “Ne pregătim pentru o premieră absolută – PSD fără candidat în turul doi”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul la Preşedinţie al Partidului Puterii Umaniste, Ramona Ioana Bruynseels, ironizează candidatura lui Dăncilă la Cotroceni. După ce încearcă de două ori să rostească declaraţia pe această temă, izbucnind în hohote de râs după primele cuvinte, Bruynseels afirmă că, odată cu candidatura actualului premier, în acest an ne pregătim pentru o premieră absolută – PSD fără candidat în turul doi.

Ramona Bruynseels spune că se bucură că după atîţia ani în care femeile nu au contat real în lupta pentru Preşedinţie, anul acesta avem încă o doamnă a cărei candidatură a fost confirmată.

”Din păcate, însă, candidatura doamnei Dăncilă la prezidenţiale este atât de neconvingătoare încât chiar şi pentru cei care o susţin, din PSD dar mai ales din anumite zone din afara PSD, există nevoia de a o vota de două ori, şi în 23 iulie, şi în 24 august, probabil ca să se convingă pe ei înşişi că asta chiar se întâmplă. Nu m-ar mira să fie nevoie de încă o cofirmare, undeva, prin 27 septembrie. Din foarte multe motive, pe care le ştim noi toţi, odată cu candidatura doamnei Viorica Dăncilă la prezidenţialele din acest an, ne pregătim pentru o premieră absolută: PSD fără candidat în turul doi”, spune Bruynseels, care admite că a avut o scurtă colaborare cu actualul premier.

https://www.facebook.com/watch/?v=463816297535630

Congresul extraordinar al PSD a validat sâmbătă, cu unanimitate de voturi, candidatura Vioricăi Dăncilă la Preşedinţie.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Dăncilă se crede mai bărbată decât Iohannis și Barna

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Prezidențiabilul PSD, Viorica Dăncilă, a afirmat la Congresul PSD de azi că este mai puternică decât toți ceilalți bărbați care vor candida la prezidențiale, dar acum doar stau și țipă de pe margine.

„Pe mine aroganța nu mă reprezintă, pentru că de acolo vin, dintre oameni, pentru că țin cu poporul român și țin cu țara mea. Să nu uităm că astăzi suntem singurul partid cu un program de guvernare, cu o viziune pentru România. Sunt singurul candidat care-și asumă guvernarea țării, care își asumă să miște lucrurile înainte, sunt mai puternică decât toți acești bărbați care nu fac altceva decât să țipe de pe margine. Eu nu fug și nu mă tem, o să continui să lupt în fiecare zi pentru ca fiecărui român să-i fie mai bine aici”, a spus Viorica Dăncilă.

Atac direct la Iohannis

Dăncilă a adăugat că președintele Klaus Iohannis a dat dovada de „cruzime” în timpul mandatului sau, că se agata de „teme moarte” și că trebuie să plătească pentru ce a făcut și pentru ce nu a făcut.

„Vine momentul în care trebuie să răspundă pentru ce-a făcut și pentru ce nu a făcut. Să nu faci nimic pentru ai tăi este o dovadă de cruzime. Să-ți amintești de poporul român după 5 ani în campanie este o dovadă de cinism, de dispreț pentru cei care au avut încredere în tine să le fii alături. Pentru cel ce promitea lucrul bine făcut pare că ceasul a stat de mult. Pentru noi, toți ceilalți, au trecut 5 ani de nimic. Promisiunea să îi dea jos pe alții, doar agățându-se de teme moarte, e dovada unei disperări și lipsă de viziune pentru țară. Nu știi să le oferi nimic românilor. Nu vor fi niciodată acolo unde își doresc pentru că nu înțeleg romanii și nu se simt de-ai lor“, a declarat Dăncilă.

Întrebată despre un posibil blat cu Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale, Dăncilă a spus că acest lucru nu este posibil, fiindu-i contracandidat. „Nu poți face blat și să câștige amândoi”, a afirmat liderul PSD.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Dăncilă, trimisă cu unanimitate de voturi spre fotoliul de la Cotroceni

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Social-democraţii s-au reunit, sâmbătă, începând cu ora 11.00, la Parlament, la Congresul care marchează lansarea candidaturii liderului PSD Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte al României. După cum era de așteptat, nominalizarea Vioricăi Dăncilă a fost doar o simplă formalitate, social democrații alegând-o în unanimitate drept prezidențiabilul PSD la alegerile prezidențiale din toamna acestui an. La intrarea la Congresul de azi, liderul PSD și-a făcut sâmbătă intrarea în Parlament pe coloana sonoră a filmului Rocky 3, melodia „Eye of the tiger” (Bill Conti). De la Congres lipsesc toți foștii președinți ai PSD, în frunte cu Adrian Năstase, Victor Ponta sau Ion Iliescu. De remarcat că de la acest Congres lipsește și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, partenerul de coaliție al PSD. La ultimele Congrese PSD Tăriceanu era invitat și a susținut primul discurs. În schimb este prezent președintele Partidul Socialiștilor Europeni, Serghei Stanisev.

Dăncilă: În spatele meu nu stă nimeni și nimic altceva decât muncă

Viorica Dăncilă a spus, în primul discurs ca prezidențiabil al PSD, că își propune ca România să devină o țară sigură, în care nimeni să nu se mai teamă pentru propria integritate. Dăncilă a precizat că ea este de 23 de ani în PSD și a ajuns în această poziție doar prin muncă, fără ca nimeni să fie în spatele ei.

„Eu țin cu oamenii, eu nu mă lupt împotriva nimănui, eu țin cu românii, cu fiecare român. Sunt de 23 de ani în PSD, 23 ani de credință în această mare familie, 23 de ani de muncă în folosul partidului. În spatele meu nu stă nimeni și nimic altceva decât muncă și mers înainte. Am fost lider local, am condus organizația locală, am fost președintele organizației de femei, am fost membru al PE timp de 9 ani, de unde am plecat pentru a conduce Guvernul României. Am plecat de la premisa fiecărui tânăr din țara asta. Am pornit dintr-o familie frumoasă, dintr-un oraș mic, fără privilegii. Am muncit pentru tot ceea ce am obținut. Cred în PSD, cred în capacitatea noastră de luptă. Asta este devi. Această țară nu poate fi condusă de la Cotroceni sau de la Guvern. România trebuie condusă dintre oameni și nu odată la 5 ani, ci în fiecare zi de muncă. Președintele este dator să muncească pentru țară, să reconstruiască de la rădăcini. Vreau o țară în care nimeni nu trebuie să se teamă, domnia legii trebuie să fie pe primul plan. Am pornit o luptă împotriva criminalității și nu mă voi opri. Am promis o reformă a MAI, care deja se întâmplă și care se va încheia în momentul în care nimănui nu-i va mai fi teamă pentru el și ai lui. Mă voi lupta pentru o Românie sigură, în care cei vulnerabili să nu mai fie victimă. Viziunea mea este cea a unei Românii în care legea este aspră pentru cei care încearcă să profite de oamenii vulnerabili.”, a spus Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă și-a prezentat și crezurile în viață.

„Îmi iau puterea și energia de aici, dintre oameni. M-am născut într-o familie simplă. Cred în familie, Dumnezeu, muncă și cinste. Cred enorm în oameni, în poporul român care știu că merită și poate mai bine. Orice lucru pe care l-am făcut și orice decizie pe care am luat-o a fost pentru a ajuta mame, copii, tineri, pensionari. Sunt și voi rămâne mereu alături de oameni. Asta e menirea noastră”, a afirmat Dăncilă.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: