Conecteaza-te cu noi

Actual

Misiune inedită a pompierilor constănțeni. Au salvat o lebădă de pe un acoperiș

Published

on

lebada pompieri

În urmă cu două zile, pompierii constănțeni au avut o misiune inedită. Printr-un apel la 112 au fost anunțați că este o lebădă pe acoperișul unei clădiri din municipiul Constanța, care pare dezorientată și nu poate să zboare.

”Cred că este îngheţată de frig. Este o clădire cu două niveluri, nu foarte înaltă”., a precizat apelantul.

Un echipaj de pompieri a ajuns la fața locului, iar doi dintre pompieri au urcat pe acoperişul clădirii şi au reuşit să prindă lebăda cu ajutorul unei pături.  Nu a fost foarte greu. Lebăda era agitată însă nu părea să fie foarte speriată de oamenii îmbrăcaţi în costume ciudate şi cu căşti pe cap.

Salvatorii au aşezat-o într-o geantă în care îşi păstrează costumul aluminizat şi au coborât-o cu ajutorul unei cordiţe.

Advertisement

În scurt timp, salvatorii au primit o altă intervenție.

”- N-am apucat să strângem cordiţa când am primit din dispecerat o altă intervenţie: un incendiu la anexa unei case din muncipiul Constanţa. Nu mai aveam timp de stat pe gânduri. Trebuia să ajungem acolo imediat. Am luat lebăda şi am plecat cu ea la intervenţie!”, au anunțat pompierii.

Ei au spus că lebăda salvată nu le-a făcut nici o problemă.   A stat cuminte în autospeciala de stingere şi a urmărit tot ce se petrecea în jurul ei.

Cel mai probabil, lebăda s-a refugiat pe acoperiş, a îngheţat de frig şi nu a mai putut să zboare. Însă când a dat de căldură, a început să își revină.

După ce pompierii și-au finalizat acțiunea de stingere a incendiului, i-au dat lebedei să bea apă.

Advertisement

”După ce am lichidat incendiul, i-am dat să bea apă şi a început să ne sâsâie. Pe doi dintre colegi i-a şi ciupit. Pesemne că i-au priit condiţiile de şi-a reluat obiceiurile!”, au menționat pompierii.

Din anexa incendiată, pompierii au salvat nu mai puţin de 20 de găini.

”Servantul patru (n.r. – lebăda) și-a încheiat misiunea când a fost preluat de reprezentanţii Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa. Până atunci, a fost „la datorie”.”, a precizat Oana Manoilă, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions