Connect with us

Actual

Năvodari. USR-PLUS a câștigat detașat. PSD – locul 3, cu 14,97%. PMP – 12,03%

Adrian Cârlescu

Publicat

la

Rezultate electorale de la Năvodari sunt atipice, dar confirmă evoluții locale pe deplin anticipabile. Alegerile au fost câștigate de tinerii de la USR-PLUS, cu 27,87% din voturi. Pe plan local, alianța s-a evidențiat prin mesajele critice la adresa primarului actual, Florin Chelaru, și la adresa fostului primar Nicolae Matei. PSD-ul condus de penalul Nicolae Matei și de interpusul său, Florin Chelaru, a fost abia a treia opțiune de vot a năvodărenilor. Vizita celor doi în Federația Rusă, chiar în timpul campaniei electorale, mizeriile urbanistice din zona Mamaia Nord, amplu mediatizate, precum și atitudinea arogantă au făcut ca PSD-ul să se prăbușească la 14,94%. 

Pe locul doi se situează PNL, cu 21,65%. Liberalii au obținut un scor sub media națională, deoarece liderul consilierilor PNL, Ștefan Gălbău, a fost în câteva rânduri portavocea lui Nicolae Matei, propunând în Consiliul Local proiecte în avantajul acestuia. De notorietatea este inițiativa lui Gălbău privind exprimarea unui acord de principiu al Consiliului Local Năvodari în favoarea SC Tabăra Năvodari SA, societate controlată de cumnatul fără forme legale al lui Nicolae Matei, de a obține licența ANRE în vederea redistribuirii energiei electrice în cartierele Tabără și BeachLand, prin exploatarea unui punct trafo preluat abuziv de la SC Sind România SRL, o dată cu tot patrimoniul taberei de copii, în anul 2012. La începutul anului 2019, actele prin care patrimoniul taberei de copii ajunsese ilegal pe mâinile cumnatului lui Matei au fost anulate de instanță. Însă societatea acestuia a reușit să păstreze posesia asupra unui post trafo. Neavând documente care să-i ateste vreun drept asupra postului trafo, Tabăra Năvodari SA avea nevoie de un acord al Consiliului Local Năvodari, pentru a se putea înregistra la ANRE ca redistribuitor de energie electrică. Tocmai în acest context, liberalul Ștefan Gălbău și-a pus emnătura de inițiator pe un proiect de hotărâre care avantaja net gașca lui Nicolae Matei. De asemenea, Gălbău s-a stopșit în altă ședință de consiliu la reprezentanții Somaco Construct SRL, o societate taxată abuziv cu două milioane de euro pe vremea lui Nicolae Matei, care solicita ca autoritatea locală să revină asupra taxei aberante, în contextul în care Parchetul Curții de Apel tocmai constatase că aceasta a fost emisă prin fals intelectual. Trebuie să menționăm că atitudinea lui Gălbău a fost una singulară în rândul PNL, ceilalți consilieri liberali votând chiar împotriva colegului lor. Situația a fost semnalată în spațiul public de Ordinea.Ro și de alte publicații locale constănțene, însă PNL nu a avut tăria să se rupă de acest comportament. Prin urmare, liberalii plătesc acum prețul electoral, obținând la Năvodari un scor sub media națională. 

Un scor electoral foarte bun a obținut la Năvodari echipa PMP condusă de Costel Aurelian Dumitrașcu, un consilier tânăr, implicat în viața orașului, care a pledat în mod constant pentru recuperarea prejudiciilor cauzate localității de fostul primar Nicolae Matei. De asemenea, PMP Năvodari a inițiat acțiuni de plantare de arbori și a susținut protestul impresionant de la Năvodari #ȘîEu pentru autostrăzi. Cum a apreciat publicul aceste activități s-a văzut în votul de ieri. PMP a obținut la Năvodari 12,03% din voturi. 

Iată clasamentul de la Năvodari:

Alianța 2020 USR-PLUS – 27,87%

PNL – 21,65%

PSD – 14,94%

PMP – 12,03%

Pro România – 7,36%

ALDE – 3,13%

UDMR – 0,57%

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Zeci de kilograme de droguri, bani, echipamente IT, arme şi ţigări, indisponibilizate

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pe parcursul ultimelor două săptămâni, Poliţia Română și D.I.I.C.O.T. au efectuat 186 de percheziții pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată. Au fost indisponibilizate zeci de kilograme de droguri, bani, în lei și în valută, echipamente IT, arme și țigări de contrabandă.

Astfel, în perioada 1 – 14 noiembrie a.c., polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au acționat pentru destructurarea grupurilor infracționale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic și consum ilicit de droguri și spălare de bani.

Pentru probarea activității infracționale a 201 persoane, polițiștii și procurorii au organizat 63 de acțiuni operative, în cadrul cărora au fost efectuate 186 de percheziții domiciliare. În urma investigațiilor derulate, 71 de persoane au fost reținute sau arestate și 9 au fost plasate sub control judiciar.

În urma acțiunilor, au fost confiscate 20 de hard disk-uri, 27 de laptopuri, 1 unitate centrală, 1 sistem informatic, 14 tablete, 2 sisteme DVR, 156 de telefoane mobile, 115 cartele SIM, 50 de medii de stocare și 28 de carduri bancare.

Au mai fost ridicate 8 arme (de foc și cu aer comprimat), 176 de cartușe, 556.220 de țigări și 13 litri de alcool.

Din categoria drogurilor, au fost confiscate 5.001 comprimate de ecstasy, 111,84 grame de amfetamină, 216 comprimate MDMA, 37 de grame de heroină, 9 doze de heroină, 86 de grame de hașiș, 399 de grame de cocaină, 147,01 grame de ketamină, 86.767,5 de grame  de cannabis, 19 plante de cannabis, 3 doze de cannabis, 30 de semințe de cannabis, 12 grame semințe de cannabis, 9.710 grame de muguri cannabis, 100 de timbre de LSD, 99.901,7 grame de masă vegetală, 5,3 grame de substanțe psihoactive, 14 doze de substanțe psihoactive, 2 plicuri de substanțe psihoactive, 237 de comprimate, 23.650 de grame de khat, 5 cântare electronice și 9 grindere.

De asemenea, au fost instituite măsuri asiguratori pentru sumele de 152.662 de lei, 53.360 de euro și 1.000 de euro falși, 200 USD și 530 de lire sterline.

În activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au fost angrenaţi şi poliţişti ai inspectoratelor de poliţie judeţene şi jandarmi.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doliu în lumea politică. S-a stins din viaţă Bogdan Niculescu Duvăz

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Fostul ministru Bogdan Niculescu Duvăz, unul dintre primii membri ai Frontului Salvării Naţionale, membru marcant al PD şi apoi al PSD a murit sâmbătă seara, la 69 de ani. Acesta suferea de ciroză.

Bogdan Niculescu Duvăz a fost membru al Parlamentului României, între anii 1990-2016, şi a făcut parte din FSN, PD şi PSD. A fost deputat de Bucureşti (în intervalul 1990-1992), de Constanţa (între 1992 şi  2004), de Tulcea (în mandatul 2004-2008) şi de Argeş (în mandatele 2008-2012 şi 2012-2016).

În ultimii ani se retrăsese din viaţa publică.

”Am aflat cu multă durere ca astăzi a încetat din viaţa, Bogdan Niculescu Duvaz, unul din primii membri ai Frontului Salvării Naţionale, un politician serios şi discret, care a fost o prezenta semnificativă in viaţa politica românească timp de mai mult de 20 de ani. Eu unul, nu te voi uita, Bogdane!”, a scris pe Facebook social-democratul Ioan Mircea Paşcu.

Politicianul a avut șapte mandate de deputat și a devenit membru al Partidului Social Democrat în 2003.

În plus, de-a lungul timpului a deținut portofolii în Guvernele Petre Roman, Victor Ciorbea și Adrian Năstase.

Bogdan Niculescu Duvăz s-a născut în București și ar fi împlinit 70 de ani pe 14 decembrie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Copil de doi ani, blocat în apartament la etajul IV. Au intervenit pompierii din Mangalia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puţină vreme, prin intermediul numărului de urgenţă 112 a fost solicitată prezenţa pompierilor în municipiul Mangalia, pe strada Ion Creangă, bl. C11, unde un copil în vârstă de 2 ani a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV.

Au intervenit pompierii de la Mangalia, cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare.

“Prin metode specifice, au deblocat uşa şi au pătruns în apartament. Copilul este în siguranţă şi a fost predat mamei.”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Constanţa, Anamaria Stoica.

Tot ea a spus că micuţul a rămas pentru câteva clipe singur în casă, când mama a ieşit până afară şi s-a blocat uşa.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: