Conecteaza-te cu noi

Actual

Mohammad Murad nu vrea să intre în legalitate cu construcțiile abuzive. ”Amendați-l pe Eminescu”

Published

on

Murad Belvedere

La sfârșitul săptămânii trecute, Mohammad Murad, candidatul AUR pentru șefia Consiliului Județean, a publicat un videoclip electoral, în fapt o manipulare ieftină, în care îl acuză de răutate pe primarul din Mangalia. Murad spune că societatea sa a fost amendată după ce a construit fără autorizație o statuie cu bustul poetului național Mihai Eminescu, pe malul mării, la Olimp. Politicianul s-a plâns că în loc să fie felicitat și lăudat pentru gestul său patriotic, a fost amendat cu 80.000 de lei.

Cumva, s-ar înțelege că numai o mare răutate de om ar putea să fie atât de insensibil la patriotism și poezie. Căci despre asta ar fi vorba, în mintea lui Murad, despre patriotism și poezie, iar nu despre respectarea legii inclusiv de către patrioți. ”Aș vrea ca Mangalia să scape de această răutate. E nevoie de altă atmosferă. Avem nevoie de lucruri care să ne unească…”, a spus Murad în videoclip. În plus, el a dat de înțeles, într-o română aproximativă, că va plăti amenda, dar nu va intra în legalitate, cu riscul de a fi amendat din nou.

HAIDUCIA DE LA OLIMP

În realitate, amenda de 80.000 de lei pe, care o flutura Murad în fața camerei de luat vederi, nu este nici pe departe vreo noutate. Este vorba de o amendă primită în urmă cu 4 ani, pe care politicianul o folosește acum, fără rușine, în scop electoral. Astfel, într-un răspuns pe care ni l-a transmis pe 16 mai 2024, în baza Legii 544/2001, Primăria Mangalia precizează că Phoenicia Express SRL, societatea lui Murad, a fost vizată în cinci procesele-verbale de contravenție: 22353/23/25.11.2020, 59243/44/21.04.2022, 7958 și 7959 din 29.12.2023 și 8113/20.01.2024.

Pe 25 noiembrie 2020, s-a constatat că firma lui Murad a construit fără autorizație două statui, nu una, pe socluri de beton, o anexă de 20 de metri pătrați și un tobogan acvatic amplasat pe partea exterioară a complexului hotelier Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din stațiunea Olimp, proprietatea Phoenicia Express SRL. Societatea a depus plângere contravențională, iar instanța de judecată a redus cuantumul amenzii de la 80.000 de lei, la 30.000 de lei.

Prin celelalte procese-verbale au fost sancționate alte construcții executate ilegal, fără autorizație, precum: două piscine pentru copii, o fântână arteziană, foișoare, grătare, terase acoperite, grupuri sanitare, bar Panoramic și Belvedere.

S-a mai constatat că societatea lui Murad nu a avut autorizație pentru lucrările de modernizare a complexului hotelier din stațiunea Olimp, prin care a făcut modificări interioare și exterioare, a amenajat accese principale și a schimbat fațadele celor trei clădiri. S-au turnat plăci de 20 de centimetri grosime pe aproape întreaga suprafață desfășurată a complexului hotelier, care ulterior au fost placate cu piatră naturală. Apoi, au fost amenajate noi scări de acces, tot din beton, iar o parte din balcoanele complexului au fost zidite și transformate în camere de hotel.  Potrivit unor date apărute în presă (vezi AICI), afaceristul de aur a turnat câteva mii de metri cubi de beton, în totală haiducie, fără un proiect tehnic realizat în mod corespunzător și, în lipsa acestuia, fără o autorizație de construire.

O INTRARE ÎN LEGALITATE DE-A DREPTUL IMPOSIBILĂ

Pe 13 iulie 2022, firma lui Murad a obținut un certificat de urbanism pentru intrarea în legalitate. Însă până în prezent nu a depus o cerere de emitere a autorizației. De altfel, procedura de intrare în legalitate impune realizarea unor expertize tehnice, prin care să se determine în primul rând greutatea totală adăugată la forța axială de compresiune a grinzilor și stâlpilor de rezistență. Nimeni nu te poate băga în legalitate din patriotism, ci doar în baza unei dovezi științifice că nu există un pericol de prăbușire a clădirii. Amintim că, în România, un pod din județul Neamț, care a fost ”reabilitat” prin turnarea unui strat suplimentar de beton, s-a prăbușit la câteva zile după inaugurare. Din fericire, în acel caz nu au fost victime.

În situația lui Murad, greutatea adăugată complexului hotelier ar putea fi un impediment la intrarea în legalitate. De altfel, presa națională care a mai abordat acest subiect sugerează că legalizarea construcției ar fi de-a dreptul imposibilă.

MANIPULAREA ÎN SCOP ELECTORAL

Despre haiduciile pe care le-a făcut la Olimp, Murad nu a spus un cuvânt în clipul său, intitulat sugestiv ”Amendați-l pe Eminescu”. Prioritatea sa era aceea să sublinieze ce pătimește un patriot (mai corect spus: ilegalist – n.r.) și cât de urgent ar fi ca Mangalia să scape de răutățile primarului care a îndrăznit să aplice legea. În mod vădit, vorbim de o manipulare.

Mohammad Murad la statuia lui Eminescu

Captură din clipul lui Murad, materialul video îl puteți vedea AICI.

Trebuie să mai spunem că Murad nu candidează doar pentru șefia Consiliului Județean. Politicianul este și numărul 1 pe lista de consilieri AUR pentru Consiliul Local Mangalia. De aici și clipul de manipulare. Despre interesele lui Murad la Mangalia am scris pe larg AICI.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions