Connect with us

Actual

Moment istoric la Constanța. Farul a fuzionat cu Viitorul. Echipa se numește FC Farul

Publicat

la

În urmă cu câteva momente, președintele clubului de fotbal Viitorul, Gheorghe Popescu, a anunțat fuziunea dintre FC Viitorul și FC Farul, care va avea un singur nume și un singur brand: Farul Constanța. Gică Popescu a declarat această fuziune este ce mai importantă mișcare din sportul dobrogean.

„Pentru mine are o dublă însemnătate. Pe de o parte este fuziunea acestor două branduri și pe de altă parte este întoarcerea lui a lui Gică Hagi pe banca tehnică. Această idee a plecat în urmă cu un an de zile, când împreună cu Hagi ne-am gândit ce putem face ca toată această separare a celor două branduri importante să o unificăm sub aceeași umbrelă. Va fi o singură galerie, un singur spirit. Va fi un singur nume: FC Farul.“, a spus Popescu.

El a adăugat că cele două de echipe de management s-au unit, iar antrenorul noului club va fi Gheorghe Hagi.

La rândul său, Gică Hagi a declarat că le mulțumește tuturor celor care au înțeles că formeze un singur brand.

„Toate sunt împreună. Farul Constanța, din momentul de față, are o bază sportivă, cea mai bună din România. Farul Constanța, în momentul de față, are cea mai bună academie din România. Farul Constanța are teren oficial de joc în proprietate privată, deci devine un club puternic. Farul Constanța are o istorie de 101 ani. Atât palmaresul Farului, cât și al nostru rămâne în picioare, deci devine un club foarte puternic, foarte bine organizat și cu performanțe, cu toate că fiecare club a făcut performanțele lui și împreună suntem mai puternici. Am crescut și eu la Farul și de aceea trebuie să îl ducem mai departe. Nu va fi ușor, sunt sigur că vom avea succes și vom încerca să fim cei mai buni.“, a spus Hagi.

Prezent la conferința de presă, primarul Constanței, Vergil Chițac, a declarat că se lucrează la un studiu de fezabilitate pentru construirea unui nou stadion la Constanța. Întrebat ce se întâmplă cu stadionul actual al Farului, primarul Vergil Chițac a răspuns: „Eu, când am venit la primărie, exista un studiu de prefezabilitate pentru tot complexul sportiv din zona aceea, care includea stadionul, un stadion de rugby, un stadion de antrenament de fotbal, o arenă acoperită de tenis de câmp și terenuri de tenis de câmp de zgură. Stadionul nou se construiește în zona unde este stadionul vechi, puțin deplasat în spate, spre Ion Rațiu, foarte puțin deplasat spre Ion Rațiu. Sigur că se va demola (cel actual, n.r.). De altfel, în momentul în care va fi atribuit contractul de execuție de lucrări, noi, ca primărie, avem sarcina să pregătim și să demolăm stadionul, să aducem terenul pentru a fi construibil de către firma care va câștiga. Acesta este un lucru grozav pentru că gândiți-vă că trebuie să cărăm de acolo mii și mii de tone de piatră”.

Gică Hagi a adăugat că este important ca orașul Constanța să aibă un stadion nou, pentru că acesta va aduce suporteri.

La evenimentul de astăzi au participat printre alţii, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, foşti jucători ai clubului Farul şi reprezentanţi ai suporterilor grupării constănţene.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Prețurile la energia electrică, termică, gaze și apă caldă au explodat

Publicat

la data de

Scris de

În luna iunie 2021, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 2,1% faţă de luna mai 2021 și cu 11,8% față de luna iunie 2020, arată datele publicate, astăzi, de Institutul Naţional de Statistică (INS), relatează News.ro. Industria extractivă s-a scumpit în iunie 2021 cu 4,29% faţă de mai şi cu 2,61% faţă de iunie 2020. La această categorie, extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale s-a scumpit cu 6,40% în iunie faţă de luna mai şi cu 3,85% faţă de iunie 2020. Industria prelucrătoare s-a scumpit în iunie 2021 cu 1,84% faţă de mai şi cu 11,27% faţă de iunie 2020. La această categorie, cel mai mult s-a scumpit prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn şi plută, cu excepţia mobilei şi fabricarea articolelor din paie şi din alte materiale vegetale împletite, cu 14,67% în iunie faţă de mai şi cu 28,18% faţă de iunie 2020. Industria metalurgică s-a scumpit în luna iunie a acestui an cu 4,84% faţă de mai şi cu 41,53% faţă de iunie 2020. Fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului s-a scumpit în iunie cu 3,92% faţă de luna mai şi cu 61,64% faţă de iunie 2020. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat s-au scumpit în iunie cu 2,96% faţă de luna mai şi cu 17,19% faţă de iunie 2020. Distribuţia apei, salubritatea, gestionarea deşeurilor, activităţile de decontaminare s-au scumpit în iunie cu 0,31% faţă de mai şi cu 6,18% faţă de iunie 2020. (Sursa: stiripesurse.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier grav în zona Hanul Morilor. Doi bărbați au ajuns la spital cu multiple traumatisme

Publicat

la data de

Scris de

Un accident rutier grav s-a produs, marți, în zona Hanul Morilor din județul Constanța. În urma producerii evenimentului rutier, potrivit reprezentanților Serviciului de Ambulanță Constanța, doi bărbați au ajuns la Spitalul Orășenesc Hîrșova cu traumatisme craniofaciale și traumatisme toracice, dar conștienți, stabili.

La fața locului au ajuns un echipaj SMURD B, SAJ B2 și elicopter.

foto: ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

De astăzi, se poate achita cu CARDUL, direct în autobuzul CT BUS, contravaloarea călătoriei

Publicat

la data de

Scris de

CT BUS anunță că, de astăzi, călătorii pot achita contravaloarea călătoriei cu cardul bancar, direct în autobuzul CT BUS. Tot ce trebuie să faceți este să apropiați cardul bancar de unul dintre validatoarele albastre aflate în mijloacele de transport în comun, pentru a plăti contravaloarea unei călătorii, respectiv 1.5 lei. Funcționalitățile sistemului e-Ticketing vor deveni disponibile pe rând, iar plata călătoriei cu cardul în autobuz reprezintă doar prima etapă din procesul de modernizare a sistemului de taxare, etapă aflată momentan în stadiul de proiect-pilot.

În fiecare autobuz au fost montate câte 3 validatoare care permit validarea rapidă, confortabilă şi în condiţii de securitate a titlurilor de călătorie înregistrate. Pasagerii îşi vor putea încărca acest card cu un număr nelimitat de titluri de călătorie, iar sistemul va selecţiona întotdeauna soluţia cea mai avantajoasă pentru aceștia, atât la emitere, cât şi la validare. Un alt avantaj îl reprezintă faptul că pasagerii își pot face un profil de călător foarte diversificat pentru ca CT BUS să dezvolte campanii de marketing personalizate.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: