Connect with us

Actual

Năvodari. USR-PLUS a câștigat detașat. PSD – locul 3, cu 14,97%. PMP – 12,03%

Adrian Cârlescu

Publicat

la

Rezultate electorale de la Năvodari sunt atipice, dar confirmă evoluții locale pe deplin anticipabile. Alegerile au fost câștigate de tinerii de la USR-PLUS, cu 27,87% din voturi. Pe plan local, alianța s-a evidențiat prin mesajele critice la adresa primarului actual, Florin Chelaru, și la adresa fostului primar Nicolae Matei. PSD-ul condus de penalul Nicolae Matei și de interpusul său, Florin Chelaru, a fost abia a treia opțiune de vot a năvodărenilor. Vizita celor doi în Federația Rusă, chiar în timpul campaniei electorale, mizeriile urbanistice din zona Mamaia Nord, amplu mediatizate, precum și atitudinea arogantă au făcut ca PSD-ul să se prăbușească la 14,94%. 

Pe locul doi se situează PNL, cu 21,65%. Liberalii au obținut un scor sub media națională, deoarece liderul consilierilor PNL, Ștefan Gălbău, a fost în câteva rânduri portavocea lui Nicolae Matei, propunând în Consiliul Local proiecte în avantajul acestuia. De notorietatea este inițiativa lui Gălbău privind exprimarea unui acord de principiu al Consiliului Local Năvodari în favoarea SC Tabăra Năvodari SA, societate controlată de cumnatul fără forme legale al lui Nicolae Matei, de a obține licența ANRE în vederea redistribuirii energiei electrice în cartierele Tabără și BeachLand, prin exploatarea unui punct trafo preluat abuziv de la SC Sind România SRL, o dată cu tot patrimoniul taberei de copii, în anul 2012. La începutul anului 2019, actele prin care patrimoniul taberei de copii ajunsese ilegal pe mâinile cumnatului lui Matei au fost anulate de instanță. Însă societatea acestuia a reușit să păstreze posesia asupra unui post trafo. Neavând documente care să-i ateste vreun drept asupra postului trafo, Tabăra Năvodari SA avea nevoie de un acord al Consiliului Local Năvodari, pentru a se putea înregistra la ANRE ca redistribuitor de energie electrică. Tocmai în acest context, liberalul Ștefan Gălbău și-a pus emnătura de inițiator pe un proiect de hotărâre care avantaja net gașca lui Nicolae Matei. De asemenea, Gălbău s-a stopșit în altă ședință de consiliu la reprezentanții Somaco Construct SRL, o societate taxată abuziv cu două milioane de euro pe vremea lui Nicolae Matei, care solicita ca autoritatea locală să revină asupra taxei aberante, în contextul în care Parchetul Curții de Apel tocmai constatase că aceasta a fost emisă prin fals intelectual. Trebuie să menționăm că atitudinea lui Gălbău a fost una singulară în rândul PNL, ceilalți consilieri liberali votând chiar împotriva colegului lor. Situația a fost semnalată în spațiul public de Ordinea.Ro și de alte publicații locale constănțene, însă PNL nu a avut tăria să se rupă de acest comportament. Prin urmare, liberalii plătesc acum prețul electoral, obținând la Năvodari un scor sub media națională. 

Un scor electoral foarte bun a obținut la Năvodari echipa PMP condusă de Costel Aurelian Dumitrașcu, un consilier tânăr, implicat în viața orașului, care a pledat în mod constant pentru recuperarea prejudiciilor cauzate localității de fostul primar Nicolae Matei. De asemenea, PMP Năvodari a inițiat acțiuni de plantare de arbori și a susținut protestul impresionant de la Năvodari #ȘîEu pentru autostrăzi. Cum a apreciat publicul aceste activități s-a văzut în votul de ieri. PMP a obținut la Năvodari 12,03% din voturi. 

Iată clasamentul de la Năvodari:

Alianța 2020 USR-PLUS – 27,87%

PNL – 21,65%

PSD – 14,94%

PMP – 12,03%

Pro România – 7,36%

ALDE – 3,13%

UDMR – 0,57%

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Dorin Jeanu (PMP) a câștigat Primăria Costinești

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Comuna Costinești are un nou primar. Alegerile locale din acest an au fost câștigate de candidatul PMP, Dorin Jeanu.

Conform cifrelor din teren, Dorin Jeanu a obținut 718 de voturi din cele 1.444 valabil exprimate.

Alegerile de la Costinești nu au fost lipsite de incidente. Procesul electoral a fost întrerupt, duminică dimineață, pentru vreo două ore, după ce buletinele de vot au fost tipărite greșit.

Iată detaliile:

Procesul de vot, SUSPENDAT în comuna Costinești. Iată motivul

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Reșit Taner (PSD), un nou mandat la conducerea Primăriei Tuzla

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Reșit Taner, primarul comunei Tuzla, a mai câștigat un mandat la conducerea administrației locale. Rezultatele arată că proiectul propus de Taner a fost preferat de majoritatea locuitorilor cu drept de vot.

Numărătoarea a atătat că Reșit Taner a obținut 1.079 dintre voturile valabil exprimate, Ion Moisei, candidatul PNL, a primit 706 voturi și Bogdan Cristian Dicu a obținut 515 voturi.

După aflarea rezultatelor, mesajul primarului Reșit Taner a fost următorul:

Dragi prieteni,

Vă mulţumesc tuturor celor care prin exercitarea votului de ieri, aţi ales să îmi încredinţaţi încă un mandat de primar al comunei Tuzla!
Mulțumesc concetățenilor noștri pentru faptul că au ieșit la vot, pentru că au înțeles puterea uriașă pe care o au și responsabilitatea exercitării acestui drept democratic, Votul! Am fost și voi fi primarul vostru, al tuturor cetățenilor comunei Tuzla, indiferent de opțiunea pe care ați avut-o la aceste alegeri!
Încă de la începutul primului mandat am promis și îmi place să cred că am reușit în mare măsură, ca întreaga activitate să o desfășor în baza principiilor legalității, transparenței decizionale și al eficienței. Am fost și sunt conștient de faptul că, indiferent de decizie sau de context, nu am putut să mulțumesc întru totul pe cei care aveau așteptări mai mult sau mai puțin îndreptățite de la mine. Dar învățăm, atât din greșeli, cât și din experiență, de aceea sper ca următorul mandat să îl exercit având cât mai multe reușite pentru localitatea noastră, cu o strategie mai bine gândită, și cu o muncă mai susţinută. Împreună cu Dumneavoastră şi cu ajutorul lui Dumnezeu, vom avea realizări care ne vor face să spunem din tot sufletul: „Mândru că sunt Tuzlean!”.
Nu în ultimul rând, mulțumesc din inimă echipei mele de consilieri, alături de care sper să satisfacem toate așteptările în noul mandat, familiei mele, simpatizanților și voluntarilor, tuturor celor care au fost alături de mine de-a lungul acestei campanii electorale!

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Rezultate parțiale – municipiul Constanța: Vergil Chițac de la PNL este noul primar

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Vergil Chițac este noul primar al municipiului Constanța. Astfel, conform cifrelor din numărătoarea parțială a voturilor valabil exprimate în municipiul Constanța, candidatul PNL pentru fotoliul de primar este noul primar al constănțenilor. Decebal Făgădău, primar în funcție este pe locul 3 în rezultatele parțiale de la ora 3:00. Până la această oră, au fost numărate voturile din aproximativ 80% dintre secțiile de votare din municipiul.

Vergil Chițac a obținut 21.215 voturi, pe locul doi se situează Stelian Ion (USR PLUS) care are cu 2.292 de voturi mai puține și Decebal Făgădău (PSD), care a obținut 18.093 de voturi.

Vă amintim că la închiderea urnelor, măsurătorile exit-poll au arătat că Vergil Chițac și Stelian Ion erau la egalitate, cu 28,5 %, iar Decebal Făgădău ocupa locul al treilea cu 22,5%.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: