Connect with us

Politica

Mircea Banias, un nou atac dur la adresa lui Tăriceanu: “A pus în pericol existența partidului pe care l-am fondat”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Nu doar PSD și PNL și caută drumul politic, în această perioadă, și în ALDE este zbatere mare. Conducerea formațiunii este contestată, liderii nu recunosc alegerea lui Tăriceanu drept președinte al ALDE, iar instanța va decide dacă congresul este statutar abia luna viitoare. În tot acest timp, deputatul ALDE Mircea Banias răspunde liderilor de la centru, după o informare a “direcției de comunicare” a ALDE.

Banias face următoarele precizări:

“Acest așa-zis comunicat este o înșiruire de invective, neadevăruri și manipulări. M-am obișnuit ca in ultima perioada rarele mesaje care vin dinspre ALDE sa fie neasumate și sa constituie încercări penibile de inducere in eroare a opiniei publice. Se pare ca minciuna face parte din modul de viața a celor care, in mod ilegal, nestatutar și nedemocratic au acaparat puterea, intr-o maniera ostila, in partid. Astfel, deși se susține cu obstinație acest lucru, Daniel Constantin nu a semnat alături de mine și de alti colegi solicitarea adresată instanței de judecată prin care sa se constate convocarea nestatutară a Congresului din aprilie. Acesta cauza se afla încă pe rol, in stare de judecată la fond, neexistând pana la aceasta data o soluție a completului de judecată, cu atât mai puțin una care sa fie favorabilă lui ALDE-Tariceanu, cum, in mod mincinos, se susține in comunicat. Totodata, instanța, in data de 14 Iunie 2017, a refuzat înregistrarea noului statut și a noii conduceri, dând termen de judecată 25 Iulie 2017. Pe cale de consecință, conform registrului partidelor politice, conducerea ALDE este asigurata, in acest moment de doi copreședinți, respectiv Daniel Constantin și Calin Anton Popescu Tariceanu. In legătura cu afirmatia ca noi, cei care am “îndrăznit” sa ne opunem unor decizii discreționare, am fi devenit membri ai unui alt partid, doresc sa precizez ca acest lucru este nereal, neexistând in registrul partidelor politice, la aceasta data, vreo alta formațiune politica din care sa facem parte, iar excluderea noastră din ALDE este abuziva și nula de drept. Aplicarea prevederilor noului statut, cu încălcarea flagranta a legii partidelor politice, denota disprețul profund pe care aceste personaje il au fata de legile tarii. Mai mult, au pus in pericol, de o maniera iresponsabile, însăși existența partidului pe care l-am fondat”.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Eugen Teodorovici: “Cândva o să candidez şi la prezidenţialele din România”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, marţi seara, într-o emisiune la TVR 1, că intenţionează să candideze „cândva” la funcţia de preşedinte al României, dar că vrea să fie o surpriză.

„Cândva o să candidez. Cândva o să candidez, cu siguranţă. Aveţi ca mărturie clară: cândva o să candidez şi la prezidenţialele din România. Nu mă întrebaţi şi când anume, pentru că aceasta este surpriză. Ştiu cum va fi. Problema nu este cum o să fie, o să fie sigur. N-am niciun fel de problemă”, a declarat Eugen Teodorovici citat de jurnaliștii de la news.ro.

Întrebat dacă va fi doar candidat sau şi preşedinte, acesta a replicat:

„Când spun că fac un lucru, îl fac. Nu candidez ca să candidez. Nu sunt un laş. Sunt multe variante politice posibile, dar sigur va fi”.

Teodorovici a mai afirmat că preşedintele PSD a anunţat foarte clar că după alegerile europarlamentare se va face analiza de rigoare în partid privind candidatul la alegerile prezidenţiale din acest an:

„Se va stabili clar cum se merge: cu ALDE, PSD, împreună. Cei care conduc partidul şi coaliţia decid”.

El a susţinut că, dacă PSD îşi doreşte „cu adevărat” să câştige alegerile prezidenţiale, atunci va câştiga:

„PSD nu o să piardă ceva, când luptă cu adevărat şi vrea să câştige. PSD poate cu adevărat să câştige, dacă-şi doreşte acest lucru”.

El a mai afirmat că PSD îl poate învinge pe preşedintele Klaus Iohannis la prezidenţiale din acest an.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele vrea referendum pe Justiție

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este ”aproape hotărât” să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

“Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare”, a spus şeful statului, la dezbaterea “Preşedinte sau cetăţean/om politic şi societate civilă”, organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de One World România.

Seful statului a precizat ca s-a vorbit mult de referendum și și-a propus sa facă o evaluare in acest sens.

“S-a vorbit mult despre referendum și am spus că lucrurile trebuie evaluate din multe puncte de vedere. Stiți că voința este una și putința este alta. Discuția a revenit și nu a revenit întâmplător. Am primit o lege care clarifica anumite aspecte tehnice, printre care pesediștii introduseseră un paragraf că odată cu europarlamentarele nu se poate organiza nimic altceva. Mi s-a părut suspect de aceea am contestat la CCR. Curtea mi-a dat dreptate. Am început să analizez cum ar fi dacă aș convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La început am fost puțin entuziaști. Lucrăm la asta intens, analizăm datele, variantele. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai. Un referendum nu poate să producă o lege, dar poate să exprime atitudinea nației și asta vreau. Îmi doresc ca națiunea română să spună clar dacă mai poate să tolereze corupția și corupții sau trebuie să tragem o linie și să spunem stop”, a declarat Iohannis, conform Antena 3.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

După protestul #sieu, premierul Dăncilă transmite: “Să vină toți cu idei constructive, nu doar cu blocaje”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Protestul #Șîeu pentru construcția de autostrăzi produce ecouri. Premierul Viorica Dăncilă a făcut un apel la unitate națională în jurul acestui obiectiv. A cerut idei constructive și a transmis românilor să renunțe la… blocaje.

“Lansez un apel către toți cei care își iubesc țara să ne mobilizăm cu toții în jurul acestui obiectiv de construcție a autostrăzilor. Trebuie să accelerăm acest proces și îi rog pe toți să vină cu idei constructive, nu doar cu blocaje. Încă ne confruntăm cu încercările unor cetățeni care doresc cu orice preț să blocheze construcția autostrăzilor și fac orice pentru a bloca construcția de autostrăzi. Doar la începutul lunii ianuarie autostrada Lugoj-Deva a fost blocată de contentații depuse de trei cetățeni, unul din Dublin, doi din România. Motivul a fost faptul că nu se oferă suficiente locuri pentru marile mamifere și pentru lilieci. Nu-mi vine să cred că este posibil așa ceva și nu înțeleg ce interese au acești oameni”, a declarat Viorica Dăncilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: