Actual

Nava de căutare și salvare SAR Artemis, în portul Constanța! A fost construită în șantierul Baltic Workboat

iul. 16, 2018 Maria Ionescu

În data de 14 iulie, nava SAR Artemis a sosit în portul Constanța și va fi utilizată de Agenția Română De Salvare A Vieții Omenești Pe Mare (ARSVOM ). Nava de căutare și salvare a fost construită în șantierul Baltic Workboat.

Nava specializată SAR (Search and Rescue) are următoarele caracteristici: lungime -23,8m; lățime-6,4m; înălțime constructivă-2,4m; pescaj max-1,7; deplasament-45tone; viteza maximă-peste 25 noduri; viteza de croazieră- 20 noduri.

SAR Artemis are capacitate de autoredresare și poate prelua la bord peste 44 de supraviețuitori, are capacitatea de a interveni în zona plajelor, platformă de transfer la elicopter, cameră de termoviziune necesară atât în cazul intervențiilor de căutare și salvare pe timp de noapte, cât și în cele de stins incendiu, echipamente specializate pentru recuperarea și transferul persoanelor din apă.

 Investiția a fost aprobată și finanțată de la bugetul de stat prin HG nr. 94/2017.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!