Connect with us

Politica

Mișa de la Finanțe, făcut praf de un deputat USR. “Cel mai distructiv ministru pe care l-a avut România”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Încă de la numirea în funcția de ministru al Finanțelor Publice, constănțeanul Ionuț Mișa a stârnit controverse, urmare a declarațiilor sale pe mai multe teme din domeniul în care își desfășoară activitatea, cu privire la punerea în aplicare a programului de guvernare propus de PSD – ALDE, dar și viziunea sa referitoare la unele direcții economice ale țării.

Astăzi, deputatul USR Claudiu Năsui scrie pe pagina sa de Facebook despre ministrul constănțean de la Finanțe că este “cel mai distructiv ministru de finanțe pe care l-a avut România”. De asemenea, parlamentarul USR susține că Mișa a “gonit bine de tot investitorii străini prin haosul de declarații și propuneri proaste” și “a reușit performanța de a provoca o criză bursieră prin declarațiile despre desființarea pilonului 2 încă din timpul audierilor”.

Iată mesajul integral postat de parlamentarul USR pe cea mai cunoscută rețea de socializare:

“Domnul Mișa va rămâne în istorie ca cel mai distructiv ministru de finanțe pe care l-a avut România. În scurtul său mandat, a reușit deja să gonească bine de tot investitorii străini (-18.6%) prin haosul de declarații și propuneri proaste cu care merge până în pânzele albe. A reușit performanța de a provoca o criză bursieră prin declarațiile despre desființarea pilonului 2 încă din timpul audierilor (idee la care încă nu a renunțat). A fost principalul susținător al „Split-TVA”, un experiment fiscal unic în lume despre care toată lumea i-a spus că va fi un dezastru. Un experiment care este deja în vigoare pentru că s-au grăbit să-l treacă prin ordonanță și pentru care nu avem nici derogare de la UE, deși avem nevoie. A mințit că nu crește taxe și impozite, după care a crescut accizele pe carburanți cu 20% de la o lună la alta. A speriat investitorii prin acel impozit pe cifra de afaceri. Și încă nu s-a potolit cu pilonul 2, căruia tot mai vrea să-i ia contribuțiile. Iar acum ce ne spune? Că ne va mai pune o nouă taxă de 2%. Atât. Nu știm din ce, nu știm de unde. Știm doar că va fi 2% și că se va numi „de solidaritate”. Solidaritate cu ce? Solidaritate cu redistribuția avuției către PSD și clientela lor. Au mărit imens salariile categoriilor de populație care îi votează în principal, iar pentru asta au nevoie de bani. De unde să-i ia? Evident de la non-votanții lor. Cei care muncesc în economia privată și care plătesc deja impozite pe muncă de ~70% din salariu net. Cei care, în modelul lor cinic, oricum nu-i votează. Redistribuție pură. Mai țineți minte când ne povesteau de scăderi de impozite? Eliminarea impozitului pentru veniturile sub 2,000 de lei, eliminarea impozitului pe dividende, eliminarea impozitării medicilor? Toate acestea sunt „discutate și uitate”. În condițiile acestea este destul de lesne de înțeles de ce, deși avem creștere mare, nu avem investiții și nici oameni care se întorc în țară, ba dimpotrivă. Toate semnalele ne arată că mergem cu viteză accelerată spre zid. E mare păcat că am irosit un moment de creștere economică generalizată la nivel mondial cu o guvernare PSD care nu doar că și-a bătut joc de creștere dar care ne-a fragilizat enorm pentru viitor. Să tot îndrăznim să credem în #MinciunaPSD.”

sursa foto: PSnews.ro

Comments

comments

Politica

Guvernul vrea să acorde bilete de tratament balnear pentru pensionari. Vezi ce prevede proiectul

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Un proiect de Hotărâre de Guvern pentru stabilirea numărului de bilete de tratament balnear pentru pensionari în anul 2021 a fost publicat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii.

Astfel, Guvernul vrea să acorde pentru anul 2021 un număr de maximum 59.926 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere. La acest număr de bilete se poate adauga, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, numărul biletelor de tratament balnear contractat cu alți operatori economici, număr care se va stabili prin încheierea unor contracte subsecvente în baza acordurilor-cadru atribuite în anul 2020.

În anul 2021, pensionarii pot beneficia de un singur bilet de tratament balnear.

Distribuirea biletelor de tratament balnear se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

Numărul biletelor de tratament balnear care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi cu caracter reparatoriu se stabileşte prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete. (sursa: stiripesurse.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ministrul Economiei: “Românii fac salariul jumi-juma cu statul”. Ce promite Năsui pentru anul fiscal 2022

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim, angajaţii făcând salariul aproape jumi-juma cu statul, de aceea, din 2022, va începe aplicarea măsurii privind zero taxe pe salariul minim în diferite sectoare ale economiei, afirmă ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Mediului de Afaceri, Claudiu Năsui.

“Primesc zilnic mesaje şi comentarii care întreabă despre măsura pe care deja o promovăm de mai bine de doi ani, respectiv #zerotaxepesalariulminim. Am vorbit constant despre asta: cea mai mare problemă economică a României este sărăcia. Povara fiscală mare asupra celor mai mici salarii este una dintre cauzele majore ale gonirii românilor de pe piaţa oficială a muncii şi chiar din ţară. Prea mulţi oameni trăiesc în sărăcie cu toate că muncesc 40 de ore pe săptămână. România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim din UE, românii făcând salariul aproape jumi-juma cu statul. La fiecare leu câştigat, statul opreşte aproape 45 de bani. Acest lucru ar fi mai uşor de tolerat dacă serviciile oferite în schimb ar fi unele impecabile, însă adevărul este că, pe lângă taxarea dureroasă a muncii, românii mai plătesc şi TVA, accize şi alte taxe şi impozite. Acestea sunt câteva din motivele pentru care ne-am luptat să cuprindem această măsură în programul de guvernare. Ceea ce am obţinut nu este ideal, dar este un început: din 2022 vom începe aplicarea măsurii în diferite sectoare ale economiei”, a scris ministrul, joi seara, pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că “suntem campionii din Uniunea Europeană” la sărăcia în muncă (procentul de oameni care, deşi au un salariu, nu se ajung cu banii de la o lună la alta) şi pe al doilea loc la numărul de oameni aflaţi în sărăcie sau risc de sărăcie, la mică diferenţă faţă de Bulgaria.

“Lucrurile acestea nu se rezolvă reinventând roata şi testând iar soluţii care au eşuat în trecut. De asemenea, soluţia nu este creşterea salariilor din pix prin decrete de stat. Pentru a avea cu adevărat un impact pozitiv, trebuie să venim cu reforme curajoase ce pun contribuabilul pe primul loc. Netaxarea primilor 2.230 de lei (sau cât este salariul minim) pentru fiecare angajat este un mare pas în asigurarea bunăstării tuturor românilor”, a explicat Năsui citat de agerpres.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Dezvăluirile lui Dăncilă: „Printre cei care m-au trădat au fost Marcel Ciolacu și Paul Stănescu“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Fostul președinte PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, în această seară, la Antena 3, că unul din cei care au trădat partidul în perioada în care ea a fost premier a fost actualul lider al formațiunii, Marcel Ciolacu.

Întrebată de ce cuvântul „trădare” este des folosit în cartea de dezvăluiri pe care o publica, Viorica Dăncilă a răspuns:

„Pentru ca eu cred ca este cheia acestei cărți. Trădarea nu a fost fata de Viorica Dancilă, ci fata de toți cei care au crezut în noi, față de proiectele noastre și față de toți cei care au fost alături de PSD în decursul anului. M-am referit la cei care au jucat un rol determinant în ce s-a întâmplat. Mulți oameni vor crede că acest demers este unul de răzbunare. Nu, nu este răzbunare. Dacă doream răzbunare veneam cu aceste dezvăluiri înainte de alegerile locale sau parlamentare. Este un demers pentru adevăr, eu cred ca PSD se poate reclădi doar prin adevăr. Am folosit aceste cuvinte pentru actualul președinte PSD Marcel Ciolacu și când am vorbit de trădare m-am referit la moțiunea de cenzura împotriva Guvernului pe care l-am condus, dar și la învestirea noului Guvern unde Marcel Ciolacu a avut iar un loc foarte important”, a declarat Dăncilă.

Fostul premier a spus că secretarul general PSD, Paul Stănescu, a „trădat din prima clipă” după condamnarea lui Liviu Dragnea și i-a cerut demisia din funcția de premier.

Ea a taxat și faptul că Marcel Ciolacu a propus ca ea să fie candidatul PSD la prezidențiale și pe urmă a criticat candidatura ei. Viorica Dăncilă a făcut dezvăluiri și despre cum a trecut moțiunea împotriva sa, în octombrie 2019, când voturi din PSD au înclinat balanța în favoarea documentului depus, la acea vreme, de PNL, USR și PMP. Dăncilă a explicat cum Marcel Ciolacu și Alfred Simonis, alături de Paul Stănescu, au pus umărul pentru succesul moțiunii de cenzură, convingând mai mulți parlamentari PSD să voteze împotriva propriului guvern.

„Am pierdut guvernarea, au dat jos un guvern și tot ei l-au acuzat pe Liviu Dragnea că a dat jos două guverne. Păi, ei ce au făcut? Au făcut la fel. După ce a trecut moțiunea de cenzură mi-a dat un mesaj că îi pare rău că a trecut moțiunea de cenzură. Ei au avut un plan al lor pentru a prelua partidul și nu a contat nici guvernarea, nici ce au lăsat în urmă. A venit Ionel Arsene și mi-a spus că toți sunt strânși și că mă așteaptă să îmi dau demisia din poziția de președinte al PSD.”, a precizat Viorica Dăncilă, joi seara, la Antena 3.

Fostul premier a spus că nu avut nicio înțelegere cu președintele Klaus Iohannis.

„Am avut cu Klaus Iohannis o relație doar instituțională. Nu am avut discuții cu președintele despre partid. Am fost premierul care a fost cel mai criticat de Klaus Iohannis. Am avut un guvern înjumătățit. Nu am avut discuții decât de politică externă.“, a spus Dăncilă.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: