Connect with us

Actual

Neversea, la start! Restricții de trafic și bâlbe despre cei care vor desfășura activități comerciale în zona festivalului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Pregătirile pentru festivalul Neversea sunt în plină desfășurare. Plaja Modern, locul de desfășurare al festivalului este, zilele acestea, un adevărat furnizar, iar organizatorii au venit, astăzi, să dea explicații cu privire la ceea ce se va întâmpla în perioada 7-9 iulie, la Constanța. Sute de oameni vor asigura ordinea pe plaja Neversea, implicate fiind toate instituțiile din municipiul și județul Constanța.

Neversea înseamnă 3 zile şi 3 nopţi de distracţie la malul mării, de aventuri şi de muzică internaţională, toate acestea transformându-se în cel mai mare festival susţinut vreodată în România, pe o plajă.

Neversea este, potrivit directorului festivalului, Bogdan Buta, mai mult decât un festival, este o legendă, o călătorie şi o experienţă de neuitat pentru participanţii care vor dori să descopere o insulă misterioasă, să uite de trecerea timpului şi să pornească într-o nouă aventură. Pe scena impresionantă amplasată pe plaja Modern din municipiul Constanța vor urca peste 100 de artiști internaționali, fiind așteptați în jur de 150.000 de oameni, cam 50.000 pe seară. Și dacă povestea Neversea pare una desprinsă din valurile mării, organizatorii întâmpină probleme la tot pasul. Astfel, firma caree organizează festivalul este acuzată că nu respectă regulamentul Uniunii Europene pentru locul de desfășurare al festivalului. În fapt, plaja este una amenajată cu fonduri de la UE și există reguli stricte, printre acestea și interdicția de a fi organizate evenimente. În schimb, aici se fac îngrădiri de spațiu, se fac diverse modificări și, în ciuda tuturor acestor acuzații, Bogdan Buta a explicat faptul că nu au existat piedici în organizarea evenimentului.

Iată ce a declarat în conferința de presă care a avut ca temă prezentarea festivalului. Totodată, este important ca toți cei care privesc imaginile să remarce și bâlba primului om din organizarea festivalului, atunci când este întrebat care sunt firmele ce derulează activități comerciale în cele trei zile de festival. De altfel, Buta a și solicitat, în scris, adresă prin intermediul căreia să ofere numele societăților comerciale ce vor desfășura activități în cele trei zile de festival, în imediata apropiere a plajei Neversea.

În același timp, instituțiile constănțene au impus măsuri de siguranță pentru ca evenimentul să fie lipsit de incidente. Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a explicat faptul că există toate avizele necesare pentru ca evenimentul să se desfășoare în bune condiții. “Avem toate avizele necesare din partea instituțiilor, scopul este acela ca festivalul să se combine cu viața constănțenilor. De data aceasta suntem pregătiți, am învățat din experiența Fortza ZU. Dar, chiar și așa cum s-au petrecut lucrurile la Fortza ZU, să știți că nu au fost înregistrate decât două invidente – o doamnă care deținea un obiect care putea fi confundat cu o armă albă și un alt participant care avea asupra lui substanțe interzise. Îmi exprim convingerea că atât constănțenii, cât și toți ceilalți participanți la festival, români dar și străini, că vor respecta recomandările autorităților implicate în buna desfășurare a evenimentului”, a declarat primarul Constanței la conferința de presă.

Restricții impuse de organizatori și recomandări pentru constănțeni să își lase masinile acasă și să circule cu transportul în comun

Șefii de la Jandarni, Poliție, ISU au făcut apel la toți participanții să respecte regulile impuse pentru organizarea unui eveniment de o asemenea amploare și să își lase mașinile acasă. Zona din Piața Ovidiu și până în Portul Turistic Tomis va fi închisă, dar că RATC va funcționa 24 de ore din 24.

Vezi declarațiile oficiale!

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Mărfuri susceptibile de contrafacere, reţinute de inspectorii vamali

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În data de 23 octombrie 2018 inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa sud, urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China cu mărfuri pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti, au reţinut 2496 perechi cizme pentru femei din înlocuitori, bunuri susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru marca /design UGG.

Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original
este de aproximativ 374 400 euro.

”Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005
privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în
cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în
vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale
ce se impun.”, precizează ANAF.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ziua Armatei, sărbătorită de marinarii militari în șase orașe din țară

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Forțele Navale Române vor sărbători Ziua Armatei României în șase orașe din țară, unde se vor organiza ceremonii militare și religioase pentru cinstirea memoriei eroilor Patriei. Marinarii militari vor participa joi, 25 octombrie, cu expoziții de tehnică și armament, precum și la activități culturale desfășurate în Constanța, Mangalia, Tulcea, Brăila, Babadag și București.

La Constanța, ceremonia va avea loc la Monumentul Eroilor din cel De-al Doilea Război Mondial, în Cimitirul Central, începând cu ora 10.00, iar în intervalul orar 11.00-17.00, va fi prezentată publicului o expoziție de tehnică, armament și echipamente militare din dotarea Forțelor Navale și a Forțelor Terestre, în parcarea de la Mall VIVO. La ora 19.00, marinarii militari se vor retrage cu torțe pe traseul Piața Ovidiu – Bulevardul Tomis – Prefectura Județului Constanța.

La Mangalia, ceremonia militară și religioasă se va desfășura în Piața Republicii, în intervalul orar 11.00-12.00.

La Tulcea, este planificat miercuri, 24 octombrie, în intervalul orar 13-14.00, simpozionul intitulat „Armata României în cadrul Alianței Atlanticului de Nord”, iar ceremonia militară și religioasă va avea loc joi, 25 octombrie, începând cu ora 10.00, în Cimitirul Eroilor.

La Brăila, ceremonia militară și religioasă se va desfășura în Piața Independenței, la Monumentul Sublocotenentului Erou Ecaterina Teodoroiu, începând cu ora 10.00, iar în intervalul orar 09.00-18.00, marinarii militari vor prezenta elevilor Colegiului Național „Gheorghe M. Murgoci” o expoziție de tehnică, echipamente militare și un atelier de lucrări matelotaj. Seara, militarii brăileni se vor retrage cu torțe, începând cu ora 20.00, pe traseul Teatrul „Maria Filotti” – Catedrala „Nașterea Domnului” din localitate.

La Babadag, infanteriștii marini vor participa la ceremonia militară și religioasă care va avea loc la Monumentul Eroilor, în intervalul orar 10.00-11.00.

La București, marinarii militari vor fi prezenți la trei activități dedicate Zilei Armatei României. Începând cu ora 09.00, reprezentanții Forțelor Navale vor participa la ceremoniile organizate, cu acest prilej, la monumentul Eroilor Patriei din fața Universității Naționale de Apărare „Carol I” și la Monumentul Eroilor Genişti – Leu. Conducerea Statului Major al Forțelor Navale va lua parte și la activitățile organizate de Ministerul Apărării Naționale în Parcul Carol, unde, de la ora 15.00, vor avea loc ceremonii militare de depunere de coroane și de decorare a Drapelelor de Luptă a unor structuri din Armata României.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Aeroportul Kogălniceanu se pregăteşte pentru sezonul de iarnă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Societatea Naţională Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu-Constanţa S.A anunţă că, începând cu duminică, 28 octombrie 2018, intră în vigoare noul orar al zborurilor regulate, valabil până în 26 martie 2019. Modificările sunt legate de orele de zbor, după cum urmează:

Ziua   Ruta   Operator Perioadă operare
Luni Londra –

14:20

Constanța

19:45/20:20

– Londra

22:05

Wizz Air 10.12.18 – 14.01.19
Marți Istanbul –

14:25

Constanța

14:35/15:15

Varna/Istanbul

18:45

Turkish Airlines 28.10.18 – 26.03.19
Miercuri Istanbul/Varna

14:25

Constanța

15:50/16:30

– Istanbul

18:45

Turkish Airlines 28.10.18 – 26.03.19
  Londra –

14:20

Constanța

19:45/20:20

– Londra

22:05

Wizz Air 28.10.18 – 29.03.19
Vineri Istanbul/Varna

14:25

Constanța

15:50/16:30

– Istanbul

18:45

Turkish Airlines 28.10.18 – 26.03.19
Londra –

14:20

Constanța

19:45/20:20

– Londra

22:05

Wizz Air 28.10.18 – 29.03.19
Duminică Istanbul –

14:25

Constanța

14:35/15:15

Varna/Istanbul

18:45

Turkish Airlines 28.10.18 – 26.03.19
  Londra –

14:20

Constanța

19:45/20:20

– Londra

22:05

Wizz Air 28.10.18 – 29.03.19

 

Deoarece există o preocupare permanentă a conducerii aeroportului pentru desfăşurarea traficului aerian în cele mai bune condiţii de siguranţă şi securitate, se vor pune în aplicare măsurile prevăzute în Programul de pregătire a S.N. Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu-Constanţa S.A. pentru sezonul de iarnă.

Obiectivele programului sunt:

  • asigurarea funcționabilității în condiții specifice ale sezonului de iarnă a infrastructurii aeroportuare și a mijloacelor tehnice aeroportuare;
  • prevenirea închiderii tehnice a aeroportului din cauze legate de executarea operațiunilor de deszăpezire;
  • actualizarea informațiilor privind echipamentele și facilitățile ce pot fi asigurate pentru desfașurarea traficului în condiții de iarnă și publicarea acestor informații în AIP România;
  • actualizarea planurilor de pregătire şi de lucru.

Astfel,  în ceea ce priveşte aprovizionarea cu substanțe degivrante, există în prezent un stoc de 12.500 litri 100% de lichid degivrant, 6.000 kg de uree granulată și 12.000 litri de motorină, urmând ca aceste cantităţi să fie reînnoite periodic, în funcţie de necesităţi. Echipamentele de deszăpezire la care s-au făcut reviziile tehnice în vederea trecerii la exploatarea de iarnă, sunt: 3 lame pentru zăpadă, 2 freze pentru zăpadă,  2 perii cu suflantă, 1 multifunctional (lama/perie/freza), 1 împrăştietor de uree și 2 degivroare avion.

Toate utilajele de deservire tehnică a aeronavelor vor fi verificate şi se vor efectua lucrări de întreţinere pentru asigurarea funcţionării lor în parametrii optimi. Vor fi verificate şi instalaţiile de încălzire şi recirculare a aerului din incinte, pentru a se asigura confortul pasagerilor în aerogară, dar şi a personalului aeroportuar în clădirile administrative.

”În perioada 01.11.2018 – 31.03.2019, în cadrul Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu-Constanţa va funcţiona “Comandamentul operativ de iarnă”, constituit pentru asigurarea bunei funcţionări a aeroportului pe perioada de iarnă.”, a precizat directorul general al aeroportului, Bogdan Artagea.

Foto: Arhivă

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: