Connect with us

Politica

Mișa de la Finanțe, făcut praf de un deputat USR. “Cel mai distructiv ministru pe care l-a avut România”

Publicat

la

Încă de la numirea în funcția de ministru al Finanțelor Publice, constănțeanul Ionuț Mișa a stârnit controverse, urmare a declarațiilor sale pe mai multe teme din domeniul în care își desfășoară activitatea, cu privire la punerea în aplicare a programului de guvernare propus de PSD – ALDE, dar și viziunea sa referitoare la unele direcții economice ale țării.

Astăzi, deputatul USR Claudiu Năsui scrie pe pagina sa de Facebook despre ministrul constănțean de la Finanțe că este “cel mai distructiv ministru de finanțe pe care l-a avut România”. De asemenea, parlamentarul USR susține că Mișa a “gonit bine de tot investitorii străini prin haosul de declarații și propuneri proaste” și “a reușit performanța de a provoca o criză bursieră prin declarațiile despre desființarea pilonului 2 încă din timpul audierilor”.

Iată mesajul integral postat de parlamentarul USR pe cea mai cunoscută rețea de socializare:

“Domnul Mișa va rămâne în istorie ca cel mai distructiv ministru de finanțe pe care l-a avut România. În scurtul său mandat, a reușit deja să gonească bine de tot investitorii străini (-18.6%) prin haosul de declarații și propuneri proaste cu care merge până în pânzele albe. A reușit performanța de a provoca o criză bursieră prin declarațiile despre desființarea pilonului 2 încă din timpul audierilor (idee la care încă nu a renunțat). A fost principalul susținător al „Split-TVA”, un experiment fiscal unic în lume despre care toată lumea i-a spus că va fi un dezastru. Un experiment care este deja în vigoare pentru că s-au grăbit să-l treacă prin ordonanță și pentru care nu avem nici derogare de la UE, deși avem nevoie. A mințit că nu crește taxe și impozite, după care a crescut accizele pe carburanți cu 20% de la o lună la alta. A speriat investitorii prin acel impozit pe cifra de afaceri. Și încă nu s-a potolit cu pilonul 2, căruia tot mai vrea să-i ia contribuțiile. Iar acum ce ne spune? Că ne va mai pune o nouă taxă de 2%. Atât. Nu știm din ce, nu știm de unde. Știm doar că va fi 2% și că se va numi „de solidaritate”. Solidaritate cu ce? Solidaritate cu redistribuția avuției către PSD și clientela lor. Au mărit imens salariile categoriilor de populație care îi votează în principal, iar pentru asta au nevoie de bani. De unde să-i ia? Evident de la non-votanții lor. Cei care muncesc în economia privată și care plătesc deja impozite pe muncă de ~70% din salariu net. Cei care, în modelul lor cinic, oricum nu-i votează. Redistribuție pură. Mai țineți minte când ne povesteau de scăderi de impozite? Eliminarea impozitului pentru veniturile sub 2,000 de lei, eliminarea impozitului pe dividende, eliminarea impozitării medicilor? Toate acestea sunt „discutate și uitate”. În condițiile acestea este destul de lesne de înțeles de ce, deși avem creștere mare, nu avem investiții și nici oameni care se întorc în țară, ba dimpotrivă. Toate semnalele ne arată că mergem cu viteză accelerată spre zid. E mare păcat că am irosit un moment de creștere economică generalizată la nivel mondial cu o guvernare PSD care nu doar că și-a bătut joc de creștere dar care ne-a fragilizat enorm pentru viitor. Să tot îndrăznim să credem în #MinciunaPSD.”

sursa foto: PSnews.ro

Comments

comments

Politica

România, pe primul loc în Uniunea Europeană la evaziunea fiscală la TVA

Publicat

la data de

Scris de

Deficitul de încasare a TVA în România a crescut de la 29,1 miliarde lei în 2018, până la 35,1 miliarde lei în 2019, arată un nou raport publicat joi de Comisia Europeană, scrie Agerpres. Pierderile de venituri din TVA au un impact extrem de negativ asupra cheltuielilor pe care administraţiile publice le alocă bunurilor şi serviciilor publice de care depindem cu toţii, cum ar fi şcolile, spitalele şi transporturile. În acelaşi timp, TVA neîncasată ar putea avea şi un efect pozitiv, întrucât statele membre depun eforturi pentru a acoperi datoria contractată în timpul redresării iniţiale în urma pandemiei de COVID-19 sau pentru a ridica nivelul ambiţiilor în materie de finanţare a combaterii schimbărilor climatice. Conform acestui document, în 2019, România a înregistrat cel mai mare deficit de încasare a TVA la nivel naţional, cu o pierdere de 34,9% din veniturile din TVA (comparativ cu 32,7% în 2018), urmată de Grecia (25,8%) şi Lituania (23,5%). Cele mai mici deficite au fost înregistrate în Croaţia (1%), Suedia (1,4%) şi Cipru (2,7%). Comisia Europeană subliniază că, în termeni relativi, România a avut cel mai mare deficit de încasare a TVA din UE pe întreaga perioadă 2015-2019.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Nicolae Ciucă anunță VOTAREA certificatului verde PÂNĂ LA FINELE ANULUI

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă spune că certificatul verde va fi votat în Parlament până la finele anului. Acesta spune și că documentul ar putea fi folosit și în biserici, deși reprezentanții cultelor au cerut acest lucru.

“Aș putea spune că activitatea a debutat printr-un mesaj care ne-a plăcut tuturor. Ne iubim țara și ne iubim comunitățile. Mesajul nostru a fost clar, prin astfel de activități nu facem decât să redăm oamenilor încrederea și speranța. Asta se întâmplă în baza unui dialog pe care îl avem cu societatea civilă. Este o modalitate de  dialog pe care o vom continua și cu ceilalți reprezentanți ai societății civile pentru a putea lua decizii pentru cetățeni. A fost o discuție și o solicitare a reprezentanților cultelor ca cetățenii să poată participa la slujbe fără să se impună obligativitatea deținerii certificatului verde. E un proiect în dezbatere, se discută cu fiecare dintre specialiști, și sperăm ca într-un timp rezonabil să mergem în Parlament și să avem această lege a certificatului COVID, care se va înscrie în parametri în ceea ce privește incidența bolii și va include oamenii care au trecut prin boală”, a declarat Nicolae Ciucă citat de stiripesurse.ro.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

De ce au lipsit reprezentanții USR Constanța de la ceremoniile dedicate Zilei Naționale. Vezi ce spune consilierul Mihai Ochiuleț

Publicat

la data de

Scris de

Capetele de afiș politice la ceremoniile dedicate sărbătorii Zilei Naționale la Constanța au fost primarul Vergil Chițac și viceprimarul Ionuț Rusu, aflați în prima linie, iar în plan secund s-a aflat și City Managerul orașului, Felicia Ovanesian. Mulți s-au întrebat de ce lipsesc reprezentanții USR și PSD de la ceremonii. În ceea ce îi privește pe cei de la USR, consilierul Mihai Ochiuleț vine cu o explicație, care se dovedește a fi și un răspuns la un material publicat de un ziar constănțean.

„Nu am aflat de ce nimeni de la PSD nu a fost prezent la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naționale de la Constanța și nici nu mă interesează, dar pot să vă spun de ce nu a fost nimeni de la USR: pentru că nimeni nu ne-a invitat! Cei de la Replica ar fi aflat asta dacă făceau un minim de efort să ne întrebe. Dar e ok, nu ne supărăm. Crema liberalilor constănțeni a vrut să acapareze evenimentul. Au dat bine la poză și chiar îi felicit! Cu toate acestea, regret profund că primarul Chițac a fost huiduit în timp ce încerca să rostească ce avea scris pe foaie, dar se mai întâmplă atunci când apari rar, iar oamenii sunt nemulțumiți, deși tu crezi că ei sunt foarte bucuroși să te vadă. Realitatea 1 – Chițac 0.“, a scris pe Facebook Mihai Ochiuleț.

Amintim că, primarul Vergil Chițac a fost huiduit la scenă deschisă atunci când a luat cuvântul în cadrul ceremoniilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: