Connect with us

Politica

Muhscină de la PNL Constanța candidează pentru o funcție de vicepreședinte în echipa lui Cristian Bușoi. Vezi cum explică această candidatură!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Cristian Bușoi, candidat la funcția de președinte al PNL, și-a prezentat, vineri, echipa pe care o susține pentru a ocupa funcțiile de conducere ale partidului.

Pentru funcția de secretar general al PNL, Cristian Bușoi îl susține pe Dan Motreanu, în prezent prim-vicepreședinte al partidului.

Bușoi a anunțat că îi susține în echipa sa pentru funcțiile de prim-vicepreședinți pe primarul Timișoarei, Nicolae Robu, (Mediul de afaceri, societatea civilă); președintele CJ Cluj Alin Tișe (Comunicare); deputatul Mugur Cozmanciuc (Relații Internaționale), dar și pe actualul prim-vicepreședinte al PNL Sector 2 — Viorel Cataramă (Strategii politice).

Pentru funcțiile de vicepreședinți, Bușoi va cere votul delegaților la Congres pentru: Aleodor Frâncu, Ion Vela, Vasile Varga, Marius Ștefan Vintilă, Sulfina Barbu, Vasile Iliuță, Mircea Toader, Marius Bodea, Gheorghe Muhscina, Lucia Varga, Marian Petrache, Ovidiu Moldovan.

“Aceasta este echipa pe care eu o consider mai bună decât cea a colegului meu (n.r. — Ludovic Orban) și nu spun asta cu aroganță, ci cu spirit de competiție și colegialitate. O bună parte din echipa lui Orban are o gândire mai veche despre felul în care trebuie condus partidul. (…) Raportarea oamenilor la politiceni s-a schimbat. Pentru a deveni un partid al viitorului, PNL are nevoie de o gândire nouă, de a-i atrage pe acei oameni creativi din societatea românească”, a spus Bușoi.

De la Constanța, pe lista lui Bușoi se află și președintele Organizației Municipale a PNL Constanța, George Muhscină. Contactat telefonic pentru a-și explica decizia, liderul PNL Constanța a declarat pentru “Ordinea.ro” că “decizia a fost cu acordul colegilor și că aceasta este o șansă la vicepreședinția regională a partidului”, Muhscină urmând să candideze împotriva unei propuneri care vine de la Galați, conform spuselor sale. “Este în interesul filialei Constanța a PNL candidatura mea și nu candidez de capul meu, ci am acordul colegilor de la Constanța să aibă candidat la funcția de vicepreședinte al regiunilor. îl contracandidez, dacă pot să spun așa, pe colegul meu de la Galați și avem toate șansele să câștigăm. Constanța nu își permite să lase totul la Galați”, a declarat George Muhscină pentru ziarul nostru.

Amintim faptul că PNL Constanța a decis să acorde votul pentru moțiunea candidatului Ludovic Orban, însă și Cristian Bușoi a primit câteva voturi la Constanța. Nu știm, în schimb, dacă printre cei care și-au exprimat susținerea pentru Bușoi se află și Muhscină.

Am încercat să obținem un punct de vedere despre candidatura lui Muhscină și de la președintele Organizației Județene a PNL Constanța, Bogdan Huțucă, însă acesta continuă să refuze dialogul cu ziariștii. Totuși, îi așteptăm punctul de vedere. Precizăm cu Huțucă va candida pentru o funcție de vicepreședinte în echipa lui Ludovic Orban.

Congresul PNL se desfășoară sâmbătă, 17 iunie. Vor intra în competiția electorală internă pentru șefia PNL moțiunile propuse de Ludovic Orban și Cristian Bușoi.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Eugen Teodorovici: “Cândva o să candidez şi la prezidenţialele din România”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, marţi seara, într-o emisiune la TVR 1, că intenţionează să candideze „cândva” la funcţia de preşedinte al României, dar că vrea să fie o surpriză.

„Cândva o să candidez. Cândva o să candidez, cu siguranţă. Aveţi ca mărturie clară: cândva o să candidez şi la prezidenţialele din România. Nu mă întrebaţi şi când anume, pentru că aceasta este surpriză. Ştiu cum va fi. Problema nu este cum o să fie, o să fie sigur. N-am niciun fel de problemă”, a declarat Eugen Teodorovici citat de jurnaliștii de la news.ro.

Întrebat dacă va fi doar candidat sau şi preşedinte, acesta a replicat:

„Când spun că fac un lucru, îl fac. Nu candidez ca să candidez. Nu sunt un laş. Sunt multe variante politice posibile, dar sigur va fi”.

Teodorovici a mai afirmat că preşedintele PSD a anunţat foarte clar că după alegerile europarlamentare se va face analiza de rigoare în partid privind candidatul la alegerile prezidenţiale din acest an:

„Se va stabili clar cum se merge: cu ALDE, PSD, împreună. Cei care conduc partidul şi coaliţia decid”.

El a susţinut că, dacă PSD îşi doreşte „cu adevărat” să câştige alegerile prezidenţiale, atunci va câştiga:

„PSD nu o să piardă ceva, când luptă cu adevărat şi vrea să câştige. PSD poate cu adevărat să câştige, dacă-şi doreşte acest lucru”.

El a mai afirmat că PSD îl poate învinge pe preşedintele Klaus Iohannis la prezidenţiale din acest an.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele vrea referendum pe Justiție

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este ”aproape hotărât” să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

“Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare”, a spus şeful statului, la dezbaterea “Preşedinte sau cetăţean/om politic şi societate civilă”, organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de One World România.

Seful statului a precizat ca s-a vorbit mult de referendum și și-a propus sa facă o evaluare in acest sens.

“S-a vorbit mult despre referendum și am spus că lucrurile trebuie evaluate din multe puncte de vedere. Stiți că voința este una și putința este alta. Discuția a revenit și nu a revenit întâmplător. Am primit o lege care clarifica anumite aspecte tehnice, printre care pesediștii introduseseră un paragraf că odată cu europarlamentarele nu se poate organiza nimic altceva. Mi s-a părut suspect de aceea am contestat la CCR. Curtea mi-a dat dreptate. Am început să analizez cum ar fi dacă aș convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La început am fost puțin entuziaști. Lucrăm la asta intens, analizăm datele, variantele. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai. Un referendum nu poate să producă o lege, dar poate să exprime atitudinea nației și asta vreau. Îmi doresc ca națiunea română să spună clar dacă mai poate să tolereze corupția și corupții sau trebuie să tragem o linie și să spunem stop”, a declarat Iohannis, conform Antena 3.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

După protestul #sieu, premierul Dăncilă transmite: “Să vină toți cu idei constructive, nu doar cu blocaje”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Protestul #Șîeu pentru construcția de autostrăzi produce ecouri. Premierul Viorica Dăncilă a făcut un apel la unitate națională în jurul acestui obiectiv. A cerut idei constructive și a transmis românilor să renunțe la… blocaje.

“Lansez un apel către toți cei care își iubesc țara să ne mobilizăm cu toții în jurul acestui obiectiv de construcție a autostrăzilor. Trebuie să accelerăm acest proces și îi rog pe toți să vină cu idei constructive, nu doar cu blocaje. Încă ne confruntăm cu încercările unor cetățeni care doresc cu orice preț să blocheze construcția autostrăzilor și fac orice pentru a bloca construcția de autostrăzi. Doar la începutul lunii ianuarie autostrada Lugoj-Deva a fost blocată de contentații depuse de trei cetățeni, unul din Dublin, doi din România. Motivul a fost faptul că nu se oferă suficiente locuri pentru marile mamifere și pentru lilieci. Nu-mi vine să cred că este posibil așa ceva și nu înțeleg ce interese au acești oameni”, a declarat Viorica Dăncilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: