Conecteaza-te cu noi

Actual

Nava Mecit Kaptan va părăsi Portul Constanța. Va ajunge într-un șantier naval din Turcia

Published

on

nava mecit kaptan

Nava Mecit Kaptan, sub pavilion Barbados, care a eşuat după ce a lovit un dig de protecţie în noaptea furtunii din data de 26 noiembrie, se pregătește să părăsescă Portul Constanța remorcată.

S-au efectuat operațiuni de scafandrerie pentru a determina dacă aceasta prezintă găuri de apă. În urma inspecțiilor s-au constatat basele și fisuri în corpul navei, iar acestea din urmă au fost astupate de către scafandri. Lucrările au fost realizate în prezența reprezentantului societății de clasificare. De asemenea sistemul de propulsie și guvernare al navei este avariat, iar palele elicei și cârma sunt deformate. În urma certificatelor provizorii emise de pavilionul navei, aceasta va parăsi Portul Constanța cu ajutorul remorcherelor și va ajunge în șantierul naval Tuzla din Turcia pentru reparații.

Vă reamintim că în data de 26 noiembrie, în jurul orei 3.00, nava sub pavilion Barbados, în balast, ancorată în rada interioară a Portului Constanța, a început să grapeze din cauza condițiilor meteo extreme. Nu s-a reuşit stabilizarea ei şi a colizionat uşor cu remorcherul Ares, ancorat de asemenea la rada interioara pentru adăpost. Ulterior a continuat să se afle în deriva şi a eşuat după ce a lovit un dig de protecţie.

Căpitănia Portului Constanţa a solicitat remorchere pentru asistență și salvare. Pentru a gestiona situația de urgență, două remorchere au fost mobilizate pentru intervenţie. Astfel, la ora 9.30 nava a fost acostată în siguranţă în dana 128 cu ajutorul remorcherelor.

Advertisement

”Pentru reușita operațiunii de salvare, care a fost una extrem de dificilă din cauza furtunii violente, îi felicităm și le mulțumim pilotului care s-a aflat la bordul navei, echipajelor remorcherelor și navelor ARSVOM  aflate în asistență și nu în ultimul rând colegilor noștri de la VTMIS, MRCC și Căpitănia Portului Constanța care au coordonat întreaga activitate de salvare.”, au precizat reprezentanții conducerii Autorităţii Navale Române.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions