Conecteaza-te cu noi

Politica

Mircea Geoană: “Moțiunea poate fi și trebuie evitată”

Published

on

Fostul lider PSD Mircea Geoană face un apel la stabilitate, susținând că moțiunea de cenzură poate fi și trebuie evitată ”cât nu este prea târziu”.

”Ca fost președinte al acestui mare partid, simt că este cazul să îi îndemn pe cei care astăzi sunt personajele principale în această criză politică la înțelepciune și dialog. Stabilitatea politică trebuie găsită în interiorul PSD, nu în afara lui. PSD a intrat, din nou, în centrul atenției interne și internaționale din motive greșite. Un partid care a câștigat alegerile parlamentare de o manieră zdrobitoare are ca misiune exclusivă o guvernare eficientă, stabilă și aplecată către nevoile reale ale țării. Absența unei opoziții parlamentare credibile nu trebuie să fie o încurajare pentru crearea unei opoziții în interiorul partidului”, a scris Geoană, marți, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, el spune că, ”după toate indiciile, moțiunea de cenzură de miercuri va trece”, dar atrage atenția asupra costurilor politice și de reputație pentru partid și pentru guvernare.

”Vor fi exorbitante. Problemele de reputație vor costa PSD-ul acum și la alegerile atât de importante care vor veni în 2019 și în 2020. Pentru că nimeni nu va ierta un partid care are la dispoziție toate ingredientele pentru o guvernare de succes și ratează acest lucru. PSD nu a fost lipsit de tensiuni între liderii săi de-a lungul timpului. Vă vorbesc din experiență. Însă, excluderile și războaiele fratricide nu conduc nicăieri. Ele lasă urme, șubrezesc încrederea, solidaritatea și capacitatea de mobilizare în momente critice. Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu sunt doi lideri maturi, care pot depăși fierbințeala și patima unui moment incendiar. Încă nu este prea târziu ca focul care mistuie partidul de guvernământ și ultimul mare partid de Stânga din această parte a Europei să fie stins. Există loc în PSD pentru toți liderii săi”, consideră Geoană.

Advertisement

Potrivit acestuia, Sorin Grindeanu trebuie să renunțe ”la aventura fără viitor în care a fost încurajat să intre și să demisioneze”.

”Locul său este în conducerea PSD și într-un nou Guvern PSD-ALDE, și nu în afară. Liviu Dragnea dă, în aceste zile, adevăratul său test de maturitate politică. Un lider de mare partid trebuie să lase de la sine pentru ca binele general să triumfe și să înțeleagă că într-un partid democratic pot co-exista mai mulți lideri, opinii sau curente de gândire. Indiferent de orice alt considerent, el este liderul care a condus partidul la cel mai mare scor din istoria PDSR-PSD. Cu meritele pentru această victorie zdrobitoare vine și o responsabilitate pe măsură. PSD are datoria să numească un nou prim-ministru PSD și cea mai competitivă garnitură guvernamentală. Nu mai e loc de improvizații. Momentul internațional e mult prea propice pentru a nu fi fructificat în interesul României și al românilor. Niciodată America și Europa nu au avut atâta nevoie de o Românie performantă și stabilă ca în aceste momente de reașezare globală. Stabilitatea politică și coerența guvernamentală sunt precondiții pentru succesul întregii țări, dincolo de politică sau interese partizane. Apelul meu către toți cei care simt social-democrat e să pună capăt, prin dialog și înțelepciune, unui război în care liderii, partidul și țara pot pierde, deopotrivă!”, conchide fostul președinte al PSD, Mircea Geoană.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions