Justitie

Nepotul lui Traian Băsescu, 3 ani de închisoare cu EXECUTARE

feb. 05, 2018 Mihaela Tîrpan

Nepotul fostului președinte Traian Băsescu, Dragoș Băsescu, a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare pentru că a cerut mită un milion de euro pentru a interveni la un procuror DIICOT. Decizia este definitivă și nu mai poate fi atacată cu recurs.

Dragos Basescu, fiul lui Mircea Basescu, fusese condamnat in ianuarie 2017 de Tribunalul Bucuresti la doi ani si sase luni de inchisoare in dosarul instrumentat de DNA. Procurorii anticoruptie au facut apel la decizie, iar pedeapsa a fost majorata de Curtea de Apel Bucuresti.

Amintim că, la data de 17 ianuarie 2017, Dragos Basescu, nepotul fostului presedinte Traian Basescu, a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la doi ani si sase luni inchisoare cu executare, intr-un dosar in care a fost trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta, anunta Agerpres. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel. Dragos Basescu este fiul lui Mircea Basescu, fratele fostului sef al statului. Instanta a dispus atunci revocarea masurii controlului judiciar pe cautiune in cazul lui Dragos Basescu. Anterior, omul de afaceri Ciprian Nistor, implicat si el in acest dosar, fusese condamnat la inchisoare cu executarea pedepsei, pentru complicitate la trafic de influenta.

Potrivit DNA, pe 13 martie 2014, “Dragos Basescu, beneficiind de ajutorul lui Ciprian Nistor, i-a pretins unui om de afaceri (Sandu Staicu – n.red.), denuntator in cauza, 500.000 de euro pentru o solutie de respingere a arestarii intr-o contestatie formulata de catre DIICOT in dosarul ce il privea si inca 500.000 euro atat pentru obtinerea unei solutii favorabile in cauza respectiva, cat si pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor acestuia”.

“In sprijinul acestor pretentii, Dragos Basescu a lasat sa se creada ca are influenta pe langa organele judiciare respective si chiar a promis ca va interveni in sensul celor aratate mai sus. Deoarece denuntatorul le-a spus celor doi ca nu are posibilitatea sa achite o suma atat de mare si ca nici nu doreste sa se faca vreo interventie de acest gen, Dragos Basescu i-a propus acestuia ca solutie incheierea unui contract fictiv de consultanta prin care urma sa achite suma pretinsa de 1.000.000 euro, esalonat, pe o perioada de pana la 2 ani, in functie de evolutia dosarului. Pentru a nu trezi suspiciuni, contractul respectiv urma sa fie incheiat cu o societate de consultanta internationala”, au aratat procurorii DNA.

Comments

comments