Conecteaza-te cu noi

Societate

”Muzica între cunoaștere și dezvoltare personală’’, activități culturale inedite, în care muzica ocupă locul central

Published

on

Proiectul cultural-educativ ,,Muzica între cunoaștere și dezvoltare personală’’ se înscrie în lista evenimentelor curente pe anul 2023 din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța ”Teodor T. Burada” și se va desfășura în zilele de 25 august, 1 septembrie și 16 septembrie, sub forma a două workshop-uri și a unui colocviu. Coordonatorul și realizatorul acestui proiect cultural inedit este Marian Curteanu, profesor de chitară clasică și electrică în cadrul Centrului Cultural Județean Constanța ”Teodor T. Burada”, catedra Instrumente muzicale.

”Proiectul cultural-educativ Muzica între cunoaștere și dezvoltare personală propune dezvoltarea personală prin cultivarea și înțelegerea muzicii autentice. Acest proces de transformare se manifestă prin evoluția individuală, crearea unei stări de bine și optimizarea abilităților personale. Acest proiect va aduce profesioniști și pedagogi din lumea muzicii și din alte domenii, într-un efort comun de cunoaștere și îmbunătățire a calității vieții a fiecăruia dintre noi. Din proiect vor face parte și: prof. dr. Daniel Mihai, asist. univ. dr. Adrian Mihai Hasna Preda, prof. Florentina Gheorghe, psiholog și antrenor sportiv Dragoș Pavel, prof. Gelu Păun.

Într-o lume invadată de manifestări muzicale nocive și de proastă calitate, oamenii au nevoie de repere și de cultură muzicală pentru dezvoltarea armonioasă a societății în care trăim. Proiectul este realizat de Centrul Cultural Județean Constanța ”Teodor T. Burada”, cu sprijinul direct al Consiliului Județean Constanța.”, a declarat coordonatorul proiectului, prof. Marian Curteanu.

Scopul proiectului îl constituie explicarea și introducerea educației muzicale ca formă de promovare a culturii și a dezvoltării personale; atragerea publicului către practica muzicală și ascultarea activă a muzicii autentice; sensibilizarea la muzica de calitate, o componentă culturală importantă; sensibilizarea publicului privind importanța muzicii și a educației muzicale.

,,Muzica între cunoaștere și dezvoltare personală’’ este un proiect cultural care se adresează publicului de toate vârstele, celor care studiază în cadrul școlilor de muzică, dar și celor interesați de cunoașterea elementelor muzicale, ca formă de dezvoltare personală. În cadrul acestuia, vor avea loc întâlniri interactive în care vor fi explicate elemente ale muzicii, precum și audiții impuse cu dezbaterea trăirilor și senzațiilor pe care le insuflă muzica. Invitații speciali vor aduce elemente importante pentru cunoașterea limbajului artistic general.

Conform programului acestui proiect cultural, care se va desfășura în trei etape (două workshop-uri și un colocviu cu interpretări de muzică contemporană și improvizație), activitățile cultural-educative vor avea loc la sediul Centrului Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada’’ din Str. Dumbrava Roșie nr. 15, dar și la Muzeul de Artă Constanța, după cum urmează:

  • Workshop I – 25 august, interval orar 18:30 – 20:30; locație: sediul Centrului Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada’’ din Str. Dumbrava Roșie nr. 15. Temele workshop-ului: 1. ,,Suntem ceea ce gândim și ascultăm’’, 2. ,,Mișcare, trăire, muzică’’;
  • Workshop II – 1 septembrie, interval orar 18:30 – 20:30; locație: sediul Centrului Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada’’ din Str. Dumbrava Roșie nr. 15. Teme: 1. Experiment muzical, dezvoltare și percepție; 2. Muzicoterapie și relaxare;
  • Colocviu – 16 septembrie, interval orar 17:30 – 18:40; locație: Muzeul de Artă Constanța. Tema: ,,Evoluții/ Improvizații muzicale’’.

Sunteți așteptați la o suită de manifestări cultural-educative inedite, în care muzica ocupă locul central!

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions