Connect with us

Politica

Momentul adevărului pentru Cristy Baisan: “Am dat 25.000 de lei la partid și mi s-a spus că sunt chitros”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Supărat și pe un ton acuzator la adresa colegilor Gheorghe Dragomir, Bogdan Huțucă și a celorlalți lideri care au girat alegerile organizate, vineri, 31 martie, pentru noua conducere a Organizației Municipale a liberalilor de la Constanța, Cristy Baisan a venit, astăzi, în conferință de presă și a cerut demisia PNL Constanța. Baisan a spus că majoritatea dorește schimbarea în PNL Constanța, dar că un grup “forțează alegerile interne într-un mod care nu este doar nestatutar, dar este și ilegal.” “Fac apel la conducerea națională a PNL să ia act de ceea ce se petrece la Constanța, să oprească procesul alegerilor interne, astfel încât să recredibilizăm organizația până nu este prea târziu. (…) I-am spus lui Dragomir (Gheorghe Dragomir – președintele PNL Constanța n.r.) să facă alegeri corecte, s-a făcut că nu mă aude, dar ceea ce s-a întâmplat vineri la Constanța și miercuri la Medgidia nu poate fi girat niciodată de vreun președinte de partid. Ceea ce tot spun eu din decembrie a început să se adeverească. Alegerea lui Muhscină în funcția de președinte a Organizației Municipale a PNL Constanța înseamnă premierea unui elev corigent, adică a aceluiași liberal care a dus campania din decembrie (alegerile parlamentare n.r.) spre un dezastru”, a declarat Cristy Baisan în cadrul conferinței de presă organizată la sediul organizației municipale a PNL Constanța. În același cadrul, liberalul l-a acuzat pe colegul său de partid, Bogdan Huțucă, de lipsă de implicare în activitatea partidului și susține că l-a invitat de mai multe ori la dezbateri atât în interiorul PNL, cât și în spatial public, însă invitația nu i-a fost acceptată. “Tehnocratul Huțucă s-a compromis în mod flagrant când a girat cu prezența simulacrul de alegeri de vineri. Sunt dezamăgit!”, completează Cristy Baisan.

Acuză că i-a fost falsificată o adeziune de înscriere în PNL

Printr-o declarație, cel puțin ciudată, Baisan a povestit jurnaliștilor cum a ajuns să fie membru PNL. Susține că în 2007 a existat o adeziune la PNL pe care el nu ar fi semnat-o niciodată, apoi s-a regăsit în Organizația PNL Mangalia, însă domiciliul său este în comuna Limanu, așa încât adeziunea pe care o recunoaște se află aici și susține că este membru al PNL din anul 2012. Cum a ajuns acum în prima linie? Știm cu toții că cei mai mulți dintre cei propulsați în funcții cheie sponsorizează partidul pentru diferite activități organizate, existând dovezi și acte în regulă, în acest sens. Cristy Baisan a decis că astăzi este momentul adevărului și, după insistențele ziarișilor prezenți la conferința de presă a spus că a adus la partid 25.000 de lei, dar i s-a reproșat că este… chitros! “25.000 de lei am dat la partid și mi s-a spus că sunt chitros. Baiazid Memiș și George Muhscină au luat bani de la partid… ”, a conchis Cristy Baisan.

 

Comments

comments

Politica

Rectificarea bugetară aduce bani mai mulți la SRI și SIE

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Guvernul trimite mai mulți bani, prin rectificare bugetară, la serviciile secrete. Cea mai mare creștere este la Serviciul de Telecomunicații Speciale, dar aici trebuie să ținem cont de faptul că în acest an vor fi organizate două runde de alegeri.

Conform documentului care va fi aprobat, vineri, în ședința de Guvern, bugetele serviciilor secrete cresc în felul următor:

– STS: +64,5 milioane lei

– SRI: +64,3 milioane lei

– SIE: + 32,1 milioane lei

– SPP: +2,3 milioane lei.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Traian Băsescu: “Pensionarii sunt batjocoriți și înșelați de Guvernul PNL”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Fostul președinte Traian Băsescu susține că pensionarii sunt ”furați și batjocoriți” de Guvernul PNL. Băsescu arată că doar în anul 2020 ar fi fost furați din buzunarele pensionarilor peste 6 milioane de euro.

Pensionarii batjocoriţi şi înşelaţi!
Fiecare pensionar este furat de guvernul PNL şi fostul guvern PSD care v-a păcălit cu legea Olguţei, în medie cu 5871 RON în anul 2020. Liberalii încă mai au scuza crizei, dar Olguţa şi Dragnea au planificat furtul înainte de declanşarea crizei.
Total bani furaţi din buzunarele celor 5,16 milioane pensionari în anul 2020 – 30.294.360.000 RON sau 6.264.731.063 EURO.
De patru ani atenţionez că pensionarii sunt furaţi ca-n codru prin neaplicarea indexării la 1 ianuarie a fiecărui an aşa cum cere Legea 263 din 2010.
Din păcate, liderii aleşi sau autointitulaţi ai pensionarilor au prins gustul statului la televizor unde fără ruşine nu mai prididesc să lingă orice excroc de politician care îi bagă în seamă.
Plăcerea de a linge la politicieni şi de a se da în stambă la tv-uri îl plătesc reprezentanţii pensionarilor înşelându-şi fără scrupule camarazii pensionari.
Concluzii raportate la pensia medie din 2019 care a fost 1292 RON/lună:
1. Dacă la 1 ianuarie se aplica indexarea cu inflaţia cumulată cu 50% din creşterea salariului mediu brut ar fi trebuit aplicată o creştere de 549,6 RON/lună ceea ce la nivelul a 12 luni ar fi însemnat 6595 RON/an la nivelul pensiei medii.;
2. Prin creşterea valorii punctului de pensie cu 14%, începând cu 1 septembrie va fi o crestere de 181 RON/lună însemnând o creştere cumulată în anul 2020 de 724 RON/lună;
3. Banii furaţi de guvern fiecărui pensionar anul acesta în lipsa aplicării indexării la 1 ianuarie la schimb cu creştere punctului de pensie cu 14 la sută: 6595 RON – 724 RON egal 5871 RON;
4. Dacă de la 1 ianuarie se aplica indexarea, creşterea cu 559,6 RON a pensiei medii, ar fi însemnat procentual o creştere cu 42% a pensiei medii. Acum pricepeţi dragi pensionari cât v-a înşelat Olguţa cu promisiunea de 40% de la 1 septembrie 2020, când de fapt voi aveaţi dreptul conform Legii 263 din 2010 la o indexare de 42% de la 1 ianuarie 2020?
Date utilizate în analiză din sursă INS şi Guvern:
-salariul mediu brut în anul 2019 – 5163 RON;
-salariul mediu brut în anul 2018 – 4162 RON;
-inflaţie în anul 2019 – 3,8%;
-pensia medie în anul 2019 – 1292 RON;
-valoare punct pensie până la 1 septembrie 2020 – 1265 RON;
-valoare punct pensie începând cu 1 septembrie 2020 -1442 RON.”, scrie Traian Băsescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Consilierul local Mihaela Andrei (PNL) insistă să se construiască pasarela între cartierele Faleză Sud și Km 4-5

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul local din partea PNL Mihaela Andrei spune, într-o postare pe Facebook, că locuitorii din cartierele Km 4-5 și Poarta 6 își riscă zilnic viața, traversând calea ferată, iar proiectul consilierilor municipali PNL, privind construirea pasarelei, zace într-un sertar în Primărie. Problema acestei zone, spune Mihaela Andrei, este doar un exemplu prin care PSD, în frunte cu Decebal Făgădău, pune în pericol viața locuitorilor de aici.

„Spațiile verzi din aceste două cartiere sunt abandonate și lăsate în paragină, lucru care se poate observa, de altfel, și în majoritatea zonelor din municipiu. Actualul primar este, însă, foarte priceput la donații trucate și la prezentarea adevărului cu omisiuni. Din prima zi a noului mandat ca și consilier municipal, voi insista ca această problemă să fie urgentată, de către noul primar, astfel încât oamenii din zonă să nu își mai riște viața. Nu mă voi lăsa până nu voi vedea că și aceste două cartiere vor prinde culoare și viață. Nu mă voi lăsa până când problema spațiilor verzi și a curățeniei din zonă nu va fi rezolvată. Cei care mă cunosc, știu că sunt o persoană insistentă, de aceea noului primar al Constanței îi garantez că nu voi pleca din biroul său până când nu am asigurări concrete că cele două cartiere vor renaște. Vreau să cred că și în Km 4-5 și în Poarta 6 se poate, astfel încât acestea să nu mai fie doar niște cartiere mărginașe, uitate, ale Constanței.“, a scris Mihaela Andrei pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: