Conecteaza-te cu noi

Actual

Moment ȘOCANT la procesul drogatului de la 2 Mai. Judecătoarea a întrebat dacă unul dintre tinerii morți este în sală…

Published

on

Tatal lui Sebi tanarul omorat de Vlad Pascu

Tatăl lui Sebastian Olariu, studentul ucis după ce Vlad Pascu a intrat cu mașina într-un grup de tineri la 2 Mai, a reclamat,joi, atitudinea judecătoarei de la Judecătoria Mangalia, la primul termen al procesului, el spunând că în sala de judecată au fost scene halucinante: „A întrebat dacă băiatul meu este în sală”.

O scenă revoltătoare a avut loc la Judecătoria Mangalia, unde s-a amânat procesul lui Vlad Pascu, tânărul care a provocat tragedia de la 2 Mai. Judecătoarea l-a întrebat pe tatăl băiatului care a murit în accident dacă fiul său e în sală. Bărbatul a izbucnit în lacrimi pe treptele judecătoriei. Procesul a fost amânat din nou, pentru că Vlad Pascu a rămas fără avocați.

– Judecătoria Mangalia nu este…când mi-a spus dacă băiatul meu e în sală… N-am văzut în viața mea un asemenea judecător. Îi vrea buletinul. M-am uitat la el. -Ce vedeați, ce simțeați? -Un nemernic.

-Ce-ați simțit când a luat cuvântul Vlad Pascu?

-M-am uitat în jos, n-am mai putut să mă uit în ochii lui.

Procesul lui Vlal Pascu trebuia să înceapă joi, la Judecătoria Mangalia, însă a fost amânat pentru data de 14 martie. Procesul a fost amânat, însă, la cererea lui Vlad Pascu, care nu a fost reprezentat de niciun avocat, susținând că unul dintre apărătorii acestuia este în grevă, iar celălalt a renunțat să îl mai reprezinte. Părinţii tinerilor care și-au pierdut viața în accident au reclamat tergiversarea procesului și atitudinea judecătoarei Ancuța Ioana Popoviciu, calificând totul drept „o bătaie de joc”.

Vlad Pascu este judecat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

„Eu consider această veste o sfidare la tot ce se întâmplă, la tot ce înseamnă justiție. Nu poate să-mi spună nimeni că nu s-a știut cu cel puțin cu o zi înainte că Vlad Pascu, astăzi în loc să fie la ora 9 sau prin video, e în cu totul altă parte și că nu va fi prezent aici. Eu nu cred așa ceva. S-a știut, dar este bătaie de joc”, a spus Cătălin Dragomir, tatăl Robertei, una dintre victimele accidentului de la 2 Mai.

Șocant

Tatăl lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accident, a ieșit plângând de la Judecătoria Mangalia, spunând că judecătoarea ar fi întrebat, în sală, „unde este Sebastian” și a cerut buletinul băiatului:

„Nu am simțit în viața mea așa ceva, nu am văzut un asemenea judecător. Îi voia buletinul (n.r. – buletinul lui Sebastian Olariu, băiatul mort în accident)”. Copilul meu a murit şi tu te prezinţi aşa la prima înfăţişare? Să îi fie ruşine”.

Pe de altă parte, Pascu rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile. Magistraţii Tribunalului Constanţa i-au respins cererea de a fi transferat în arest la domiciliu.

Cine este magistratul de la Judecătoria Mangalia care judecă dosarul lui Vlad Pascu

Procesul lui Vlad Pascu este judecat de către Ancuța Ioana Popoviciu.

Conform CV-ului său, Ancuța Ioana Popoviciu a absolvit în 2006 Facultatea de Științe Juridice a Universității din Oradea, apoi a urmat un masterat în Drept Privat. A devenit judecător în 2011, când s-a angajat la Judecătoria Ineu (județul Arad).

În 2023, judecătoarea a fost vizată de o acțiune a Inspecției Judiciare, fiind sancționată cu avertisment de către Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), scrie Ziua de Constanța.

Judecătoarea a fost sancționată pentru „exercitarea funcției cu gravă neglijență“, mai exact pentru încălcarea art.271 lit. s) teza a II a raportat la art. 272 alin.(2) din legea privind statutul judecatorilor si procurorilor: „exercitarea funcției cu gravă neglijență“ / „există gravă neglijență atunci când judecătorul sau procurorul nesocotește din culpă, în mod grav, neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material ori procesual“.

foto: digi24.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions