Conecteaza-te cu noi

Actual

Munți de alge pe plajele din sudul litoralului. Angajații ABADL le adună noapte de noapte

Published

on

alge

Sudul litoralului este din nou plin de alge de la Costinești până la Mangalia. Pe plajele din zona celor două Eforii, valurile au adus scos la malul mării, în ultimele zile, multe alte deșeuri: lemne de mari dimensiuni, obiecte din plastic, sticlă, metal, dar și alte deșeuri de altă natură. Toate au fost încărcate manual în mijloace de transport sau containere și transportate și depozitate la rampe ecologice autorizate.

Reprezentanții Biroului de presă al ABADL au postat mai multe imagini cu plajele pline de alge și au precizat că cine crede că munca în urma fenomenelor naturale este ușoară, categoric se înșelă.

”Cât de puternică poate fi natura, cred că avem zilnic dovezi cu ceea ce se întâmplă în toată lumea, mai ales pe fondul schimbărilor climatice.

Angajații de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral cunosc cel mai bine acest sentiment, când, noapte de noapte, sunt prezenți la malul mării, unde colectează algele aduse de curenții marini, iar dimineața de foarte multe ori se întâmplă ca acolo unde ei au curățat, valurile să aducă din nou cantități mari de alge.

Un fenomen natural, cu care ne confruntăm vară de vară, cu care ne-am obișnuit și este cel mai mic disconfort pe care Marea Neagră îl aduce pe țărmul românesc. Prezența algelor aduse de curenții marini la țărmul mării nu este dăunătoare sănătății. Algele se dezvoltă în număr mare pe fundul mării, la adâncimi mici, în condiții de temperaturi ridicate (având nevoie de multă lumină și căldură) și sunt smulse de curenții marini și aduse la mal.

Din păcate, pe lângă munții de alge, valurile au scos la malul mării, în ultimele zile, multe alte deșeuri: lemne de mari dimensiuni, obiecte din plastic, sticlă, metal, dar și alte deșeuri de altă natură care au fost încărcate manual în mijloace de transport sau containere și transportate și depozitate la rampe ecologice autorizate.

Dacă fenomenul de înflorire algală este unul natural, nu putem spune același lucru și despre gunoaiele care sunt aduse periodic la mal de către valuri. ”, au precizat reprezentanții ABADL.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions