Connect with us

Administratie

Năvodari. Primarul Florin Chelaru a anunțat că începe construirea unei noi școli

Publicat

la

Astăzi a fost o zi specială. A fost ziua în care toate școlile și grădinițele și-au deschis porțile. Chiar dacă sunt timpuri speciale, impuse de reguli pandemice, la Năvodari, mii de elevi și preșcolari au început un nou an școlar. Cu această ocazie, primarul orașului, Florin Chelaru, a postat un mesaj pe Facebook în care le urează elevilor mult succes în noul an de învățământ. El spune că cea mai mare provocare pentru elevi, dascăli și părinți rămâne, și în acest an, lupta școlii cu pandemia de coronavirus. Chelaru afirmă că ne dorim cu toții ca școlile să rămână deschise, pentru ca elevii să meargă fizic la școală, dar trebuie să fim pregătiți pentru orice scenariu. De aceea, el face apel către părinți să fie aproape de copiii lor, mai ales în condițiile unui învățământ on-line.

Totodată, primarul din Năvodari a anunțat că, din această toamnă, autoritățile locale începe construcția unei noi școli.

„Am fost bucuros astăzi să mă aflu în mijlocul atâtor copii frumoși și veseli! Școala a început cu aceleași emoții și freamătul specific primei zi, cu elevi, părinți și dascăli fericiți de revederea după o vacanță atât de lungă. Instituțiile de învățământ din Năvodari sunt pregătite pentru începerea noului an școlar. În clase curate, luminoase, fiecare copil, de la grădiniță și până la liceu, a găsit pe bancă ghiozdanul și rechizite de care va avea nevoie. În același timp, din acest an, toate școlile și grădinițele beneficiază de aparate de filtrat apa pentru ca elevii să aibă apă proaspătă și de cea mai bună calitate la discreție.

O veste bună se îndreaptă spre elevii și corpul profesoral al Școlii nr.3. Cunosc foarte bine condițiile din această unitate și de aceea, din această toamnă, începem construcția unei noi școli pentru ei. Noua Școala 3 va fi, cu siguranță, printre cele mai moderne și bine dotate din județ.

Însă, cea mai mare provocare pentru elevi, dascăli și părinți rămâne, și în acest an, lupta școlii cu pandemia de coronavirus. Ne dorim cu toții ca școlile să rămână deschise, pentru ca elevii noștri să meargă fizic la școală, dar trebuie să fim pregătiți pentru orice scenariu. De aceea, fac un apel către părinți și îi rog să fie aproape de copiii lor, mai ales în condițiile unui învățământ on-line. Cei mici trebuie să știe și să simtă că sunt controlați, că mediul virtual nu le oferă libertatea de a face ce doresc, când doresc, fără ca cineva să îi verifice. Ca părinte vă mărturisesc că tentația și provocarea sunt mari, iar copiii noștri au nevoie, chiar dacă ei nu conștientizează, de îndrumarea și de atenția noastră. Vă doresc dragi elevi și dascăli să aveți un an plin de reușite!“, a declarat primarul Florin Chelaru.

Comments

comments

Administratie

Costin Răsăuțeanu: „Administrația Chițac dă dovadă de cinism și haos programat“

Publicat

la data de

Scris de

Cu toate că au fost retrase de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Constanța, aprobarea proiectelor ce vizează majorarea gigacaloriei pare să fie inevitabilă. În fața unui sezon rece care se anunță a fi greu din cauza majorărilor la energie, liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu, spune că șocul financiar pentru populație va fi uriaș. De aceea, spune social-democratul, stabilirea prețului local al energiei termice precum și prețul local pentru consumatorul casnic trebuie să se aprobe pe toata perioada sezonului rece, nu doar pe două luni din iarnă.

„Administrația Chițac dă dovadă de cinism și haos programat atunci când vine vorba de interesul constănțenilor. Prețurile la energie trebuie să fie plafonate, nu majorate. Aceasta este prioritatea PSD. Este inadmisibil ca în această perioadă în care prețurile la energie au luat-o razna, să propui majorări de prețuri la Gigacalorie. Constănțenii nu trebuie sa plătească efectele proastei guvernări de dreapta!

E important să gândim împreună soluții de sprijin real în astfel de momente critice. Într-adevăr, Constanța  are nevoie de un sistem modernizat de termoficare. Am început acest proces din 2019.  Însă, nu trebuie să acceptam ideea că incompetența sau lipsa de soluții trebuie să fie pusă pe umerii constănțenilor. Exclus așa ceva! Din păcate, această majorare nu cred că se va opri aici. Stabilirea prețului local al energiei termice precum și prețul local pentru consumatorul casnic trebuie să se aprobe pe toata perioada sezonului rece, nu doar pe două luni din iarnă.

Asta arată că actuala administrație ne pregătește surpriza ca în lunile ianuarie, februarie, martie 2022 constănțenii să plătească o Gigacalorie mai mare decât cea de 325 de lei propusă astăzi. Vor condamna peste 50.000 de familii la o iarnă cruntă. Grupul PSD va vota împotriva majorării prețului gigacaloriei și se va opune oricărei propuneri de majorare nejustificate temeinic.“, a declarat Răsăuțeanu pentru Ordinea.ro.

În ședința CLM era  prevăzut un proiect de hotărâre prin care prețul local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL a fost dublat. Prețul gigacaloriei a fost majorat de la 598 de lei la 1.034,78 de lei. Primăria spune că „prețul creste influențat de costul materiei prime și al pierderilor.“. Noul tarif este în vigoare începând cu data de 01.09.2021. Tot în ședința de azi, a fost majorat și prețul gigacaloriei pe care îl suportă populația. Este vorba de o crește de la 250 la 325 de lei. Diferența de la 350 de lei la 1.034 va fi subvenționată de Primărie, adică tot din banii cetățenilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Noua societate de termoficare a Constanței, împrumutată de Consiliul Local cu peste 14 milioane de lei

Publicat

la data de

Scris de

Aleșii locali au votat, astăzi, în ședința extraordinară a Consiliului Local, acordarea unui împrumut în valoare de 14.380.000 de lei pentru societatea Termoficare SRL. Banii sunt acordați fără dobândă, iar rambursarea lor se va face în tranșe în termen de un an de la data acordării. În situația nerambursării în termenul stabilit se vor aplica majorări de întârziere, se arată în hotărârea Consiliului Local. În raportul de specialitate se arată că societatea Termoficare Constanța SRL este nou înființată și nu are încă încasări. Suma va fi utilizată pentru efectuarea unor cheltuieli de funcționare.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Viceprimarul Costel Dumitrașcu, îndemn pentru locuitorii din Năvodari: ”Susțineți producătorii români”

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, viceprimarul Costel Dumitrașcu a adresat un îndemn locuitorilor din Năvodari. El le-a spus oamenilor să fie alături de producătorii români, dat fiind faptul că aceștia nu sunt sprijiniți de stat și duc o luptă dificilă cu lanțurile agro-alimentare.

Iată ce a postat viceprimarul Costel Dumitrașcu pe pagina sa de facebook:

”Susțineți producătorii români!

În perioada 17-19 septembrie, la inițiativa Asociației Oamenilor de Afaceri Constănțeni are loc la Năvodari Târgul de Toamnă al Producătorilor.

Producătorii români sunt într-o situație dificilă, nu sunt sprijiniți de stat și duc o luptă foarte grea cu lanțurile agro-alimentare. Vă invităm să cumpărați alimente proaspete, fără aditivi, conservanți și coloranți. Cumpărați de la producâtorii români, nu de la importatori.

Mâncați mai sănătos, susțineți producătorii români!”

Reamintim faptul că târgul de toamnă a fost deschis azi, la ora 10.00, și se desfășoară până duminică, 19 septembrie, pe platoul de lângă stadionul Flacăra.

Foto: Facebook Costel Dumitrașcu

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: