Conecteaza-te cu noi

Actual

Neversea, la start! Restricții de trafic și bâlbe despre cei care vor desfășura activități comerciale în zona festivalului

Published

on

Pregătirile pentru festivalul Neversea sunt în plină desfășurare. Plaja Modern, locul de desfășurare al festivalului este, zilele acestea, un adevărat furnizar, iar organizatorii au venit, astăzi, să dea explicații cu privire la ceea ce se va întâmpla în perioada 7-9 iulie, la Constanța. Sute de oameni vor asigura ordinea pe plaja Neversea, implicate fiind toate instituțiile din municipiul și județul Constanța.

Neversea înseamnă 3 zile şi 3 nopţi de distracţie la malul mării, de aventuri şi de muzică internaţională, toate acestea transformându-se în cel mai mare festival susţinut vreodată în România, pe o plajă.

Neversea este, potrivit directorului festivalului, Bogdan Buta, mai mult decât un festival, este o legendă, o călătorie şi o experienţă de neuitat pentru participanţii care vor dori să descopere o insulă misterioasă, să uite de trecerea timpului şi să pornească într-o nouă aventură. Pe scena impresionantă amplasată pe plaja Modern din municipiul Constanța vor urca peste 100 de artiști internaționali, fiind așteptați în jur de 150.000 de oameni, cam 50.000 pe seară. Și dacă povestea Neversea pare una desprinsă din valurile mării, organizatorii întâmpină probleme la tot pasul. Astfel, firma caree organizează festivalul este acuzată că nu respectă regulamentul Uniunii Europene pentru locul de desfășurare al festivalului. În fapt, plaja este una amenajată cu fonduri de la UE și există reguli stricte, printre acestea și interdicția de a fi organizate evenimente. În schimb, aici se fac îngrădiri de spațiu, se fac diverse modificări și, în ciuda tuturor acestor acuzații, Bogdan Buta a explicat faptul că nu au existat piedici în organizarea evenimentului.

Iată ce a declarat în conferința de presă care a avut ca temă prezentarea festivalului. Totodată, este important ca toți cei care privesc imaginile să remarce și bâlba primului om din organizarea festivalului, atunci când este întrebat care sunt firmele ce derulează activități comerciale în cele trei zile de festival. De altfel, Buta a și solicitat, în scris, adresă prin intermediul căreia să ofere numele societăților comerciale ce vor desfășura activități în cele trei zile de festival, în imediata apropiere a plajei Neversea.

Advertisement

În același timp, instituțiile constănțene au impus măsuri de siguranță pentru ca evenimentul să fie lipsit de incidente. Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a explicat faptul că există toate avizele necesare pentru ca evenimentul să se desfășoare în bune condiții. “Avem toate avizele necesare din partea instituțiilor, scopul este acela ca festivalul să se combine cu viața constănțenilor. De data aceasta suntem pregătiți, am învățat din experiența Fortza ZU. Dar, chiar și așa cum s-au petrecut lucrurile la Fortza ZU, să știți că nu au fost înregistrate decât două invidente – o doamnă care deținea un obiect care putea fi confundat cu o armă albă și un alt participant care avea asupra lui substanțe interzise. Îmi exprim convingerea că atât constănțenii, cât și toți ceilalți participanți la festival, români dar și străini, că vor respecta recomandările autorităților implicate în buna desfășurare a evenimentului”, a declarat primarul Constanței la conferința de presă.

Restricții impuse de organizatori și recomandări pentru constănțeni să își lase masinile acasă și să circule cu transportul în comun

Șefii de la Jandarni, Poliție, ISU au făcut apel la toți participanții să respecte regulile impuse pentru organizarea unui eveniment de o asemenea amploare și să își lase mașinile acasă. Zona din Piața Ovidiu și până în Portul Turistic Tomis va fi închisă, dar că RATC va funcționa 24 de ore din 24.

Vezi declarațiile oficiale!

Advertisement

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions