Connect with us

Actual

Navă cu zeci de migranți, identificată la est de Vama Veche

Published

on

În această dimineață, 19 august, o ambarcațiune la bordul căreia se află zeci de migranți, inclusiv copii, a fost depistată la aproximativ 30 de mile marine est de Vama Veche.

În aceste momente, nava este adusă în portul Constanța.

Știre în curs de actualizare.

Update: Potrivit reprezentanților Biroului de presă al Gărzii de Coastă Constanța, ambarcațiunea la bordul căreia se află aproximativ 70 de persoane a ajuns în Portul Constanța.

Advertisement

”Momentan se coboară pe rând de pe navă, pentru asistență medicală. Ulterior vor fi preluați de Garda de Coastă. Nu avem la acest moment un număr exact sau date despre ei. Știm că sunt aproximativ 70 de persoane, cu o ambarcațiune turcească. Au fost descoperiți de nava noastră de patrulare azi noapte, în jurul orei 00.00. Nava era foarte aglomerată și pasagerii nu aveau mijloace suficiente de siguranță. În aceste condiții, s-a declanșat de MRCC acțiunea SAR, pentru a fi aduși în siguranță în port. A mai intervenit încă o navă a Gărzii de Coastă și o navă de la Arsvom.”, a precizat Andrei Ene, purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Update2: Oficial din partea Biroului de presă al Gărzii de Coastă

Ambarcaţiune cu migranţi interceptată de poliţiştii de frontieră români, în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat o ambarcaţiune suspectă de migraţie ilegală, la bordul căreia se aflau peste 80 de persoane.

În data 19 august, în jurul orei 1.00, poliţiştii de frontieră aflați pe nava MAI 0201, aflată în misiune, au detectat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, la aproximativ 28 mile marine est de localitatea Vama Veche, la frontiera maritimă, navigând din apele internaționale spre țărmul României.
Ambarcaţiunea avea la bord mai multe persoane, fiind supraîncărcată și fără mijloace de salvare. Acestea au transmis mesaje de ajutor și imediat s-a declanșat o acţiune de tip SAR (Search and Rescue), oferind sprijin şi asistenţă navei aflate în pericol.
Drept urmare, nava de patrulare împreună cu o altă ambarcațiune rapidă, ambele din cadrul Gărzii de Coastă, însoțiți de o navă ARSVOM au escortat barca suspectă spre Portul Constanța.
Din primele verificări a reieşit faptul că la bordul se aflau aproximativ 80 de persoane ale căror naționalități urmează să fie stabilite.

Advertisement

Cercetările sunt în desfășurare sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement