Connect with us

Actual

Mircea Dumitru: Nu am renunţat nicio clipă la organizarea concursului

Published

on

Anunţul privind organizarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar, a generat un adevărat scandal. Senatorii PSD din comisia de învăţământ au modificat, zilele trecute, legea educaţiei. Modificarea adoptată, la iniţiativa fostului ministru Ecaterina Andronescu, amână concursurile pentru ocuparea posturilor de directori de şcoli până în vara anului viitor.

În replică, ministrul educaţiei, Mircea Dumitru, susţine că va fi organizat concursul aşa cum a fost programat.

,,Vreau să vă asigur că nu am renunţat nicio clipă la organizarea concursului, cu toate presiunile publice şi intoxicările apărute în ultimele zile.

Mai mult, am primit în ultima vreme mesaje de la profesorii care doresc să se înscrie la concurs şi care ne spun că fie sunt împiedicaţi sub diferite forme să îşi definitiveze dosarul de concurs, neavând acces la anumite documente şcolare, fie se încearcă, sub forme psihologice mai subtile, determinarea lor de a nu se mai înscrie la concurs.

Advertisement

Solicit ferm tuturor directorilor actuali în funcţie să pună la dispoziţia colegilor lor toate documentele şcolare de care este nevoie, planurile de dezvoltare instituţională ale unităţilor şcolare, iar dacă vom primi în continuare mesaje, dacă ni se va semnala faptul că cei care doresc să se înscrie la concurs sunt împiedicaţi, nu vom ezita să apelăm la autorităţile statului pentru a aduce din nou legea în şcolile din România.”, a declarat ministrul educaţiei.

Demnitarul consideră că, într-un sistem social de importanţa educaţiei, este inadmisibil ca selecţia managerilor să nu se facă pe bază de concurs public şi transparent.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement