Connect with us

Politica

Nici CoronaVirusul n-o domolește pe Virginia Uzun. Face cumpărături pentru bătrâni, pupă icoane și petrece de parcă nimic nu s-a schimbat

Tatian Iorga

Publicat

la

Pandemia de noul Coronavirus a oferit prilejul unor politicieni de a-și face imagine prin tot felul de gesturi și acte caritabile. Virginia Uzun, fost director executiv la Serviciul Public de Impozite și Taxe din subordinea Primăriei Constanța, este în plină campanie de acumularea de capital de imagine, în perspectiva alegerilor locale. Disperată să adune voturi, Virginia Uzun nu ține cont de regulile comune de precauție stabilite în aceasta perioadă. În timp ce autoritățile recomandă cu instistență ca fiecare să stea acasă, Virginia Uzun participă la petreceri, merge prin biserici la pupat icoane și s-a apucat de un soi de voluntariat prin care vrea să ajute persoanele aflate în dificultate. Concret, Virginia Uzun a anunțat, pe Facebook, că împreună cu mai mulți tineri din Eforie se oferă să le facă piața celor aflați la nevoie.

„Suntem un mic grup de voluntari – 10 tineri inimoși din Eforie care dorim să venim în ajutorul dumneavoastră. Vrem să vă fim alături în aceste momente mai dificile, pe cât putem, ajutându-vă în limita posibilităților noastre. Recomandam acest lucru mai ales pentru cei mai vârstnici, suferinzi, singuri, cu probleme de sănătate sau mobilitate, aflați în autoizolare, aflați pe raza orașului Eforie. Totul e pe bază de voluntariat, o inițiativă a noastră, în timpul liber, fără nici un sprijin instituțional. Vă iubim, suntem membrii aceleiași comunități, formăm o familie și dorim să vă fim aproape. De aceea ne oferim să venim să facem cumpărăturile pentru dumneavoastră. Sistemul este simplu, cu un contact minim – ne sunați, ne spuneți de ce aveți nevoie și venim cu cumpărăturile la domiciliul dumneavoastră, urmând să achitați atunci costul cumpărăturilor pe baza bonului. Acest sprijin nu ascunde niciun cost suplimentar, veți găsi în punga cu cumpărături bonul de la magazinul / farmacia din orașul nostru pe care îl veți indica dumneavoastră.“, se arată în mesajul Virginiei Uzun.

Dacă ar fi fost total dezinteresat, gestul Virginiei Uzun ar fi fost de apreciat, mai ales că acesta vine într-o perioadă dificilă pentru omenire. Numai că, acxțiunile Virginiei Uzun sunt vădit electorale în condițiile în care ea și-a anunțat intenția să candideze la funcția de primar al orașului Eforie din partea PSD. Cu alte cuvinte, deviza Virginiei Uzun pare a fi: „eu vă ajut pe voi acum, iar voi mă ajutați la alegerile locale“. Sursa foto: Facebook.

Mai multe despre Virginia Uzun și anturajul din care face parte puteți citi aici:

DS

O amică a lui Radu Mazăre și Tit Brăiloiu vrea să redea personalitatea orașului Eforie

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Laptop sau tabletă pentru fiecare elev și profesor. Iohannis a promulgat legea

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, legea prin care Ministerul Educaţiei va asigura fiecărui elev sau cadru didactic un laptop sau o tabletă, conectate la Internet. Dispozitivele vor fi acordate la cerere. Actul normativ vizează completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011.

“Ministerul Educaţiei şi Cercetării asigură elevilor şi profesorilor infrastructura necesară constând în dispozitive şi acces la internet pentru accesarea Bibliotecii Şcolare Virtuale, Platformei şcolare de e-learning şi a altor platforme educaţionale agreate”, prevede legea, conform Agerpres.

De asemenea, legea prevede că Ministerul Educaţiei asigură la cerere fiecărui cadru didactic şi fiecărui cadru didactic şi fiecărui elev un laptop sau o tabletă, conectat la internet pentru a putea participa la cursurile organizate prin şcoala online (e-learning).

Sursa: România TV

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Dobre de la PRO România îl critică pe Făgădău pentru că a tăiat tichetele de vacanță angajaților din Primărie

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul PRO România la Primăria Constanța, deputatul Mircea-Titus Dobre, a criticat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, o serie de decizii luate la ultima ședință a Consiliului Local Municipal. Dobre a spus că decizia de a tăia tichetele de vacanță pentru angajații administrației publice locale este o bătaie de joc la adresa acestora.

„După cum se știe, eu sunt inițiatorul Ordonanței de Urgență privind voucherele de vacanță, în momentul în care eram ministrul Turismului. Am considerat că acestere vouchere nu sunt doar pentru cei care trebuie să beneficieze de ele din punctul de vedere al banilor încasați, și aici mă refer la operatorii economici, ci și din punct de vedere social, pentru cei din sistemul public. Înainte de apariția acestor tichete de vacanță, noțiunea de vacanță nu prea mai exista în zona publică, pentru că cei mai mulți din sectorul public își petreceau concediul mai mult pe acasă. Ideea a fost ca cei care vor avea aceste vouchere de vacanță să plece de acasă, pentru că de fiecare dată îi chema șeful la muncă. O chestiune care nu era corectă. Eu nu am mai auzit ca o instituție publică din România să taie voucherele de vacanță, inclusiv la nivelul administrației publice locale. Și nu înțeleg de ce Primăria, prin primar, a decis acest lucru. Trebuie să vină cu mai multe explicații.“, a spus Dobre.

Deputatul a criticat și faptul că, în afară de voucherele de vacanță, s-a anulat și posibilitatea ca angajații Primăriei să-și mărească veniturile prin susținea examenului de grad.

„Am înțeles că s-a tăiat și partea de a se da examene pentru creșterea gradului. Asta înseamnă că sunt blocate salariile la nivelul municipalității, chiar tăiate ținând cont de faptul că se refuză să se mai acorde și acel spor. Parcă în ultimii trei ani știm că actualul primar se lăuda că are excedent bugetar?! Acum să înțelegem că este într-o gaură foarte mare și explicația a fost pentru că au fost cheltuielile privind acest COVID?“, a subliniat Dobre.

Sursa: facebook.com/ProRomaniaCta

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Constanța. PRO România a anunțat candidații la primăriile Eforie, Comana și Băneasa

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea PRO România din Constanța a prezentat, astăzi, într-o conferință de presă, candidații la primăriile Eforie, Comana și Băneasa. Candidatul PRO România la șefia Consiliului Județean Constanța, Răzvan Filipescu, a spus că la funcția de primar al orașului Eforie, PRO România merge pe mâna lui Ionuț-Dorel Motoi, un antreprenor în vârstă de 37 de ani și care nu a mai fost implicat în politică. Motoi spune că, până în prezent, rolul său în societate a fost de soț, tată, manager și pilot de avion.

„De am ales să candidez? Păi, e foarte simplu. Acum ceva timp, m-am gândit cu soția mea să plecăm din țară, pentru că, după 15 ani de antreprenoriat, timp în care m-am lovit de instituțiile statului de la A la Z, trăiam cu senzația că port un război continuu. Apoi, m-am gândit că, dacă și noi cei care putem să facem ceva plecăm, cine va mai face schimbarea. Astfel, am ales să fac schimbarea și m-am înscris la PRO România. Pentru început, vin cu trei lucruri concrete: debirocratizarea, eliminarea hârtiilor din administrație și trecerea la documente electronice, dar și instalarea de panouri fotovoltaice, pentru a avea energie electrică mai ieftină“, a spus Motoi.

Candidatul PRO România la Primăria Comana, Iulian Udriște, în vârstă de 40 de ani și de profesie agricultor, a declarat că reprezintă singura comună din județul Constanța care nu are un metru de asfalt.

„Nu trotuare, nu spații de joacă, nu asfalt. Nu suntem la nivelul anului 2020, mai avem de lucru. Am decis să candidez și nu voi promite șapte mii de proiecte așa cum au făcut alții înaintea mea la Comana, dar nu au realizat nimic. Îmi doresc să avem și noi asfalt în comună și spații de joacă pentru copii“, a afirmat Iulian Udriște.

Candidatul PRO România la Primăria Băneasa, Cornel Dima, în vârstă de 55 de ani, a afirmat că își propune mai multe proiecte ce țin de educație, sănătate și infrastructură. El a spus că nu a fost încântat de faptul că Băneasa a trecut de la stadiul de oraș la cel de comună. Reprezentantul PRO România a spus că, dacă nu se iau măsuri pentru dezvoltare, Băneasa își va pierde și statutul de comună.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: