Connect with us

Administratie

Năvodari. Persoanele fizice care găzduiesc gratuit refugiați din Ucraina beneficiază de decontarea cheltuielilor de hrană

Published

on

Persoanele fizice care găzduiesc gratuit refugiați din Ucraina în Năvodari beneficiază de decontarea cheltuielilor de hrană, spune viceprimarul orașului Năvodari, Costel-Aurelian Dumitrașcu. El spune că sprijinul financiar pe care statul îl asigură pentru fiecare persoană cazată în fiecare zi pentru a acoperi cheltuielile necesare care asigură hrana este de 20 de lei pe zi.

Viceprimarul Dumitrașcu spune că persoanele fizice care locuiesc pe raza orașului Năvodari și găzduiesc refugiați trebuie să depună o cerere tip la sediul Direcției Asistență Socială – Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă, în primele 3 zile lucrătoare ale fiecărei luni. Dacă cererea este depusă după aceste 3 zile, se va soluționa în luna următoare.

În cerere se precizează numărul persoanelor găzduite, numele și prenumele acestora, localitățile din care aceștia declară că provin și intervalul de timp din luna anterioară pentru care solicită decontarea cheltuielilor de hrană.

Cererea va fi însoțită de o declarație pe propria răspundere, de o copie a actului de identitate al celui care solicită decontul, dar și de documente care atestă dreptul acestuia de folosință asupra locuinței în care găzduieşte refugiaţii din Ucraina.

Modelele cadru de cerere și declarație se găsesc la locația menționată, pe Str. Sănătății, nr. 2 (lângă Serviciul Impozite și Taxe Locale), mai spune Costel-Aurelian Dumitrașcu.

Comments

comments