Connect with us

Actual

Mulți elevi sunt păziți în școli! Dar în aproape 20% dintre unitățile de învățământ, nici vorbă de așa ceva!

Maria Ionescu

Publicat

la

Astăzi a avut loc, la sediul Inspectoratului Școlar Județean, o conferință de presă susținută ce către inspectorul școlar general, Petrică Miu. A abordat extrem de multe subiecte și printre ele s-a numărat și cel legat de paza elevilor în școli. Așa cum bine știți, în Constanța există 481 de școli. Pe vremuri, nici una dintre ele nu era păzită, din simplu motiv că nu era nevoie de așa ceva. Și ne referim aici la perioada dinainte de anul 1989. Însă, odată cu trecerea anilor și cu apariția a numeroase probleme în care au fost implicați atât elevi cât și profesori, s-a luat decizia ca ele să fie păzite. Iar paznici au fost aleși firme private, pază proprie sau supraveghere video. Iată care este situația concretă în județul nostru: există 153 de unități școlare asigurate cu pază, după cum urmează: 52 dintre ele au pază proprie, 67 au contracte încheiate cu societăți comerciale, 34 au pază mixtă, adică atât pază proprie cât și societăți comerciale. Există și școli care sunt supravegheate cu camere video, respectiv 243. Dintre acestea, în 26 sunt camere instalate doar în interiorul școlilor, 42 au camere în exterior, iar 175 dispun de supraveghere video atât în interiorul cât și în exteriorul școlii. Dacă facem un calcul, vom constata că ne rămân 90 de școli în care nu figurează nici un fel de pază. Semn că fie sunt situate în sate mai amărâte, în care nu există bani pentru firme, fie sunt păzite de către poliția locală, care patrulează și în zona școlilor.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Mesaj nou de vreme severă imediată pentru județul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Administrația Națională de Meteorologie a emis mesaj nou de vreme severă imediată din cauza ceții valabil în mai multe județe ale țării.

Și pentru Dobrogea există o avertizare nowcasting valabilă până la ora 10.00.

Potrivit ANM, în județele Constanța și Tulcea, local este ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m.

Aceeași situație se regăsește și în județele Călărași și Ialomița, așadar pe Autostrada A2 București-Constanța este ceață.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri pe mai multe artere rutiere din județe aflate în zonele centrală, de sud și sud-est ale țării.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Agricultorii din Dobrogea, mesaj pentru premierul Orban: să declare județele Constanța și Tulcea calamitate!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Grupul de Inițiativă al Producătorilor Agricoli din Dobrogea i-au trimis premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisă prin intermediul căreia îi cer să declare județele Constanța și Tulcea ca fiind zone calamitate din cauza secetei.

„Dobrogea se confruntă cu o situație excepțională cauzată de seceta pedologică care s-a instalat începând cu luna noiembrie 2019. Din datele publice transmise de Ministerul Agriculturii reiese că din suprafața totală calamitată de 1,2 – 1.4 milioane de hectare la nivelul țării, 416.000 hectare sunt doar în județul Constanța, deci mai bine de o treime din totalul suprafețelor afectate la nivel național. În această situație specială starea producătorilor agricoli afectați de secetă se agravează pe zi ce trece, mare parte din aceștia confruntându-se cu o lipsă acută de lichidități din cauza nerecoltării culturilor însămânțate în toamna anului 2019. Pentru a putea depăși această criză, pentru a putea înființa noile culturi de toamnă, dar în special pentru a evita o criză alimentară la nivelul întregii țări, noi agricultorii avem nevoie să fim susținuți de către autoritățile statului“, notează Grupul de Inițiativă al Producătorilor Agricoli din Dobrogea prin: Theodor Ichim, Răzvan Filipescu, Mircea Chipaila, Cornel Zamfir, Jean Marc Lacrouts , Mihai Ciobanu și Daniel Gheordunescu.

Download (PDF, 190KB)

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(FOTO) A plouat de-a rupt. 15 străzi au fost inundate în localitatea Valu lui Traian

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, Dobrogea a fost sub cod portocaliu de vremea rea, iar în județul Constanța a plouat foarte tare. Au fost numeroase localități în care s-au produs inundații. Cele mai multe străzi inundate a fost în localitatea Valu lui Traian.

Potrivit Biroului de presă al ISU Constanța aici au fost înregistrate 15 străzi inundate, o magazie și 5 case. De asemenea, a fost și un copac care a căzut.

La fața locului au intervenit 12 subofițeri, 1 ofițer și o autospecială de stingere și una de primă intervenţie, un microbuz și 4 motopompe.

Vezi imagini:

Sursa foto: ISU Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: