Connect with us

Politica

Momentul adevărului pentru Cristy Baisan: “Am dat 25.000 de lei la partid și mi s-a spus că sunt chitros”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Supărat și pe un ton acuzator la adresa colegilor Gheorghe Dragomir, Bogdan Huțucă și a celorlalți lideri care au girat alegerile organizate, vineri, 31 martie, pentru noua conducere a Organizației Municipale a liberalilor de la Constanța, Cristy Baisan a venit, astăzi, în conferință de presă și a cerut demisia PNL Constanța. Baisan a spus că majoritatea dorește schimbarea în PNL Constanța, dar că un grup “forțează alegerile interne într-un mod care nu este doar nestatutar, dar este și ilegal.” “Fac apel la conducerea națională a PNL să ia act de ceea ce se petrece la Constanța, să oprească procesul alegerilor interne, astfel încât să recredibilizăm organizația până nu este prea târziu. (…) I-am spus lui Dragomir (Gheorghe Dragomir – președintele PNL Constanța n.r.) să facă alegeri corecte, s-a făcut că nu mă aude, dar ceea ce s-a întâmplat vineri la Constanța și miercuri la Medgidia nu poate fi girat niciodată de vreun președinte de partid. Ceea ce tot spun eu din decembrie a început să se adeverească. Alegerea lui Muhscină în funcția de președinte a Organizației Municipale a PNL Constanța înseamnă premierea unui elev corigent, adică a aceluiași liberal care a dus campania din decembrie (alegerile parlamentare n.r.) spre un dezastru”, a declarat Cristy Baisan în cadrul conferinței de presă organizată la sediul organizației municipale a PNL Constanța. În același cadrul, liberalul l-a acuzat pe colegul său de partid, Bogdan Huțucă, de lipsă de implicare în activitatea partidului și susține că l-a invitat de mai multe ori la dezbateri atât în interiorul PNL, cât și în spatial public, însă invitația nu i-a fost acceptată. “Tehnocratul Huțucă s-a compromis în mod flagrant când a girat cu prezența simulacrul de alegeri de vineri. Sunt dezamăgit!”, completează Cristy Baisan.

Acuză că i-a fost falsificată o adeziune de înscriere în PNL

Printr-o declarație, cel puțin ciudată, Baisan a povestit jurnaliștilor cum a ajuns să fie membru PNL. Susține că în 2007 a existat o adeziune la PNL pe care el nu ar fi semnat-o niciodată, apoi s-a regăsit în Organizația PNL Mangalia, însă domiciliul său este în comuna Limanu, așa încât adeziunea pe care o recunoaște se află aici și susține că este membru al PNL din anul 2012. Cum a ajuns acum în prima linie? Știm cu toții că cei mai mulți dintre cei propulsați în funcții cheie sponsorizează partidul pentru diferite activități organizate, existând dovezi și acte în regulă, în acest sens. Cristy Baisan a decis că astăzi este momentul adevărului și, după insistențele ziarișilor prezenți la conferința de presă a spus că a adus la partid 25.000 de lei, dar i s-a reproșat că este… chitros! “25.000 de lei am dat la partid și mi s-a spus că sunt chitros. Baiazid Memiș și George Muhscină au luat bani de la partid… ”, a conchis Cristy Baisan.

 

Comments

comments

Politica

Viorica Dăncilă, ȘOMERĂ: “Când ai pierdut, rămân foarte puţini lângă tine”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Fostul premier Viorica Dăncilă a declarat, joi seara, că „deocamdată” nu s-a angajat, deși a primit mai multe propuneri, lăsând să se înțeleagă că o decizie ar urma să ia săptămâna viitoare. Pe de altă parte, Dăncilă a afirmat că nu va candida pentru nicio funcție la congresul PSD care va avea loc în februarie.

Întrebată la interviurile Mediafax dacă s-a angajat după ce a părăsit funcția de premier, Viorica Dăncilă a răspuns:

„Nu am un serviciu deocamdată. Am mai multe propuneri. (…) Când ai pierdut, rămân foarte puţini lângă tine”.

Fostul premier a mai declarat că nu va candida la nicio funcție în conducerea PSD, obiectivul său fiind în continuare șefia organizației pentru femei.

”La acest Congres nu o să candidez pentru nicio funcţie. Voi susţine echipa, colegii care vor candida. (…) Există o conferinţă de alegeri pentru organizaţia de femei. Voi candida pentru a fi preşedinţa organizaţiei naţionale a femeilor social-democrate, funcţie pe care am mai deţinut-o”, a spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă a decis, în luna noiembrie, să demisioneze din funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat, după ce a pierdut alegerile prezidenţiale. (sursa: hotnews.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Iohannis: „Decizia Guvernului privind două tururi pentru primari nu contravine normelor Consiliului Europei“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, la Palatul Cotroceni, ca este „destul de sceptic” cu privire la moțiunea de cenzură pe care a anunțat-o PSD și pe care o susține și UDMR după angajarea răspunderii Guvernului pe alegerea primarilor in doua tururi. Șeful statului a zis că nu este nimic în neregulă cu modificarea legislației în acest fel cu puțin timp înaintea alegerilor.

„Este un argument invocat în ultima vreme de cei care în ultimii 3 ani au demonstrat că vor să reducă democrația din România așa cum s-a exprimat cineva din PSD. Nu contravine normelor Consiliului Europei. Da mai multe opțiuni alegătorilor, nu mai puține opțiuni. Nu se restrâng drepturi, dimpotrivă. Este o chestiune cerută insistent de-a lungul anilor de partide și cetățeni. Am verificat cu specialiștii din Administrația Prezidențiala și nu contravine niciunei norme”, a declarat Iohannis.

Declarația lui Iohannis vine după ce fostul ministru de Externe Titus Corlățean a declarat că cei de la Consiliul Europei monitorizează Guvernul de la București pentru modificarea legilor electorale.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Asociația Elevilor din Constanța depune o plângere penală împotriva membrilor Guvernului

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) anunță că va depune, marți, 21 ianuarie, o cerere de începere a urmăririi penale pe numele membrilor Guvernului la Administrația Prezidențială și la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Elevii constănțeni spun că plângerea vine ca urmare a expirării termenului de 15 ianuarie acordat pentru că nu li se decontează transportul până la școală. Elevii le transmit celor de la Guvern că sunt responsabili de problema transportului elevilor.

„În 8 ianuarie, reprezentanții AEC au transmis către membrii Guvernului pachete cu revendicările pe care le au față de guvernanți în privința problemei transportului, povești ale unor copii care nu pot ajunge la școală sau se confruntă cu probleme din cauza lipsei banilor de transport, precum și autobuze de jucărie, ca însemn pentru lipsa de interes a miniștrilor față de situația elevilor. Această acțiune a reprezentat începutul campaniei #VremTransport.

Alături de pachete a fost lansat și un ultimatum pentru guvernanți: dacă problema transportului elevilor nu va fi rezolvată până la data de 15 ianuarie, AEC va cere urmărirea penală a persoanelor responsabile. Seria de revendicări a fost următoarea:

  • respingerea în Parlament a Ordonanței „abandonului școlar” nr. 51/2019, care a eliminat transportul județean din sfera serviciilor publice și, astfel, a dus la imposibilitatea acordării reducerilor pentru elevi și alte categorii dezavantajate, precum și abandonarea traseelor neprofitabile, lăsând mii de comunități fără transport.
  • abrogarea HG nr. 309/1996 și modificarea art. 105 din Legea educației pentru a elimina contradicțiile legislative în ceea ce privește acordarea reducerilor pentru elevi
  • abrogarea HG nr. 863/2016, pentru a debloca decontarea integrală a navetei elevilor în România.

Până la acest moment, guvernanți nu au transmis niciun răspuns cu privire la solicitările AEC, acestea fiind total ignorate. Din lipsa de acțiune nu putem înțelege decât o dovadă de dezinteres față de elevii care merg kilometri întregi pe jos până la școală, unii dintre ei prin zone ce îi pun în pericol, precum păduri, așa cum a fost cazul din Buzău, față de elevii care sunt nevoiți să folosească cursele „la ocazie” și față de elevii ai căror familii fac sacrificii foarte mari pentru a le asigura transportul până la școală. În acest sens, ne dorim să anunțăm că reprezentanții elevilor pun piciorul în prag și vor trece la măsuri drastice, începând cu cererea urmăririi penale a membrilor Guvernului. Ne dorim ca în perioada ce urmează să anunțăm organizarea unor proteste, atât în Constanța, cât și în capitală.“, se arată într-un comunicat al AEC.

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) este singura organizație de reprezentare a elevilor din județul Constanța, fiind prima asociație reprezentativă independentă a elevilor, cu personalitate juridică, apărută în România, fiind înființată în 2013 din nevoia de a exista o organizație independentă, condusă de elevi, care să reprezinte drepturile și interesele elevilor. De-a lungul timpului, AEC s-a remarcat ca un actor implicat în sistemul educațional, la nivel local și național, aducând plus valoare prin rezultatele obținute pentru elevii din județul Constanța și din România. Printre victoriile pe care AEC le-a repurtat amintim reacodarea dreptului de vot în Consiliul de administrație pentru reprezentantul elevilor la nivel liceal (2015), obținerea respectării legii în privința acordării reducerii la transportul local în comun și a burselor școlare pentru elevii din municipiul Constanța (2015) și obținerea acordării de manuale școlare gratuite pentru toți elevii din clasele a XI-a și a XII-a din România, în urma unei decizii definitive a Curții de Apel Constanța (2016).

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: