Connect with us

Politica

Momentul adevărului pentru Cristy Baisan: “Am dat 25.000 de lei la partid și mi s-a spus că sunt chitros”

Publicat

la

Supărat și pe un ton acuzator la adresa colegilor Gheorghe Dragomir, Bogdan Huțucă și a celorlalți lideri care au girat alegerile organizate, vineri, 31 martie, pentru noua conducere a Organizației Municipale a liberalilor de la Constanța, Cristy Baisan a venit, astăzi, în conferință de presă și a cerut demisia PNL Constanța. Baisan a spus că majoritatea dorește schimbarea în PNL Constanța, dar că un grup “forțează alegerile interne într-un mod care nu este doar nestatutar, dar este și ilegal.” “Fac apel la conducerea națională a PNL să ia act de ceea ce se petrece la Constanța, să oprească procesul alegerilor interne, astfel încât să recredibilizăm organizația până nu este prea târziu. (…) I-am spus lui Dragomir (Gheorghe Dragomir – președintele PNL Constanța n.r.) să facă alegeri corecte, s-a făcut că nu mă aude, dar ceea ce s-a întâmplat vineri la Constanța și miercuri la Medgidia nu poate fi girat niciodată de vreun președinte de partid. Ceea ce tot spun eu din decembrie a început să se adeverească. Alegerea lui Muhscină în funcția de președinte a Organizației Municipale a PNL Constanța înseamnă premierea unui elev corigent, adică a aceluiași liberal care a dus campania din decembrie (alegerile parlamentare n.r.) spre un dezastru”, a declarat Cristy Baisan în cadrul conferinței de presă organizată la sediul organizației municipale a PNL Constanța. În același cadrul, liberalul l-a acuzat pe colegul său de partid, Bogdan Huțucă, de lipsă de implicare în activitatea partidului și susține că l-a invitat de mai multe ori la dezbateri atât în interiorul PNL, cât și în spatial public, însă invitația nu i-a fost acceptată. “Tehnocratul Huțucă s-a compromis în mod flagrant când a girat cu prezența simulacrul de alegeri de vineri. Sunt dezamăgit!”, completează Cristy Baisan.

Acuză că i-a fost falsificată o adeziune de înscriere în PNL

Printr-o declarație, cel puțin ciudată, Baisan a povestit jurnaliștilor cum a ajuns să fie membru PNL. Susține că în 2007 a existat o adeziune la PNL pe care el nu ar fi semnat-o niciodată, apoi s-a regăsit în Organizația PNL Mangalia, însă domiciliul său este în comuna Limanu, așa încât adeziunea pe care o recunoaște se află aici și susține că este membru al PNL din anul 2012. Cum a ajuns acum în prima linie? Știm cu toții că cei mai mulți dintre cei propulsați în funcții cheie sponsorizează partidul pentru diferite activități organizate, existând dovezi și acte în regulă, în acest sens. Cristy Baisan a decis că astăzi este momentul adevărului și, după insistențele ziarișilor prezenți la conferința de presă a spus că a adus la partid 25.000 de lei, dar i s-a reproșat că este… chitros! “25.000 de lei am dat la partid și mi s-a spus că sunt chitros. Baiazid Memiș și George Muhscină au luat bani de la partid… ”, a conchis Cristy Baisan.

 

Comments

comments

Politica

De ce a fost eliberat Dragnea: „A avut un comportament exemplar, a participat la activităţi religioase și redactarea unei reviste“

Publicat

la data de

Scris de

Liviu Dragnea și-a format o atitudine corectă față de valorile sociale, față de ordinea de drept și față de regulile de conviețurie socială, scopul preventiv și educativ al pedepsei fiind atins, se arată în motivarea deciziei de eliberare condiționată pronunțată de Tribunalul Giurgiu în cazul fostului lider PSD. Liviu Dragnea a fost eliberat  joia trecută din penitenciarul Rahova, după ce a executat 2 ani și 2 luni pededeapsa de 3 ani și jumătate în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.

„Tribunalul reţine, contrar celor menţionate de prima instanţă, faptul că pe durata detenţiei petentul-condamnat a avut un comportament exemplar. Astfel, pe parcursul executării pedepsei şi-a îndeplinit recomandările educaţionale din Planul de intervenţie educativă şi terapeutică, a avut o atitudine decentă şi civilizată faţă de personalul unităţii, nu a stabilit relaţii conflictuale cu celelalte persoane private de libertate, a fost recompensat de 8 ori, recompense obţinute în mod constant (aproape lunar sau la două luni) şi nu doar la momentul când s-a apropiat de analiza comisiei pentru liberare condiţionată“, se arată în motivare. (Surse: g4media.ro, stiripesurse.ro)

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Remus Negoi: „Trenurile vor circula mai repede pe ruta Constanța – Mangalia“

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR-PLUS, Remus Negoi, a anunțat că vor fi efectuate lucrări de electrificare și modernizare a acestui tronson de cale ferată, care leagă Constanța de sudul litoralului. Proiectul este inclus în Planul Național de Reconstrucție pentru infrastructura feroviară.

„3,896 miliarde de euro sunt puse la dispoziția României pentru sectorul feroviar.

Concret, cu acești bani vom putea să modernizăm parcul de vagoane si locomotive și să creștem viteza comercială pe principalele rute de transport feroviar. Trenurile vor circula fără restricții de viteză pe rutele: București – Craiova, București – Cluj Napoca, Cluj Napoca – Suceava, București – Pitești – Craiova, București – Iași.

Pe rutele Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor, Videle – Giurgiu, Constanța – Mangalia se vor face lucrări de electrificare și modernizare a căii ferate, ceea ce va permite trenurilor să circule mai repede. Tot cu banii din PNRR ne propunem să îmbunătățim serviciile pentru trenurile metropolitane: orar cadențat, frecvență mai mare a trenurilor pe rutele cele mai solicitate, corelarea cu alte mijloace de transport.“, a declarat Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Dan Barna crede că lupta din PNL dăunează guvernării: „Reformele au fost amânate după Congres“

Publicat

la data de

Scris de

Vicepremierul Dan Barna nu vede cu ochi buni lupta internă din cadrul PNL și consideră că bătălia dintre Orban și Cîțu afectează activitatea Guvernului deoarece multe dintre reformele propuse au fost amânate după Congresul liberalilor, dând ca exemplu pensiile speciale ale primarilor.

„O afectează în sensul că multe dintre reformele pe care ni le-am propus în această primă parte au fost amânate după Congresul PNL, cel mai bun exemplu sunt pensiile speciale ale primarilor, despre care s-a spus foarte clar până după Congres acest subiect nu va putea fi discutat din punct de vedere al partenerului de coaliție. Este un exemplu de situație care afectează niște măsuri pe care le-au asumat în programul de guvernare”, a explicat Dan Barna. (Sursa: stiripesurse.ro)

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: