Conecteaza-te cu noi

Actual

Mulți cerșetori minori dorm sub cerul liber, la Costinești. Autoritățile au demarat o anchetă

Published

on

Stațiunea Costinești, la fel ca multe alte locuri aglomerate de pe litoral s-a umplut de cerșetori. Din păcate, cei mai mulți  sunt minori, care ziua stau în zonele aglomerate, iar noaptea se mută în vecinătatea cluburilor. Când pică de oboseală, dorm pe jos, pe cartoane, fără ca cineva să fie preocupat de soarta lor.

O turistă care a ajuns în minivacanță la Costinești, a postat poze și a povestit la postul de televiziune Digi 24 ce a văzut. Iată ce spune:

„Am sesizat joi spre vineri că erau copii cu pui de căţei în brațe, aproape de discoteca Tineretului, apoi alţii. Toţi erau cu pui de căţei în braţe, dormeau îmbrăţişaţi.

Sâmbătă spre duminică, l-am văzut pe primul în faţa covrigăriei, iar ulterior, la 12 noaptea, am văzut 14 copii. Am încercat să vorbesc cu câţiva dintre ei. Toţi povesteau că o aşteaptă pe o soră, care era ori în club, ori în oraş, că sunt din Mangalia, că nu merg la şcoală şi că aşteaptă trenul spre Mangalia.

Copiii erau pe partea pietonală, unde erau terasele şi pe faleză.

Advertisement

Când venea noaptea, copiii se mutau în zona de cluburi.

Imaginile sunt şocante, la faţa locului e groaznic. Te împiedici de ei, calci peste ei, stau în zona unor cluburi, unde sunt tot felul de atracţii, este aglomeraţie, de multe ori nu îi vezi, poţi călca peste ei.

Erau multe fetiţe, efectiv extenuate, incoerente, semiconştiente.

Nu am văzut niciodată aşa ceva în Costineşti”, a povestit femeia.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, polițiștii constănțeni s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile video apărute în spațiul public.

Advertisement

”Astfel, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Costinești, împreună cu reprezentanți ai DGASPC Constanța, au desfășurat acțiuni (încă de aseară) pentru prevenirea și combaterea fenomenelor de cerşetorie, vagabondaj, dar și a traficului și exploatării persoanelor vulnerabile. La finalizarea activităților, pentru că astfel de acțiuni vor continua și în zilele următoare, se vor lua măsurile legale care se impun în astfel de situații.”, a precizat Cristina Vasile, din partea IPJ Constanța.

Și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța  s-a sesizat cu privire la situația unor minori care au fost văzuți cerșind, dormind sub cerul liber, lipsiți de supraveghere.

Au fost contactate de îndată autoritățile din localitatea Costinești în scopul identificării minorilor aflați în situații de risc. Astfel, după verificările efectuate în timpul zilei de Poliția Națională, echipe mixte formate din reprezentanți ai DGASPC Constanța (asistent social și psiholog), Poliției și Jandarmeriei au verificat, seara trecută, întreaga localitate Costinești.

”Facem precizarea că, în urma acțiunilor din seara trecută, nu au fost identificați minori care să se afle în situația semnalată.

În mod categoric, DGASPC Constanța va continua în perioada următoare acțiunile, în colaborare cu autoritățile. În același timp, Poliția va anunța de îndată DGASPC Constanța în legătură cu situații care pot să apară în cursul zilei.

DGASPC Constanța va lua toate măsurile ce se impun în astfel de situații și, potrivit legii, se poate ajunge până la instituirea unor măsuri de protecție speciale pentru copiii aflați în astfel de situații.”, a precizat Oana Manoilă, purtător de cuvânt al  DGASPC Constanța.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions