Connect with us

Politica

Mișa de la Finanțe, făcut praf de un deputat USR. “Cel mai distructiv ministru pe care l-a avut România”

Published

on

Încă de la numirea în funcția de ministru al Finanțelor Publice, constănțeanul Ionuț Mișa a stârnit controverse, urmare a declarațiilor sale pe mai multe teme din domeniul în care își desfășoară activitatea, cu privire la punerea în aplicare a programului de guvernare propus de PSD – ALDE, dar și viziunea sa referitoare la unele direcții economice ale țării.

Astăzi, deputatul USR Claudiu Năsui scrie pe pagina sa de Facebook despre ministrul constănțean de la Finanțe că este “cel mai distructiv ministru de finanțe pe care l-a avut România”. De asemenea, parlamentarul USR susține că Mișa a “gonit bine de tot investitorii străini prin haosul de declarații și propuneri proaste” și “a reușit performanța de a provoca o criză bursieră prin declarațiile despre desființarea pilonului 2 încă din timpul audierilor”.

Iată mesajul integral postat de parlamentarul USR pe cea mai cunoscută rețea de socializare:

“Domnul Mișa va rămâne în istorie ca cel mai distructiv ministru de finanțe pe care l-a avut România. În scurtul său mandat, a reușit deja să gonească bine de tot investitorii străini (-18.6%) prin haosul de declarații și propuneri proaste cu care merge până în pânzele albe. A reușit performanța de a provoca o criză bursieră prin declarațiile despre desființarea pilonului 2 încă din timpul audierilor (idee la care încă nu a renunțat). A fost principalul susținător al „Split-TVA”, un experiment fiscal unic în lume despre care toată lumea i-a spus că va fi un dezastru. Un experiment care este deja în vigoare pentru că s-au grăbit să-l treacă prin ordonanță și pentru care nu avem nici derogare de la UE, deși avem nevoie. A mințit că nu crește taxe și impozite, după care a crescut accizele pe carburanți cu 20% de la o lună la alta. A speriat investitorii prin acel impozit pe cifra de afaceri. Și încă nu s-a potolit cu pilonul 2, căruia tot mai vrea să-i ia contribuțiile. Iar acum ce ne spune? Că ne va mai pune o nouă taxă de 2%. Atât. Nu știm din ce, nu știm de unde. Știm doar că va fi 2% și că se va numi „de solidaritate”. Solidaritate cu ce? Solidaritate cu redistribuția avuției către PSD și clientela lor. Au mărit imens salariile categoriilor de populație care îi votează în principal, iar pentru asta au nevoie de bani. De unde să-i ia? Evident de la non-votanții lor. Cei care muncesc în economia privată și care plătesc deja impozite pe muncă de ~70% din salariu net. Cei care, în modelul lor cinic, oricum nu-i votează. Redistribuție pură. Mai țineți minte când ne povesteau de scăderi de impozite? Eliminarea impozitului pentru veniturile sub 2,000 de lei, eliminarea impozitului pe dividende, eliminarea impozitării medicilor? Toate acestea sunt „discutate și uitate”. În condițiile acestea este destul de lesne de înțeles de ce, deși avem creștere mare, nu avem investiții și nici oameni care se întorc în țară, ba dimpotrivă. Toate semnalele ne arată că mergem cu viteză accelerată spre zid. E mare păcat că am irosit un moment de creștere economică generalizată la nivel mondial cu o guvernare PSD care nu doar că și-a bătut joc de creștere dar care ne-a fragilizat enorm pentru viitor. Să tot îndrăznim să credem în #MinciunaPSD.”

sursa foto: PSnews.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!