Connect with us

Administratie

Momente solemne și fasole cu ciolan, de Ziua Națională a României în comuna Tuzla

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Locuitorii comunei Tuzla au marcat Ziua Națională a României prin momente solemne organizate de Primărie și Consiliul Local la principalele obiective din localitate. Astfel, primarul Reșit Taner a depus coroană de flori la Monumentul Eroilor Revoluției din decembrie 1989, la statuia dedicată lui Mihail Kogălniceanu, ctitorul Bisericii Sfânta Ecaterina și la Avisan Tuzla.

“La mulți ani, România! La mulți ani, români! Vă urez sănătate, prosperitate și vă transmit cele mai calde gânduri, în zi de sărbătoare pentru noi toți”, este mesajul pe care primarul Reșit Taner îl transmite tuturor românilor.

La finalul ceremoniilor organizate pentru depunerea de coroane de flori drept mulțumire pentru eroii neamului, toți participanții au fost invitați la masă. Nu au lipsit fasolea cu ciolan, dar și preparatele din pește.

Comments

comments

Administratie

Consiliul Județean Constanța, în ședință extraordinară. Se supune la vot Planul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor 2020-2025

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consiliul Județean Constanța a fost convocat de președintele Mihai Lupu în ședință extraordinară pentru vineri, 29 ianuarie, la ora 10,30, care ce se va desfăşura în sistem videoconferinţă.

Iată ordinea de zi:

Depunere de juramânt de către următorii consilieri judeţeni: domnul Baraţă Bogdan-Dumitru, domnul Bereş Adrian-Petre, doamna Dumitrescu Carmen şi domnul Epure Petre.

Proiectul de hotărâre pentru stabilirea componenţei comisiilor de specialitate ale Consiliului Judeţean Constanţa, mandatul 2020-2024.

– Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Judeţean de Gestionare a Deşeurilor 2020-2025 – judeţul Constanţa.

– Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

Aici poate fi consultat documentul privind deșeurile:http://www.cjc.ro/dyn_doc/Hotarari/Proiecte/2021/Sedinta_04_din_29.01.2021/30-PJGD.pdf

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Peste 30 de utilaje ale Polaris împrăștie material antiderapant și îndepărtează zăpada de pe carosabil

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că pe străzile din municipiu se acționează în continuare cu 31 de utilaje care împrăștie material antiderapant și îndepărtează zăpada de pe carosabil. De asemenea, stațiile de autobuz, trecerile de pietoni, trotuarele, pasajele, scările de acces către acestea și cele de la unitățile medicale sunt curățate de angajații firmei de salubritate. Frezele de mici dimensiuni și ATV-urile cu sărăriță au intervenit și ele pentru degajarea zăpezii de pe trotuare și zonele pietonale, notează sursa citată.

Primăria Constanța acordă o atenție aparte Spitalului Modular care se află pe Stadionul Portul, unde o echipă împrăștie material antiderapant și curăță zăpada pentru ca activitatea de vaccinare să nu fie îngreunată. Vântul puternic a făcut ca numărul arborilor căzuți pe carosabil sau pe mașinile aflate în apropiere să crească la 9. Echipele de țapinari intervin în continuare pentru tăierea și ridicarea acestora. Din aceste motive, dar mai ales pentru că potrivit meteorologilor vântul va continua să sufle cu putere ajungând să aibă intensificări de până la 70 km/h, Primăria Constanța sfătuiește cetățenii să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcție. Totodată, amintim agenților economici și asociațiilor de proprietari că, în conformitate cu HCL 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, au obligația de a elibera zăpada de la intrarea în magazine și de pe trotuarele din dreptul imobilelor și să o depoziteze în așa fel încât circulația rutieră și cea pietonală să nu fie afectate.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța schimbă foaia în privința publicității stradale. Vezi în ce zone sunt restricții de promovare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

După ce în urmă câteva zile, City Managerul municipiului Constanța, Felicia Ovanesian, a anunțat că începe demolarea panourilor publicitare, administrate Seaview, acum Primăria anunță că stabilit un regulament. Astfel, autoritatea locală informează că, în conformitate cu prevederile art.7 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, pune spre consultare publică proiectul de hotărâre cu privire la Regulamentul local de publicitate la nivelul municipiului Constanța.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat începând cu 26 ianuarie 2021 pentru o perioadă de 30 de zile lucrătoare:

– la sediul Primăriei municipiului Constanța situat pe bd. Tomis nr. 51, birou 121

– pe site-ul instituției www.primaria-constanta.ro

– pe pagina de facebook www.facebook.com/PrimariaConstanta.

„Până la data de 12 februarie 2021 se pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice. Propunerile, sugestiile sau opiniile se pot transmite în scris prin poștă la sediul Primăriei Municipiului Constanța din Bd. Tomis nr.51, camera 121 sau prin e-mail la adresa: urbanism@primaria-constanta.ro. Materialele transmise vor purta mențiunea Recomandare la Proiectul de hotărâre referitor la Regulamentul local de publicitate la nivelul municipiului Constanța.“, notează Primăria.

În principal, Constanța a fost împărțită în două zone de publicitate restrânse (ZR1 și ZR2) și zona de publicitate lărgită (ZL).

▪ Zonele de publicitate restrânsă: sunt zone în care se instituie restricții speciale și sunt permise doar anumite mijloace publicitare, care prin dimensiuni, formă sau amplasare să nu altereze caracteristicile arhitecturale și ambientale ale zonei. Se delimitează două subzone de reglementare cu publicitate restrânsă: ZR1 – zona de publicitate restrânsă cu maximă restricție și ZR2 – zona în care se impun restricții speciale.

▪ Zona de publicitate lărgită ZRL – alcătuită din teritoriul municipiului Constanța cu excepția zonelor ZR1 și ZR2, în care sunt permise toate mijloacele de publicitate cu încadrare în prevederile prezentului regulament.

Regulamentul poate fi consultat aici:

Download (PDF, 1.15MB)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: