Connect with us

Politica

Mișa de la Finanțe, făcut praf de un deputat USR. “Cel mai distructiv ministru pe care l-a avut România”

Publicat

la

Încă de la numirea în funcția de ministru al Finanțelor Publice, constănțeanul Ionuț Mișa a stârnit controverse, urmare a declarațiilor sale pe mai multe teme din domeniul în care își desfășoară activitatea, cu privire la punerea în aplicare a programului de guvernare propus de PSD – ALDE, dar și viziunea sa referitoare la unele direcții economice ale țării.

Astăzi, deputatul USR Claudiu Năsui scrie pe pagina sa de Facebook despre ministrul constănțean de la Finanțe că este “cel mai distructiv ministru de finanțe pe care l-a avut România”. De asemenea, parlamentarul USR susține că Mișa a “gonit bine de tot investitorii străini prin haosul de declarații și propuneri proaste” și “a reușit performanța de a provoca o criză bursieră prin declarațiile despre desființarea pilonului 2 încă din timpul audierilor”.

Iată mesajul integral postat de parlamentarul USR pe cea mai cunoscută rețea de socializare:

“Domnul Mișa va rămâne în istorie ca cel mai distructiv ministru de finanțe pe care l-a avut România. În scurtul său mandat, a reușit deja să gonească bine de tot investitorii străini (-18.6%) prin haosul de declarații și propuneri proaste cu care merge până în pânzele albe. A reușit performanța de a provoca o criză bursieră prin declarațiile despre desființarea pilonului 2 încă din timpul audierilor (idee la care încă nu a renunțat). A fost principalul susținător al „Split-TVA”, un experiment fiscal unic în lume despre care toată lumea i-a spus că va fi un dezastru. Un experiment care este deja în vigoare pentru că s-au grăbit să-l treacă prin ordonanță și pentru care nu avem nici derogare de la UE, deși avem nevoie. A mințit că nu crește taxe și impozite, după care a crescut accizele pe carburanți cu 20% de la o lună la alta. A speriat investitorii prin acel impozit pe cifra de afaceri. Și încă nu s-a potolit cu pilonul 2, căruia tot mai vrea să-i ia contribuțiile. Iar acum ce ne spune? Că ne va mai pune o nouă taxă de 2%. Atât. Nu știm din ce, nu știm de unde. Știm doar că va fi 2% și că se va numi „de solidaritate”. Solidaritate cu ce? Solidaritate cu redistribuția avuției către PSD și clientela lor. Au mărit imens salariile categoriilor de populație care îi votează în principal, iar pentru asta au nevoie de bani. De unde să-i ia? Evident de la non-votanții lor. Cei care muncesc în economia privată și care plătesc deja impozite pe muncă de ~70% din salariu net. Cei care, în modelul lor cinic, oricum nu-i votează. Redistribuție pură. Mai țineți minte când ne povesteau de scăderi de impozite? Eliminarea impozitului pentru veniturile sub 2,000 de lei, eliminarea impozitului pe dividende, eliminarea impozitării medicilor? Toate acestea sunt „discutate și uitate”. În condițiile acestea este destul de lesne de înțeles de ce, deși avem creștere mare, nu avem investiții și nici oameni care se întorc în țară, ba dimpotrivă. Toate semnalele ne arată că mergem cu viteză accelerată spre zid. E mare păcat că am irosit un moment de creștere economică generalizată la nivel mondial cu o guvernare PSD care nu doar că și-a bătut joc de creștere dar care ne-a fragilizat enorm pentru viitor. Să tot îndrăznim să credem în #MinciunaPSD.”

sursa foto: PSnews.ro

Comments

comments

Politica

Deputatul Crușoveanu, la 147 de ani de la înființarea PNL: Generația mea are de demonstrat că se poate ridica la așteptările românilor

Publicat

la data de

Scris de

La împlinirea a 147 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, liderii formațiunii au venit cu mesaje prin care își exprimă unitatea pentru a se ridica la nivelul așteptările românilor.

“Creșterea și modernizarea României și implicit a fiecărei comunități locale reprezintă o misiune de îndeplinit, în care principalul beneficiar este fiecare cetățean”,  a scris deputatul Marian Crușoveanu pe pagina sa de Facebook.

Iată mesajul complet al liderului PNL Constanța:

“147 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal
Din 1875, PNL se află în slujba dezvoltării României, a promovării valorilor democratice și a modernizării instituțiilor statului care să fie în serviciul românilor.
#PNL nu este doar un partid cu o istorie îndelungată și bogată. Creșterea, afirmarea și modernizarea României și implicit a fiecărei comunități locale reprezintă o misiune de îndeplinit, în care principalul beneficiar este fiecare cetățean.
Pentru PNL, #România modernă înseamnă triumful democrației liberale, creșterea investițiilor, digitalizare, dezvoltarea comunităților locale, pe scurt, o Românie euro-atlantică. Așteptările românilor sunt enorme, mai ales că traversăm un moment istoric, cu atât de multe provocări dar, totodată, cu multe posibilități de a dezvolta România.
Generația mea, care a simțit din plin tranziția României, are de demonstrat că se poate ridica la așteptările românilor. Îmi doresc să putem reuși!
La mulți ani, liberali!”

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Noi măsuri luate în Coaliție: amânarea ratelor, 700 de lei pentru pensionarii cu venit sub 2000 lei, creșterea salariilor bugetarilor

Publicat

la data de

Scris de

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă anunță că în coaliția de guvernare s-a hotărât amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care „se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă”, una dintre mai multe măsuri care vor fi luate de Guvernul Ciucă ca parte a pachetului de măsuri „Sprijin pentru România”, de 1,1 miliarde de euro. Măsurile anunțate vor intra în vigoare începând din data 1 iulie.

„1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public.
3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.
Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022.
Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:
A. Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială.
B. Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.
C. Creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.
D. Accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției”, sunt măsurile anunțate de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă pe Facebook.

foto: gov.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

România cere Comisiei Europene 3 miliarde de euro. Anunțul premierului Ciucă

Publicat

la data de

Scris de

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a prezidat, luni, reuniunea extraordinară a Comitetului Interministerial de Coordonare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), dedicată pregătirii demersurilor pentru depunerea primei cereri de plată la Comisia Europeană, până la 31 mai.

„Calendarul foarte strâns pe care l-am urmărit pentru îndeplinirea jaloanelor şi ţintelor din PNRR şi dialogul permanent între instituţiile statului român şi între Guvern şi Comisia Europeană fac posibilă transmiterea primei cereri de plată prin care România va beneficia de aproximativ trei miliarde euro sub formă de grant şi împrumut. Aceste resurse importante vor finanţa proiecte din toate componentele PNRR şi vor avea impact în mai multe domenii strategice pentru România. Este un efort instituţional care trebuie continuat pentru a obţine rezultate concrete, cu beneficii pentru cetăţeni”, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

În prima cerere de plată sunt incluse, conform calendarului de implementare al PNRR, cele 21 de jaloane şi ţinte îndeplinite de România în trimestrul patru al anului 2021. Cererea de plată include atât sprijin nerambursabil în valoare de 2.037.146.414 euro, cât şi sprijin sub formă de împrumut în valoare de 907.669.494 euro.

În cadrul reuniunii a fost analizat stadiul îndeplinirii jaloanelor şi ţintelor aferente trimestrului al II-lea 2022 şi implementarea celor din trimestrul I ale aceluiaşi an. Totodată, s-a discutat despre calendarul de lansare a apelurilor de proiecte şi au fost prezentate concluziile rapoartelor privind auditul de sistem şi de operaţiuni.

Potrivit sursei citate, în cadrul PNRR, au fost prevăzute şi aprobate investiţii care includ 70 apeluri de proiecte competitive, cu o valoare totală de 13,909 miliarde euro (aproape jumătate din valoarea totală a PNRR), iar 60 dintre apelurile de proiecte au termen asumat de lansare anul acesta. Aceste proiecte sunt din următoarele domenii sănătate, solidaritate socială şi egalitate de şanse, mediu, investiţii, infrastructură şi lucrări publice, cercetare-inovare-digitalizare, energie, educaţie şi cultură.

Şeful Executivului a apreciat eforturile instituţiilor implicate în gestionarea PNRR şi a cerut menţinerea unui ritm susţinut pentru implementarea eficientă şi de calitate a proiectelor de investiţii şi a reformelor.

„Instituţiile statutului s-au mobilizat şi au colaborat pentru a asigura respectarea angajamentelor şi calendarului asumat de România în cadrul PNRR. Este un efort care trebuie continuat şi extins pentru a valorifica cele 30 de miliarde de euro de care România va beneficia prin PNRR în proiecte de modernizare şi dezvoltare a ţării”, a mai spus Ciucă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: